Ген.-лейтенант Боцев: Комисията за изтребителя е обективна

Не е имало външна намеса при разглеждане на офертите, убеден е той
16 юли 2017 15:54, Анисия Иванова
121
Ген.-лейтенант Боцев: Комисията за изтребителя е обективна
Архив: Булфото

Абсолютно съм убеден по доклади на моите подчинени командири, че не е имало никаква външна намеса при разглеждане на офертите за нов изтребител за ВВС. Това заяви началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев.

"Ние казваме какво искаме, оттам нататък е работа на комисията и въпрос на преговори какво ще се достави“, коментира той пред БНР.

На въпрос как ще коментира подмятания на политици и на външни наблюдатели, че е имало намеса в работата на комисията, Андрей Боцев посочи: "Не мога да коментирам разни политически изказвания, компетентността и некомпетентността на хората, които се изказват. Мога да говоря за военните специалисти“.

"Българската армия от постоянното недофинансиране е доведена до това състояние, но както се казва: „по-добре късно, отколкото никога“. Надяваме се в най-скоро време да стартират и трите проекта за модернизация, за което бе постигнат консенсус на Консултативния съвет при президента и се взе решение трите проекта да се движат едновременно“, обясни началникът на отбраната.

"Имаме уверението, че в най-скоро време и проекта на Сухопътни войски ще бъде приет от МС и ще влезе в НС. Има пътни карти, които са приети. Проектите на Военноморските и Военновъздушните сили засега следват тези пътни карти“, заяви той.

На въпрос колко дълго във времето може да се отлагат проектите, докато се намери финансиране, така че армията да изпълнява своите задачи ген. Боцев обясни: „Армията продължава да изпълнява своите задачи и ангажименти по трите мисии. Относно проектите се радвам, че най-после трите проекта ще стартират и успоредно ще се развиват“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Самолетът ще е НОВ Ф-16 с логистичен пакет!
100
0
 
5
 
! Отговори
u4en преди 6 години
БГ е външна граница на НАТО . граничеща с азиатски агресори ! Затова се пази с американски Ф16 - Румъния. Гърция. Турция ! Турция произвежда Ф16 - от там купуваме НОВИ ! Другото граничи с нац. предателство - ПРЕДУПРЕДЕНИ са отгов. !
99
4
 
4
 
! Отговори
румен до 104 преди 6 години
Пич, виж ги "капитално ремонтираните" трамваи и автобуси в София на какво приличат.Представи си сега че такъв "капитално ремонтиран" 30 годишен таралясник прелита над София или Пловдив. Ще стоиш ли спокойно с децата си под такава летяща каруца,примерно по време на военен парад.
98
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко че амер. господари няма да ни позволят да се купи МИГ , а за F нямаме пари .... тъжна картинка сме БГ
97
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най добре е МиГ или СУ - за тях имаме и някаква ремантна база и специалисти. Но .... новите ни съюзници никога няма да разрешат. Така, че за сега " Грипен" като нов е най добрят вариант .
96
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 93Какво им обесняваш..няма да те разберат ..бедния човек винаги е беден. Ще се радва на евтиното и ще обеснява, как е по-добро. Простолюдие. Нищо ново.
95
2
 
5
 
! Отговори
хохолите капут преди 6 години
До СатаНАТОмечти.....мечти.......
94
2
 
15
 
! Отговори
ярмията обувки нема преди 6 години
Искат да похарчат над четири годишни военни бюджета за осем негодни таралясника..Искат да купуват нови БТР вместо да пазят качествените които имаме на въоръжение с резервни двигатели и всички екстри.ако имат нужда от ново брониране имаме заводи за всякакви ремонти..пазете ни военната техника от пидери чужди шпиони диверсанти и партиино подставени крадци на едро..за последните всеки килограм метал е скраб..
93
5
 
10
 
! Отговори
Разунен преди 6 години
Няма машини за диализа в болниците, тръгнали изтребители да купуват...
92
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименкоя страна ще вземе Швеция в конфликт между НАТО и Русия ?------------Няма да вземе сграна.Швеция е 10 млн, не могат копче да кажат на руснаците.Ще ни оставят без подръжка като стой та гледай.Някакъв тапир тука пише за завити с брезент и прашасали ф-16.Самолетите се вадят от резерва и минават капитален ремонт - разглобяват се на части и се реновират.
91
11
 
19
 
! Отговори
чичо ви преди 6 години
ГРИПЕН. Това е избора и това е най добрия от всички възможни варианти. като ви чета коментарите повечето сте чували нещата с шепа семки пред блока. особенно феновете на Ф-16 . ама си нямате и на идея за кво става въпрос. варианта ни за ф16 е 33 годишни завити с бризент .прашясали . талиги с последен полет 1997 юли. от резерва *** сащ. техниката обслужваща тази талига може да ни струва малко под цената на единия изтребител с живот няма и 15 години. ***.за евробоеца не ми се коментира
90
7
 
8
 
! Отговори
Единственото преди 6 години
мероприятие, за което се упражняват бесеприте и др. Радев е АнтиАмериканското.Няма да бъде Ф-16, защото е американски.Сега не може да има Мигове в Нато , но защоне купим някой индийски, корейски или шведски самолет.Филмът е Шведски - Баба далана войника.а не е *** - Бащата на войника.
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да , Швеция не е член на НАТО , но Грипен е самолет проектиран единствено и само с мисълта за война с Русия , в консорциум с BAE и използващ масов американски двигател . Как точно виждате конфликт между България и Русия без участието на НАТО и коя страна ще вземе Швеция в конфликт между НАТО и Русия ?
88
12
 
9
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Швеция не е натовска държава.При конфликт между БГ и ***, Швеция може и най-вероятно ще откаже подръжка на Грипените, за да не влиза в конфликт с москалите.Това е цялата работа - *** може да заплаши Швеция и ще останем без авиация. Докато Ф-16 може да получи техническа подръжка и резервни части от сто места.
87
4
 
9
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 6 години
10-тина годишните тогава сръбски МиГ от които според пилотите не е имало нито един напълно изправен ,а радарът и авиониката са работили когато и както си поискат , показват също и някои специфики на използването на руска техника , а също така и че едва ли има страна в света (включително Русия) , която е способна да поддържа напълно изправна ескадрила 20-30 годишни МиГ 29
86
1
 
10
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 6 години
До cazzo duro Хайде сега да проверим кой е по-близо до някоя руска граница - България , Словакия , Унгария или Швеция ? Ако българия е външна граница на НАТО с Русия , то тя е по море , а едно от изискванията при проектирането на Грипен е да може да баражира над морето , радар оптимизиран за морски цели и да използва противокорабни ракети . Все неща , които Ф 16 не може . Ние разбира се няма да закупим никакви противокорабни възможности с нашите , защото иначе руснаците ще запалят гъзa на Ради
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВладиОчевидно си много умен, щом сравняваш военен самолет със семеен автомобил...
84
16
 
10
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Хайде малко сериозно. Грипен не е лошо самолетче. Евтино, с непретенциозна поддръжка.......Чудесен за страни като Бразилия и ЮАР -за тях реална заплаха няма-никой наблизо няма нещо по-добро. А!! И за тарикатите от Унгария и Чехия -също!! Те реална заплаха по въздух нямат. Но за външна граница на НАТО с Русия .........Грипенче??? ама сериозно ли, др, Радев? А?
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Влади......умен като на агнето баба му.....
82
4
 
3
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 6 години
точно 15 m^2 исках да напиша , всъщност след като проверих се оказа 25 , 15 е на Су-27 , 10 за МиГ 29 , 5 за Су 35 и Ф16 от първите серии , 1,2 за Ф 16 Block 60 , 0,5 за Еврофайтър и 0,1 за Грипен . Малките самолети са по-трудно откриваеми и за сензорите и за човешкото око . Това че един самолет има 10 пъти по-малка отражателна повърхност от друг не означава че един и същи радар може да го открие на 10 пъти по-малко разстояние . В случая МиГ би захванал Ф 15 на 40 км , а Грипен на 30 . Пример