Председателството на ЕС не е сгради, то е послания и уменията

Захариева убедена, че страната ни е готова с програмата
16 юли 2017 12:40, Красимир Ангелов
60
Председателството на ЕС не е сгради, то е послания и уменията

Европредседателството не е сгради, а преди всичко послания и уменията на България да постига баланс, съгласие, консенсус и солидарност между европейските държави, заяви  вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

Още по темата
"Парите, които са отпуснати за НДК, са за европредседателството на България. Надявам се скандалът да не измести истинския дебат по време на председателството ни. Нека да оставим органите да си свършат работата и ако има злоупотреби, да се разследват. Важно е да се установи дали има злоупотреби и от кого, защото това ще затвори темата", подчерта дипломат №1.

По думите й още от преди казуса с НДК в публичното пространство се е говорело колко ще струва, какви мерки за сигурност ще се предприемат за българското председателство. "В същото време нямаше толкова много дебат по целите, които си поставяме, по приоритета на председателството", коментира Захариева.

Вицепремиерът обаче увери, че страната ни почти изцяло е готова с програмата. "Разбира се, тя ще бъде финализирана в края на годината", коментира тя и уточни, че това не е заради закъснение, а защото така вървят председателствата.

Външният министър коментира и проблемите на феновете на футболния Левски в Хърватия. Част от тях бяха арестувани, а малка група остана без документи, след като колата им бе запалена от местни вандали.

"По наша информация има задържани хърватски фенове", заяви Екатерина Захариева и увери, че се извършва проверка за палежа.

"В 2.35 ч. е постъпил сигналът и не само консулът ни, но и посланикът са тръгнали на място. През цялото време са били със задържаните фенове на "Левски". Оказали са съдействие за хотел, за издаване на паспорти от хората в изгорялата кола. Благодаря наистина на хората ни в Хърватия за адекватната реакция", обясни Захариева.

"Ще направим необходимото чрез посланика на Хърватия в България да следим внимателно събитията. Нямаме данни, че полицията е съдействала за палежа на колата", поясни Екатерина Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на Балтика ще срещат европейците в една ремонтирана воденица....Как ли?!
43
1
 
0
 
! Отговори
Opasni sa mnogo преди 6 години
не отваряйте сайтове на европейската комисия..терористи облъчват през екрана всеки дръзнал да провери нещо или опитващ се д а подаде информация или жалба..НА сайта на климатичната дирекция пускат мощен пси препрограматор за трайно повреждане на жертви дръзнали да съобщят информация ,проучване или жалба.чакащи да се отвори сайта биват облъчвани зверски с пси блокаж на мислене.става въпрос з а ограбване на стотици милиарди живи евра от европейските държави зарибени не им трябвало коментари
42
0
 
5
 
! Отговори
Мерки срещу терора преди 6 години
АКо са ни измамили и не са превеждали десетки милиарди за заплащане на тн"европроекти" искайте заповеди з а арест на виновните длъжностни лица..Заради тях милиони българи емигрираха ,а над пет милиона са без доходи за оцеляване.
41
1
 
1
 
! Отговори
АМАН от терористи преди 6 години
Сега нагли терористи манипулиращи подставени на власт с е готвят да прецакат жестоко цяла София с нови тежко терористични видео сканиращи техники....НЯколко хиляди комбинирани тежко терористични комплекта се готвели да инсталират срочно..Напомняме че подобна техника е АБСолютно ЗАБРАНЕНА От Основния закон..Проввдете срещите в наш курорт има достатъчно вкл луксозни ..МОжем д а полекуваме за няколко дни или седмици гостите от Европа.
40
0
 
6
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 6 години
Годишно за издръжка на Евро бюрократите от БЪлгарския народ крадат по около 2 000 000 000 живи лева ..това са три годишни военни бюджета..На практика от всеки реално работещ /без издържаните с ограбвани пари от народа чрез бюджета/за Брюксел крадат по 2 000 лева годишно и повече./вижте все пак писмени справки //
39
0
 
4
 
! Отговори
Срочно справки преди 6 години
Да се публикуват писмени справки за преведени по банков път милиарди от Брюксел за София за плащания по тн"европроекти".чрез тези нагло вредни обекти бяха ограбени десетки милиарди от народа.. всички общини са вкарани в непосилна дългова криза.Соч
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"уменията на България да постига баланс, съгласие, консенсус и солидарност между европейските държави"Безумно изказване, празно, обидно за хилядите изнемогващи български стари хора, докато чиновници получават огромни заплати, компенсацции и командировъчни.Нашите депутати всъщност не са 240 а 258? При намалявване на населението с 2 000 000. Ние сближаваме Германия и ...?
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая калинка ако и биеш един шут и ще бълва имоти,пълни пачки .....и не само тя....е такива са удобни на властта....нали сметната палата обяви че тая удобна госпожа дето запълват всички дупки с нея е с най-големите обявени доходи...и как си мислите като и виждате умственият капацитет дали е натрупала парите и имотите си със знания и ум ? Е ТОВА Е БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА И АКО НАРОДА ПРОДЪЛБЖАВА ДА МЪЛЧИ ЩЕ СИ ЯДЕМ СИХИЯТ ХЛЯБ А ТИЯ ЩЕ СЕ ЧУДЯТ В КОЙ КРАЙ НА СВЕТА ДА СИ КУПЯТ ИМОТ И КАКВО ДА СИ ПРАВЯТ
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АБСОЛЮТНА КАЛИНКА ! ЕДНА МЛАДА СРЕБРОЛЮБКА ,КОЯТО ЗА ПАРИ Е ГОТОВА НА ВСИЧКО. НО КАКВО ДА ПРАВИМ КАТО ТАКИВА ПОЛИТИЦИ СИ ИЗБИРАМЕ. НИМА СИ МИСЛИТЕ ,ЧЕ БОРИСОВ ЩЕ СЕ ОГРАДИ С ПО-УМНИ ХОРА ОТ НЕГО? НАЛИ Е УЧЕНИК НА ЖИВКОВ ,ТАКИВА НЕДОДЯЛАНИ ХИТРЕЦИ ЗАТРИХА БЪЛГАРИЯ. ЕДИНСТВЕНОТО ,КОЕТО ГИ ИНТЕРЕСУВА Е СОБСТВЕНИЯТ СИ ДЖОБ. НЕ МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ ЗАЩО НЕ СИ ИЗБИРАМЕ ХОРА -БЪЛГАРИ-РОДОЛЮБЦИ ,МИСЛЕЩИ ЗА БЪЛГАРИЯ И ЗА НАРОДА СИ А ДАВАМЕ ПЪТ НА ПЕЕВСКИ,ЦАЦАРОВ,БОРИСОВ ...И ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СИ ТРАЕМ И МЪ
35
0
 
10
 
! Отговори
Край преди 6 години
Тази женица няма да реши и най-дребният ви проблем. Същестуването и би имало повече смисъл ако се занимаваше с чесане а не с министерстване.
34
1
 
10
 
! Отговори
Бай Ганка Големанова преди 6 години
Човек трябва да е готов за всяко министерство-кеф ти на правосъдието,кеф ти на външните работи,кеф ти на европейските разни безобразни.
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Посланията - евроклишета, уменията - на гол тумбак чифте пищови! Но се иска и акъл, калинке!!!!!
32
0
 
2
 
! Отговори
Валери Петров преди 6 години
От трите Ка до трите Ннякой некадърник наш.
31
0
 
8
 
! Отговори
българин преди 6 години
вмро да вземе отношение по признаването на македонския език от тази госпожа, хайдеджамбазки и каракачанов.
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Председателството" ЕС е прах в очите на марионетките от ...найста категория!
29
0
 
13
 
! Отговори
ТАЯ Е ТЪ ПА МИСИРКА преди 6 години
ДА, НО ТЕЗИ ПОСЛАНИЯ СЕ ОТПРАВЯТ ВСЕ ПАК ОТНЯКЪДЕ. БЪЛГАРИЯ НЯМА ОТКЪДЕ ДА ОТПРАВЯ КАКВИТО И ДА БИЛО ПОСЛАНИЯ, ТА КАМО ЛИ ДА СА СМИСЛЕНИ. ВИЖТЕ КАК БОКО БЯГА ОТ ПРОБЛЕМИТЕ В СТРАНАТА. И НАВСЯКЪДЕ, КЪДЕТО ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ПОКАНЕН ДА ПРЕДСТАВЛЯВА СТРАНАТА , ЦЪФВА БАНКЯНСКИЯ ***. ВСЕКИ ЗДРАВОМИСЛЕЩ ИНТЕЛИГЕНТЕН БЪЛГАРИН СЕ ПИТА КАК ТИКВАТА СЕ УРЕЖДА ЗА ТЕЗИ ФОРУМИ. НЯКОЙ ГО ПРОБУТВА, КОЕТО Е ЗЛЕ ЗА ДЪРЖАВАТА, ЗАЩОТО ТОЯ ГАД НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА И ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИТЕ, А ИНТЕРЕСИТЕ НА ПОКРОВИТЕЛИТЕ СИ.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това недоразумение говори като картечница наизустени клишета.
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех ,ако имаше една метла,та да я яхне,колко би и отивала....
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не е виновен за външния си вид и е просташко да се подиграваш на някой за това.Но, Пи Ар-ите на госпожата, трябва да я посъветват да не се усмихва,когато я снимат.
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая не беше ли протежето на Плювела?