Борисов към премиера на Катар: Стабилност в Залива!

Двамата разговаряха за кризата между арабски държави
83
Борисов към премиера на Катар: Стабилност в Залива!

"Стабилността в региона на Персийския залив е от особено значение за България и региона на Балканите. В тази връзка приветстваме и подкрепяме разрешаването на възникналата кризисна ситуация с политически средства и по пътя на дипломацията".

Още по темата

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в телефонен разговор с премиера на Катар Абдула бин Насър бин Халифа Ал Тани по повод създалата се остра дипломатическа криза в отношенията на някои арабски държави с Катар.

Премиерът Борисов изрази желанието на българската страна за мирно и бързо уреждане на възникналата кризисна ситуация в много важен за България близък регион.

Министър-председателят отбеляза категоричната си позиция против всяка форма на по-нататъшна ескалация на напрежението, както и срещу намесата на външни за региона фактори, съобщиха от правителствената пресслужба.

Борисов акцентира също върху запазването на стабилността на Съвета за сътрудничество на арабските държави от Залива, което по думите му, е в интерес на целия регион.

Министър-председателят посочи, че България цени своите приятелски отношения със страните от арабския свят и изтъкна сътрудничеството с Катар. От началото на настоящия месец страната ни пое и местното председателство на ЕС в Доха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
22
 
! Отговори
ВИНЕТУ преди 6 години
Я СЪМ *** АМА ВАС ХИЧ ВЪ НЯМА,ЕГАСИ ДЪРЖАВАТА ЩОМ АЗ СЪМ ПРЕМИЕР
3
1
 
19
 
! Отговори
Ценьо преди 6 години
Думата на премиерът, кметът, императорът, архонтът, богът слънце е ЗАКОН! Да го слушат муджахидините, да не ставаме на кълбета, че ще викнем Варадинов!
2
1
 
12
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Оффф
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Примиерът на Катар към Борисов: Кой беше ти?