Не разбирам протестите на полицаите, призна МВР-шефът

Той отново обясни: Скок на заплатите – най-рано догодина
18 юли 2017 15:15,
78
Не разбирам протестите на полицаите, призна МВР-шефът
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Вътрешният министър Валентин Радев обяви, че не разбира защо синдикатите в МВР протестират.

Тази вечер полицаите в София се събират да протестират отново. Те излизат на улицата почти две седмици след големия си национален митинг на 5 юли.

Още по темата

Вчера от синдикалната организация обявиха, че след София поетапно ще протестират полицаите и в други градове. Основното им искане е увеличение на заплатите.

Не разбирам защо синдикатите протестират, каза по този повод вътрешният министър днес, цитиран от БТА.

Той обясни, че вече два пъти се е срещал със синдикатите и са говорили за възможността за увеличение на заплатите, но това може да стане от 2018 година. Радев каза, че утре  отново ще има разговор с финансовия министър по този въпрос, но няма как от резерви в бюджета за 2017 година да се намерят пари за по-високи заплати.

Шефът на вътрешната комисия в парламента Цветан Цветанов припомни, че миналата седмица депутатите гласуваха средства, с които да бъдат платени парите за облекло на онези полицаи, които не са получавали униформи от държавата през последните години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
2
 
! Отговори
Stamenko преди 6 години
А защо ти не станеш полицай като нямаш тлъсто шкембе....Питам защо млади,здрави и атлетични,знаещи езици не стават полицай?
62
1
 
8
 
! Отговори
Н.танев преди 6 години
Когато стане напечено всички звьнят на полицията скандали кражби убийства катастрофи те са там СТИГА ПЛЮЕТЕ ТЕЗИ КОИТО ВИ ЗАЩИТАВАТ
61
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уволнете половината и увеличете двойно заплатите на останалите, готово. Не може на всеки пет метра да гледам полицай, който пие кафе, айде стига с наглеенето.
60
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми да си излизат...да си раздвижат малко дебелите телесища, че в това състояните не могат да опазят никого от престъпления
59
1
 
2
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До 66Недей да приписваш твоите политизирани възгледи на полицаите.Какво трябваше да направят полицаите-да оставят хората да нахлуят в парламента ли? Или да ги оставят да пребият депутатите? Работата на полицията е да охранява общественият ред.Не й да се меси в политиката. BTW-моите лични политически възгледи са били винаги антикомунистически.И двамата ми дядовци са репресирани от комунистите, чичо е ранен при опит да избяга от страната и лежи в затвора 3 години.
58
0
 
2
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До 65Изписа един куп лъжи.Първо сержантско училище няма от 20 години.Второ заплатата на начинаещ полицай е 660 лв.Извади 60 лв данък и прибави 120 лв за храна.Стават 720 лв.Но тия 120 лв не влизат в основната заплата и при болнични се вземат много ниски обезщетения.СУЦ се получава 2 пъти годишно с максимум 70 лв.Така че си изписал един куп лъжи за заплати от 950 лв на начинаещ полицай, а 6000 лв заплата има само във фантазията ти.
57
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 6 години
До АнонименДа може да наемеш чужденци умнико , но като разберат чужденците за тези заплати ще направят кръгом и ще избягат. Не мога да си обясня що за глупости се пише тук това е лош материал , както го казва друг един елемент.
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уважаеми ми Вергиле МВР винаги е било на БСП.Особено пролича при протестите срещу Орешарски.Потрошиха си тогава ръцете твойте колеги да млатят протестиращите хора.И БСП ги възнагради щедро!Но така си спечелихте омразата на народа.Ако не ми вярваш просто прочети коментарите по долу.Тогава постъпихте недалновидно.И сега хората ви мразят!Студентите винаги са били цветът на нацията.Да не сте ги били сега народът би ви подкрепил!Ама то не може да си *** на червените и народът да те обича!
55
5
 
2
 
! Отговори
до вергил преди 6 години
И какво стана сега с Миков????Това,че МВР не били на БСП го разправяй на баба ми!А,че заплатите ви са ниски-забрави-19 годишен завършил сержантско училище взема 900-950 лева.Купоните му за храна са 120 лева месечно!25% от глобите дето е написал за месеца-за него.А по системата СУЦ колко взема не знам.Знам,че офицер в МВР 50 годишен ми се похвали,че щял да вземе 6000 лева.И ако ме питаш откъде знам-ами знам всички които си признаха това бяха кой по малко кой повече почерпени та се похвалиха.
54
1
 
8
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До donПървите полицейски протести бяха ,когато вътрешен министър беше Миков от правителство с премиер Станишев.Така че пълни глупости са,че протестите са политизирани.Толкова чудно ли ви се струва,че някой може да протестира с искане за увеличение на заплатата му,която е по-ниска от тази на чистачка в други ведомства.
53
4
 
1
 
! Отговори
don преди 6 години
Нека да искат по- големи заплати ,няма лошо.Но все ми се струва,че когато социалистите са на власт няма протести, или греша?Министерството е деполитизирано,ама козината на вълка?Ако някой знае историята на полицейските протести нека да пише.
52
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дадоха им пари за дрехи - добре, дадоха им пари за бензини да видим, че одат ли по селата, сига и още за заплати. Ами ний и таз държава само за МВР ли ще работим? Болници немат пари, училищата нямат, народът повечето беден . Полицаите и те искат пари - военните също от къде като нема нищо да работи в държавата.Помислете хора, че има и други хора по бедни и от вос полицоите.
51
5
 
2
 
! Отговори
Рахат бабаит преди 6 години
Шефе, направи им една комплексна проверка и 3/3 от тях ще се окажат неподходящи за всякаква служба. Това след депутатите е най обгрижваната от народа популация. Видяхте ли ги на протеста? Разбирам, че един дознател наричан разследващ полицай може да е малко пълничък, но не приемам наредили пред камерата 4 синдикални лидери и четиримата очилати и един от друг с по големи тумбаци.Заплатата редовно, хленчат, а когато дойде ред за пенсия служителите от ФРО им оправят документите и ги пратят в НОИ!
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трудно е за закостенял военен да разбере какво става в МВР. По правилното е да каже, че ги разбира, но не ги приема, че може да е консервативен, но в тези структури призванието, честта и достойнството би трябвало да са преди заплащането...... Но явно нищо не разбира.
49
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да напускат! Ще наемем чужденци!
48
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От коментарите за " нашата полиция която ни пази" не само министъра на МВР , но и гражданите и селяните данъкоплатци не разбират исканията за увеличаване на заплатите на полицаите. Какво да кажем тогава за другите които работат извън МВР, пенсионерите - те сигурно нямат нужда от увеличение или не искат. Полицаите вече прекалиха.
47
2
 
13
 
! Отговори
Трол Горянин преди 6 години
В щатите като са видели що за шуробаджанащина цари в районната полиция и създават ФБР. Същото е в БГ, трябва да има някакъв контрол иначе разните началници из районното почват да се мислят че са хванали господа за шлифера.
46
0
 
20
 
! Отговори
ОСТАВКАТА 3 преди 6 години
А за АВТОМАТИЧНО увеличение на всяко тримесечие с повече от 300 лв. има ли планирани пари в бюджета???? Ами за заплати надвишаващи 7 000 лв. за всеки от 22-та членове на Висшия Съдебен Съвет и за министрите пари ще се намерят ли???? Питам за един приятел, аз отговора го знам......
45
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този, неразбралия, точно преди изборите каза, че са направили разчети за 20%-тно увеличение на заплатите. След изборите казва-пари няма. Какво не разбирате г-н Нищонеразбиращ? Хората си искат обещаното!!! Вие и на пенсионерите обещахте 600 лв. мин. пенсия, средна заплата 1500лв. И последните ли излъгахте? Та, какво не разбрахте?? Министър на МВР, който не знае, че ДАНС не е в мвр повече от 10 години, трябва незабавно да бъде отстранен. Безобразие! Затова не разбира, защото нищо не му е ясно.
44
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До края на годината на бензинови пари ли да живеят? Той ще живее ли с техните заплати? Сития на гладния не вярва.