Борисов доволен: Завидно стабилни сме на фона на Балканите!

Имаме най-добрата газопреносна система, може и за Украйна да изнасяме газ
19 юли 2017 14:00, Анисия Иванова
130

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

България е завидно стабилна на фона на целите Балкани. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на традиционната годишна среща на посланиците на Република България в Централния военен клуб в София.

Според него всяка една държава от Балканите трябва да има излаз към другите, а не да е капсулирана. Борисов посочи, че е щастлив за транспортния коридор № 8.

"Още веднага бяха дадени авансите и за връзката София – Белград, имаме София–Солун, имаме София-Истанбул, имаме София – Бургас", допълни Борисов.

Той посочи, че след България председателството се поема от Австрия, а след това Румъния. Премиерът уточни, че в началото на септември във Варна ще има смесено заседание между България и Румъния.

"Политическите елити в страните, които са кандидат-членки за ЕС, трябва да намерят необходимия сговор и толерантност помежду си и да не пречат на своите държави да вървят напред", каза още Борисов.

Той е убеден, че политиците от Западните Балкани трябва да дадат перспектива на своите народи.

По отношение на Турция министър-председателят коментира: "Не можем да се месим във вътрешните работи на никоя страна. Не го и правим, но се опитваме да бъдем в добри и балансирани отношения с тях".

Борисов отчете, че в момента имаме нулев процент миграционен натиск на границата.

"Ако се върнем година назад това беше най-големият страх на Балканите. Ние ставахме и лягахме с миграционния процес. Бяха избори тогава и най-некоректно политически точно това се използваше", обясни премиерът, цитиран от "Фокус".

По думите му България прави газов хъб, защото има най-добрата газопреносна система - 80% от всички компресори на Балканите.

"Всички компресори са американски и са най-добрите", уточни той.

Според него утре може да стане така, че дори за Украйна да изнасяме газ.

"Това е пазарът. Това ще намали цената, това ще даде конкурентност на доставчиците и ще имаме успех", настоя Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ни завиди човек на стабилността......най-бандитската държава наоколо..........този наистина вземе народа за стадо овце......
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стабилен мъж.
46
1
 
23
 
! Отговори
СИГУРНО преди 6 години
Много сме стабилни !! И кон да ни заобича , крачка назад не мърдаме !!
45
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подарява се Премиер, силен, здрав, стабилен. Умее да смята пари, но не умее да брои хора. Създал е едно дете, затрил и прогонил 1 милион души за нула време. За запитвания - МС на БГ. Рекламации не се приемат!
44
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАГЛЕЦ ! СТАБИЛНИ СТЕ ВИЕ ДЕТО СЕ НАЯДОХТЕ И ПРЕЯДОХТЕ С НАРОДНАТА ПАРА А ОСТАНАЛИТЕ 80 % СА СТАБИЛНИ В СИРАМАШИЯТА СИ И ПРОКЛИНАТ ТОВА ,ЧЕ СА СЕ РОДИЛИ В ТАЗИ ПРОКЪЛНАТА С ТАКИВА НЕНАСИТНИ И АЛЧНИ ПОЛИТИЦИ !НО НЕ БЪЛГАРИЯ Е ВИНОВНА ,А СМЕ ВИНОВНИ НИЕ ПОДАНИЦИТЕ И ДЕТО СМЕ ПРЕВИЛИ ГРЪБ И МЪЛЧИМ И СИ ТРАЕМ......
43
0
 
35
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТ- помияр преди 6 години
Толкова сме Стабилни, че от България всички бягат!!!! А трите 'К' на СФИНЕТКА са : КРАЖБИ, корупция и комисионни.....
42
1
 
23
 
! Отговори
ХА..... преди 6 години
НЯКОЙ БРОИЛИ КОЛКО ПЪТИ КАЗА ПАРИ И МНОГО ПАРИ..... САМО ПАРИТЕ СА МУ В УМА
41
1
 
35
 
! Отговори
ганчо преди 6 години
Нещо много бързо забравиха обещанията отпреди изборите. Доходите - отчайващо ниски. Магистрала Хемус - нищо. Бюрокрацията - процъфтява. Съд, прокуратура - обслужване на бандити, и т.н и т.н. Кой нормален човек ще инвестира в държава без правила, без спазване на закона, с хиляди измислесни бюрократични врътки, които да те подлудят. В държава, където за минути могат да ти отнемат имущество, бизнес, а понякога и живота. Обаче сме стабилни...
40
0
 
26
 
! Отговори
Поооо преди 6 години
Положението е толкова зле, че сте управлението на Тиквата, БЪЛГАРИЯ ще е затънала във финансовите кредити взети от ГРОБАДЖИИ. После и магарешко да сложите няма да успее да Ви помогне.НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, МАГЕРЕ МОЖЕ ДА ВЪРЖЕШ В ПАРЛАМЕНТА И СЪС ЗАЕМИНОТ ЦЕНТРАЛНИТЕ БАНКИ ЩЕ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ НЕ ПО-ЛОШО от Трите Папи и Цвъчко 10те апаратамента.
39
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Премиер, който не зачита Левски не става за нищо! Къде беше вчера, бе, дебелак?
38
20
 
2
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 6 години
До Анонимен 41,Какъв хумор, тук не му е мястото. Както е казано, ние сме завидно стабилни, и никой не може да го отрече. Просто показвах какви са другите варианти ако загубим стабилитета, засега не се очертава това да се случи, но да се пазим.
37
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквун каза "Всичко е ОК" и после взе някакви си 200 милиона, за да оправи положението.Моля, ВЪРЖЕТЕ ЕДНО МАГАРЕ ЗА МИНИСТЕРСКИЯ СТОЛ НА ТИКВАТА. ДАВАЙТЕ НА МАГАРЕТО КРЕДИТИ ОТ БАНКАТА И ЩЕ ВИДИТЕ, ЧЕ МАГАРЕТО ЩЕ СЕ СПРАВИ НЕ ПО-ЛОШО ОТ "ТРИТЕ ПАПИ".
36
2
 
7
 
! Отговори
Млад и заблуден ... преди 6 години
Това с "на Вуте да му е зле", не е нещо, което успокоява моето поколение. Когато съм си говорел с колеги от чужбина, за състоянието на българската икономика, те само тцъкат с еик и казват "каква загуба на потенциал" ... Досега един не е казал "Ама какво ви пука, нали сте с 2% по-добре от Сърбия и Македония". И честно казано, искам да имам силни икономически съседи, за да може да търгуваме стоки и идеи заедно. Не ме интересува, дали сме последни, докато сме с добър стандарт на живот.
35
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Борисов Вие найстина ли мислите , че говорите истина? Ако мислите така знайте, че мисленето Ви се разминава с реалноста поне няколко милиона пъти. И повярвайте ми твърденията ви се приемат от 99,99 % като комични.
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гербисто-патриотИли си много тъn, за да си толкова прозрачен, или нещо с хумора ти не е много в ред. Искаш да кажеш нещо, *** не става ясно.
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със стабилност и растеж напред към светло бъдеще :)
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27Да, така е, бат Бойко отне много, почти всичко с деКокрацията си. А на теб, твар, от злоба ти се тресе ченето и бъркаш демокрация с деКокрация. Правилно, ДЕКОРАЦИЯ е. Но ... подиграваш шефа си. И по-кротко за комунистите. Защото в ГЕРБ на трима двама са бивши комунисти, да не говорим за татковците и "службите" им. Та не плюй в кладенеца, пиеш от него.
31
1
 
33
 
! Отговори
jimmy преди 6 години
малее тази нарцистична тиква колко е проста, просто не е истина:)
30
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тикво, млъкни и се махай! Как и с колко успяха така да ви зомбират, че да говорите глупости без да виждате, че народът измира или се изнася благодарение на вашата стабилност???
29
0
 
34
 
! Отговори
Велко преди 6 години
Стабилни в мизерията.