Борисов доволен: Завидно стабилни сме на фона на Балканите!

Имаме най-добрата газопреносна система, може и за Украйна да изнасяме газ
19 юли 2017 14:00, Анисия Иванова
130

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

България е завидно стабилна на фона на целите Балкани. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на традиционната годишна среща на посланиците на Република България в Централния военен клуб в София.

Според него всяка една държава от Балканите трябва да има излаз към другите, а не да е капсулирана. Борисов посочи, че е щастлив за транспортния коридор № 8.

"Още веднага бяха дадени авансите и за връзката София – Белград, имаме София–Солун, имаме София-Истанбул, имаме София – Бургас", допълни Борисов.

Той посочи, че след България председателството се поема от Австрия, а след това Румъния. Премиерът уточни, че в началото на септември във Варна ще има смесено заседание между България и Румъния.

"Политическите елити в страните, които са кандидат-членки за ЕС, трябва да намерят необходимия сговор и толерантност помежду си и да не пречат на своите държави да вървят напред", каза още Борисов.

Той е убеден, че политиците от Западните Балкани трябва да дадат перспектива на своите народи.

По отношение на Турция министър-председателят коментира: "Не можем да се месим във вътрешните работи на никоя страна. Не го и правим, но се опитваме да бъдем в добри и балансирани отношения с тях".

Борисов отчете, че в момента имаме нулев процент миграционен натиск на границата.

"Ако се върнем година назад това беше най-големият страх на Балканите. Ние ставахме и лягахме с миграционния процес. Бяха избори тогава и най-некоректно политически точно това се използваше", обясни премиерът, цитиран от "Фокус".

По думите му България прави газов хъб, защото има най-добрата газопреносна система - 80% от всички компресори на Балканите.

"Всички компресори са американски и са най-добрите", уточни той.

Според него утре може да стане така, че дори за Украйна да изнасяме газ.

"Това е пазарът. Това ще намали цената, това ще даде конкурентност на доставчиците и ще имаме успех", настоя Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
24
 
! Отговори
Жеко преди 6 години
При лошия Станишеф 9 млрд. euro ивестиции, a днес - до м. май 120 млн. еуро???Стабилнос...
27
0
 
33
 
! Отговори
карина преди 6 години
Чета разни прекрасни неща за страната ни и се питам за БГ ли става дума ??? На очите или на ушите да вярваме - това е новата дилема.
26
2
 
18
 
! Отговори
ОСТАВКАТА 3 преди 6 години
Стабилни сме , Баце, като Съветския Съюз.. ....
25
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по-голям приятел на БСП от другарят Борисов! Лично той ще ги докара на власт.
24
30
 
4
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 6 години
Нашето второ име е стабилитет, при нас всичко е стабилно. Нека всеки да се огледа и да види какви неща стават по света, как гърците страдат, как в Турция има режим, макар и народа да живее по-добре там. Или как по света има бедни хора, които не могат да си купят достатъчно храна.Така че нека ние да се радваме на постигнатия с много наш труд стабилитет. Браво.
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мафията СТАБИЛНО се кани да обърне палачинката и да даде отново лявата си ръка на народа..по точно на каквото остана от него Дясната се изчерпва и кражбите се показват умишлено от сеирджииските ТВ..в крайна сметка и двете ръце слагат в същия джобПак гласувайте за ПО-МАЛКОТО ЗЛО и оставете "социолозите" да ви казват,че само една от двете ръце на мафията ще спечели, друг няма шанс
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гербист-столичанДа, така е, ие не трупаме такива огромни дългове като Гърция, а по-малки, но затова пък стократно повече - кои кажем, кои - не. Затова сме стабилни - количеството прави качеството. Сега пак се одумваме за нови милиарди, е, как, нали имаме много наш човек в Световната банка, при това с велико име - КриСталинка. Ще ни го отпуснат за мигове, стабилно.
21
0
 
31
 
! Отговори
Прости преди 6 години
му Господи, той не знае какви ги говори!
20
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако БСП беше завзела властта не само стабилност ами и щяхме да сме световна сила, Северна Корея щеше да е като Зимбабве в сравнение с великата България. Нинова щеше да се самоназначи за върховен лидер на планетата, долара и еврото щяха да изчезнат и цял свят да търгува в Левове ! Ах комунистически мечти, които бат Бойко ви отне с декокрацията си !
19
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стабилни сме, богати сме, умни и образовани сме, здрави като камък сме, културни сме, само нещо с целувките го закъсваме и с галенето на бабички по ръчичките, и с шепненето на ушенце... Трябва да се усилят гушканията...Щото от цАлувките на Брежнев и бившата комунистическа върхушка изкарвахме за почти без пари петрол, метал, строежи, ... какво ли не! А сега - гуш, гуш, ама новите - ньъц, ньъц - нищо не дават. А ни взеха всичко. На народа, де!
18
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стабилни сме като магаре на лед ...
17
1
 
31
 
! Отговори
Бачо Илия преди 6 години
Абе този тиквар как не можа да разбере, че въпроса не е само в парите. По отношение на тях доста хора намериха начин да се справят и то само благодарение на това че имаме борд и курса на лева е стаибилен, но държавата като администрация и услуги към гражданите е пълна скръб.Днес отивам в един от офис на социалните по работа-нито компютри нито обзавеждане, имат един стационарен телефон и не могат да избират ГСМ щото им било скъпо.А иначе джиткат пръдливи кметове с коли за по 100 хил държавна пара
16
1
 
40
 
! Отговори
Oооф преди 6 години
Баце, стига вече с тая стабилност. Стабилни сме на дъното. Хора не останаха, всичко окрадохте
15
23
 
5
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Нека да не премълчаваме и да покажем на света нашия стабилитет. На фона на балканите ние сме стабилни, дори спрямо Гърция сме по-стабилни, защото при нас няма скрито-покрито и ние не трупаме такива огромни дългове, а само по-малки.
14
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вземе да се засрами и в миша дупка да се завре! По това ще го познаете, че не се различава от комунистите - срам нямат.
13
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя си живее в собствен измислен свят.Боже пази България защото тези които я управляват не знаят какво правят и какво говорят! А България загива.
12
1
 
25
 
! Отговори
още по-ФАКТ преди 6 години
До фактОпределено е ФАКТ че си пуснал в урничката за ГРОБ!
11
1
 
37
 
! Отговори
Винету преди 6 години
Завиден крадец ни мисли за завидни наивници!
10
1
 
39
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
Няма по-лошо управлявана държава в Европа от България. Не упреквам Борисов. Той отдавна се е откъснал от реалността . Него *** *** го лъжат и той им вярва. Г-н Борисов царя отдавна е гол. Слезте на земята. Мизерия, корупция, простотия, лъжи и измами са се впили в управлението. Г.н БОРИСОВ НЯМА ТАКАВА ЛЪЖЛИВА ДЪРЖАВА КАТО БЪЛГАРИЯ. Г-Н Борисов моля Ви осъзнайте с,е умира милата ни България.
9
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО СМЕ СТАБИЛНИ!КАТО ТРУП!НЕМА МЪРДАНЕ!А И ВЪТРЕШНИЯ МУТРЕНСКО МИЛИЦИОНЕРСКИ И Cgn ФАКТОРИ СЪВСЕМ СТАБИЛНО НИ ДОУНИЩОЖАВАТ