Борисов доволен: Завидно стабилни сме на фона на Балканите!

Имаме най-добрата газопреносна система, може и за Украйна да изнасяме газ
19 юли 2017 14:00, Анисия Иванова
130

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

България е завидно стабилна на фона на целите Балкани. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на традиционната годишна среща на посланиците на Република България в Централния военен клуб в София.

Според него всяка една държава от Балканите трябва да има излаз към другите, а не да е капсулирана. Борисов посочи, че е щастлив за транспортния коридор № 8.

"Още веднага бяха дадени авансите и за връзката София – Белград, имаме София–Солун, имаме София-Истанбул, имаме София – Бургас", допълни Борисов.

Той посочи, че след България председателството се поема от Австрия, а след това Румъния. Премиерът уточни, че в началото на септември във Варна ще има смесено заседание между България и Румъния.

"Политическите елити в страните, които са кандидат-членки за ЕС, трябва да намерят необходимия сговор и толерантност помежду си и да не пречат на своите държави да вървят напред", каза още Борисов.

Той е убеден, че политиците от Западните Балкани трябва да дадат перспектива на своите народи.

По отношение на Турция министър-председателят коментира: "Не можем да се месим във вътрешните работи на никоя страна. Не го и правим, но се опитваме да бъдем в добри и балансирани отношения с тях".

Борисов отчете, че в момента имаме нулев процент миграционен натиск на границата.

"Ако се върнем година назад това беше най-големият страх на Балканите. Ние ставахме и лягахме с миграционния процес. Бяха избори тогава и най-некоректно политически точно това се използваше", обясни премиерът, цитиран от "Фокус".

По думите му България прави газов хъб, защото има най-добрата газопреносна система - 80% от всички компресори на Балканите.

"Всички компресори са американски и са най-добрите", уточни той.

Според него утре може да стане така, че дори за Украйна да изнасяме газ.

"Това е пазарът. Това ще намали цената, това ще даде конкурентност на доставчиците и ще имаме успех", настоя Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
2
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Този човек има ли пощоф ? Ако има, сигурно не чете какво пишат хората - щеше да се е гръмнал 100-тина пъти до сега. И хубаво прави - вратът му дебелее, разказва вициове, весело му е ! Интересно, ако утре минем на" евро ", дали няма да му окапят веждите от срам, че на "строителите на социализма" дава 100 евро месечна пенсия ? За заплатите на "робите" на труда да не говорим !!! Или ще му е гордост - както преди години в Парламента на Чехия ???? Странно същество е човекът с власт !?!?!
107
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама сега се сетих от Карибски Пирати Спарта като потъна на дъното взе да бяга бързо. :)
106
2
 
4
 
! Отговори
Зоолог преди 6 години
До АнонименЖаби,ама комунистически!
105
4
 
6
 
! Отговори
Европейската преди 6 години
Организация на сдружени циркови КЛОУНИ, награждават Бойко Методиев Борисов за главен клоун на Европа .Бате най-добрия си !85% от българите те мразят .Що се правиш, България е на дъното !
104
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ахахаха стенкачи
103
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
стабилни сме ,даже и да ни тласкат и зо дза дзе нема да мръднем.
102
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо да продаваме газ само на Украйна, а не и на Русия? Като обиколи половин Европа, можем да им я продадем обратно. По ефтинко, ама можем. Болгар, Болгааар....
101
1
 
11
 
! Отговори
Тиквун Боков преди 6 години
А вижте сега, не съм ви карал насила да гласувате за мен. За трети път ме избрахте, пък сега не годувате. Следващия път гласувайте за другарката курица Нинова нека тя да ви оправя.
100
3
 
29
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Да! Стабилно на дъното сме по доходи, корупция, беззаконие, инвестиции.Ликувай народе!
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да! Борисов е силно претоварен с важни за държавата дела, за Балканите -проекти и за света - Орднунг, но се опасяваме от един мозъчн удар последван от инфаркт и те ти го нас Боико студен. немой се Бойко стегай за коритото. ако този Бойко ритне камбанат, една камара люде ще пукнат от радост. Бойко , не им доставайте това удоволстви на тези "специалните", мислете за тези които са по-специални.
98
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По ГОЛЯМ *** И *** от Тиквата няма никъде-българите сме най бедни в Европа с най ниски пенсии и заплати, хората страдат и изнемогват-ТОЯ *** твърди че сме били добре на фона на балканите. Всички са по добре от нас.
97
4
 
27
 
! Отговори
МХМ преди 6 години
СТАБИЛНИ СМЕ КАТО ЗАСТОЯЛО БЛАТО. НИЩО НЕ ПОМРЪДВА. САМО ЦАР ЖАБОК КРЯКА.ЧЕТЕТЕ СТИХОТВОРЕНИЕТО ЗА ТИКВАТА И КРАТУНИТЕ - УБИЙСТВЕНА ПРИЛИКА, АНАЛОГИЧЕН СЛУЧАЙ В НАШЕ СЕЛО
96
4
 
30
 
! Отговори
ДА ТА И В ТИКВАТА преди 6 години
ТО БИВА ЕГО, БИВА ПРОСТОТИЯ, АМА ТОЯ Е ВСЕЛЕНСКИ ШАМПИОН. ЕДИН БАЛКАНСКИ ХИТЛЕР И МУСОЛИНИ НАКУП. И ОТКЪДЕ ТОВА САМОЧУВСТВИЕ И ТАЗИ ПАТОЛОГИЧНА САМОВЛЮБЕНОСТ. ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАЧАЛНИЦИ МУ СЕ ПОДИГРАВАТ, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И НА НАРОДА БЪЛГАРСКИ, ТОЙ СЕ ПРВЪЗБУЖДА, ЧЕ НАИСТИНА Е ВЕЛИК ПСИХОПАТ, НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ Е САМО ОБИКНОВЕН ПСИХОПАТ.
95
3
 
34
 
! Отговори
Ами да преди 6 години
Изтребването на българите върви стабилно по територията.
94
1
 
16
 
! Отговори
stabilitet преди 6 години
като управлява страната почти едно поколение няма как да не сме стабилни,дори повече от северна корея
93
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СТАБИЛНИ СМЕ КАТО ЗАСТОЯЛО БЛАТО. НИЩО НЕ ПОМРЪДВА, САМО ЖАБИ КРЯКАТ.
92
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всяка една държава от Балканите трябва да има излаз към другите................Това СОФИЯ - БУРГАС - КЪМ КОЯ ДЪРЖАВА ВОДИ?
91
2
 
38
 
! Отговори
O, боже, боже.... преди 6 години
Страхотни сме на фона на Балканите, да, а това, че племенни държави в Африка живеят по-добре от нас изглежда добре на фона на Балканите, нали?Престъпници.
90
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаме една у назе-викаме и Митка сбърканата !!
89
0
 
22
 
! Отговори
94 е прав преди 6 години
На някои само ,им се отразява добре демокрацията. Другите 90% са бедни спрямо всяка страна в ЕС. Нямаме икономика като хората, доходи и енергетиката ни започва да куца