Прокуратурата разпитала и Дончев за НДК

Ако обвинението прецени, ще вика и други членове на МС
12
Прокуратурата разпитала и Дончев за НДК
Томислав Дончев. Снимка: БТА, архив

Вицепремиерът Томислав Дончев е бил разпитан вчера от прокуратурата по разследването за нецелево разходване на средства за европредседателството от бившия директор на НДК Мирослав Боршош.

Това заяви пред журналисти в Съдебната палата Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Дончев беше принципал на НДК в миналото правителство на ГЕРБ.

Още по темата

Тя допълни, че разпитите по случая продължават. Бившите принципали на НДК - министър Лиляна Павлова и Вежди Рашидов, също ще бъдат извикани за обяснения.

По думите й, ако прокурорите преценят, че е необходимо, ще извикат на разпит и още членове на Министерски съвет, предаде БТА.

Арнаудова е категорична, че ако се съберат доказателства за вина и на други лица, прокурорите от отдел "Антикорупция" ще повдигнат още обвинения.

Румяна Арнаудова уточни, че двете обвинения на Мирослав Боршош за безстопанственост и нецелево изразходване на средства са "начални и работни". Причината е, че продължава анализът на 4000 договора, които той е сключил, докато е ръководел НДК.

"Предстои, вероятно, повдигане на обвинения и за други подобни престъпления", каза още Арнаудова. Тя обясни, че парите, които са изразходвани не за председателството са около 1 700 000 лв., но по думите й е възможно тази сума да се увеличи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Трамбовката преди 6 години
Абе голема работа е било това НДК, доста хора ще направи милионери. Отделно бившия партиен дом. Провинцията да гази кал по-романтично е.
8
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Няма ли как да се изкара някой от БСП виновен за корупцията в НДК? Нека Цецо си размърда мозъка (доколкото го има).
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Borschosch ne e vinoven natopi go pavlova no bravo na boikovarna go na rabota. A ba4varova go Naredi da e borschosch v ndk nil progis.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
I kakvo ot tova toi e ot gerb i s. Drugarja boiko
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Pavlova kolko miliona lv ima maskarova 10 miliona i kakvo ot tova i maslarova s skapi obuvki 4anti kato pavlova. A milioni nama barnati bg. Bedna
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм герберка или там какво се води, но колегата има философски изказ, не може да му се отрече.
3
1
 
3
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
ОТ НДК ЗАСЕГА ОТКРАДНАХА САМО 7 МИЛИОНА, А ОТЦЯЛОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО, ЗА КОЕТО СА ЗАДЕЛЕНИ 160 МИЛИОНА, СИГУРНО ЩЕ ОТКРАДНАТ ПОНЕ 70
2
1
 
4
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТ- помияр преди 6 години
ОТКРАДНАТИТЕ пари са поне 17 милиона и 800 хиляди лева и се намират в офшорна сметка на Каймановите острови с титуляр някой си ТИКВАТА и код за сигурност ГЕРБ!!!
1
1
 
10
 
! Отговори
Стига! преди 6 години
Как не ги е срам Боршош и компания-с толкова пари при лошия СОЦ построиха НДК??????????? Колкото ти метнаха на самозвани творци!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!