Валери Симеонов поиска цял мандат с ГЕРБ, а и нов – след този

За стажа: Не идвам от приют за безработни, а от бизнеса
19 юли 2017 15:45,
121
Валери Симеонов поиска цял мандат с ГЕРБ, а и нов – след този
Архив: Булфото

Един от лидерите на Обединените патриоти и вицепремир Валери Симеонов даде заявка за цял управленски мандат и втори след него. Той направи това, говорейки за увеличението на пенсиите и нуждата от постоянни средства за тях. 

"Когато се поеме ангажимент за индексиране на пенсиите, това са разходи, които ще бъдат всяка година, не само 2018 година, а и 2019, 2020, 2021 година. Живот и здраве до следващото коалиционно управление което предполагам, че с активната подкрепа на ПГ на ОП ще бъде реализирано успешно", каза Симеонов в парламента.

Вицепремиерът се включи в среща на депутати от Обединените патриоти и здравния министър Николай Петров, посветена на проблемите в здравеопазването.

Още по темата

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова за повече профилактични прегледи, а колегата му от ВМРО Искрен Веселинов настоя за мерки срещу "циганското насилие" над спешните медици. 

Здравният министър припомни, че профилактиката е сред основните приоритети на ведомството му.

"Ще излезем с предложение към вас за поне два скринингови проекта за догодина", обърна се към депутатите Петров. 

Той припомни и мерките, които министерството му планира срещу насилието на медици. Сред тях са указание към директорите на лечебни заведения да дефинират местата с конфликтни точки в района си. 

"По-добър контрол на местата, където се поемат пациенти и техните роднини, видеонаблюдение, оборудване на линейките с джипиес система, паник бутони и директни връзки с охранителите и полицаите", изброи министърът другите мерки. 

Депутатите и министрите дадоха заявка и за старт на реформата за инвалидните пенсии.

Валери Симеонов защити искането си за отпадане на класа за прослужено време и отново обяви, че това е негово лично мнение.

"Не забравяйте, че аз не идвам от приют за безработни или социално слаби, а идвам от бизнеса. Казвам личното си мнение, че клас не трябва да има", каза Симеонов, който е вицепремиер по икономическата и демографската политика в кабинета.

Той обясни, че неговото лично мнение съвпада с това на работодателските организации. Симеонов даде да се разбере, че очаква представителите на бизнеса да внесат искането в националния съвет за тристранно сътрудничество и ако там получи подкрепа, да бъде разгледано и от Министерски съвет. 

"Със синдикатите съм готов да се срещнем, но те не желаят, а почват да раздуват поредната пропаганда, с която обслужват БСП", каза Валери Симеонов.

Той обясни още, че не е съгласувал предложението си нито с премиера Бойко Борисов, нито с ГЕРБ, нито с депутатите от патриотичната коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 82 виж СЯ Тони Кутев вас 4ервената и-з-м-е-т БСП няма кой да ви избере ТАКА4Е ТОЗИ СЛЕДВАЩИЯ ПО СЛЕДВАЩИЯ ..... няма да е крадливата ти смотана партия
72
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мандат, ама друг път и през крив макарон!
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
даси жив и здрав но виждаш колко предатели в българия...не случайно и левски предадоха...все пак имаш много последователи..и германия мина през национализма и виж къде е сега...но други не онациналисти ще я ....
70
2
 
3
 
! Отговори
LOKO преди 6 години
Sled kato toz TYP koyto blaskache babichkite po granitzata e Vizepremier,Tzar Kiro moje da bade premier na BG.
69
1
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Гласуваш за Винкела и Варадерото,получаваш...бодигарда на Тато,който се...учи вече трети мандат на наш гръб,да е премиер.Ейй,упорит...бодигард;нито се научава,нито се...отказва.
68
2
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
И да го плюете, и да не го плюете на Винкела хич не му пука. Целта е постигната !Човекът вече е милионер и много добре знае, че никога повече няма да влезе в парламента.Същото важи и за Болен и Шкембе войвода.Такива предатели като тези тримцата по време на турското робство са получавали най-тежкото наказание от българския народ ...
67
1
 
23
 
! Отговори
Зачеркнах го, когато преди 6 години
предложи, държавата да поеме разноските по отглеждането на третото дете на всяко семейство. Уж за да се върнели в България младите българи.А всъщност този под*лец прави мили очи на ромите, защото там са под 0.01% семействата, които имат по 1-2 деца.А колко са етническите българи,които имат по 3 деца?Валери Симеонов иска да задължи данъкоплатците да подаряват още повече пари на ромите!ОСТАВКА! Да върне депутатския си мандат и на негово място да влезе друг човек-борец срещу ромските безчинства
66
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 74Нормално е патреотите да се справят по-добре - все пак са платени "патреоти"
65
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това долночифликчииско ..... за още един мандат бълнува! Познавам много хора които са гласували за този и за онези двамата единият от Ямбол а другият от Русенска Македония и сега си псуват и майчиното мляко щото са се подвели по акъла на едни подло.ги! Така че този ще сънува още един мандат. Парламата ще я гледат само през кривия макарон и тримата дето се правят на патриотари. Патриот е бил Васил Левски какво общо имат тези тримата с него? Нищо! Просто едни ***.чи на субсидии!
64
4
 
23
 
! Отговори
Прогноза преди 6 години
Видяхме бизнеса ти, т.е. на фирмите, на границата, не си виновен - приказката за зелника, щом те търпим...Апропо, няма да се изкараш дори мандата...
63
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да ги дишам националистите, интересното е, че се справят доста по-разумно от разните му СДС-та и ДСБ-та /и тях не ги трая/.Общо взето разликата е, че националистите през повечето време дрънкат пълни глупости, но щом влязат във властта се кротват - при сините е обратното.
62
5
 
28
 
! Отговори
аС преди 6 години
Валерка, Валерка! Предател гнусен! От работещите, дето крепят тази държава реши да грабиш! Още една кожа и ти да смъкваш! Дали някой, пак , ще гласува за тебе ?!Или какво ти пука?! Нали се ояде?!
61
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя драпа като алпинист до властта,докапа се и до там..
60
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народът го избра, а той бил пръв приятел с експлоататорите. Всичките сте такива лъже-патриоти.
59
1
 
25
 
! Отговори
Безпартиен преди 6 години
Лаком *** кръв ***..... Ако това им е била патриотичната платформа и с това се изкарват патриоти..... на следващите избори са политически трупове (ех къде е старото ВМРО до 34-а да си прибере вересиите, тия щяха да са обесени на селски стълб и да ги ядат гарваните)..ама май не са го осъзнали още.....не могат и без Волен, защото само Атака им събира гласовете на 2-те партии взети заедно....
58
2
 
17
 
! Отговори
Цецо Враждебеца преди 6 години
Така е. Властта се услажда на всеки.
57
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Не народ,а стадоАми проблема е че е било само едно момче. И хората са са казали ,,я па тоя,,. Виж през зимата на 97-*** им обърнаха внимание на хората пред парламента и то какво...
56
2
 
24
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Сладка ли е баницата, сладка ли е .... !
55
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валерката е по-*** от колкото изглежда, а това не е лесно.Само той не е разбрал как действа Б.Б. "Добрият Бойко и лошите министри"Като последен *** се опитва да прокарва непопулярните мерки като клас и т.нАко мине-супер,ако не ще дойде Добрия Бойко,който ще спаси народа от лошия Валери.Така беше и с реформаторите,сега патриотите. За следващия мандат да се готви следващата изтривалка.
54
0
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До Бай ХейСмешко Смешев, ам ти що съ нервиш, кът няма да стане или какво викаш: Като нямаш пари, кво си тръгнал да решаваш;))) Щом с енервиш и ми отговаряш, значи става, боде те в дивия. Следващото правителство е 'Нинова 1", а не "Борисов 4". Но "Борисов 4" ще е добре да го има и знаеш ли защо? За да може след него, да си самозашиеш устата с губерка и рибарски конец!