Валери Симеонов поиска цял мандат с ГЕРБ, а и нов – след този

За стажа: Не идвам от приют за безработни, а от бизнеса
19 юли 2017 15:45,
121
Валери Симеонов поиска цял мандат с ГЕРБ, а и нов – след този
Архив: Булфото

Един от лидерите на Обединените патриоти и вицепремир Валери Симеонов даде заявка за цял управленски мандат и втори след него. Той направи това, говорейки за увеличението на пенсиите и нуждата от постоянни средства за тях. 

"Когато се поеме ангажимент за индексиране на пенсиите, това са разходи, които ще бъдат всяка година, не само 2018 година, а и 2019, 2020, 2021 година. Живот и здраве до следващото коалиционно управление което предполагам, че с активната подкрепа на ПГ на ОП ще бъде реализирано успешно", каза Симеонов в парламента.

Вицепремиерът се включи в среща на депутати от Обединените патриоти и здравния министър Николай Петров, посветена на проблемите в здравеопазването.

Още по темата

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова за повече профилактични прегледи, а колегата му от ВМРО Искрен Веселинов настоя за мерки срещу "циганското насилие" над спешните медици. 

Здравният министър припомни, че профилактиката е сред основните приоритети на ведомството му.

"Ще излезем с предложение към вас за поне два скринингови проекта за догодина", обърна се към депутатите Петров. 

Той припомни и мерките, които министерството му планира срещу насилието на медици. Сред тях са указание към директорите на лечебни заведения да дефинират местата с конфликтни точки в района си. 

"По-добър контрол на местата, където се поемат пациенти и техните роднини, видеонаблюдение, оборудване на линейките с джипиес система, паник бутони и директни връзки с охранителите и полицаите", изброи министърът другите мерки. 

Депутатите и министрите дадоха заявка и за старт на реформата за инвалидните пенсии.

Валери Симеонов защити искането си за отпадане на класа за прослужено време и отново обяви, че това е негово лично мнение.

"Не забравяйте, че аз не идвам от приют за безработни или социално слаби, а идвам от бизнеса. Казвам личното си мнение, че клас не трябва да има", каза Симеонов, който е вицепремиер по икономическата и демографската политика в кабинета.

Той обясни, че неговото лично мнение съвпада с това на работодателските организации. Симеонов даде да се разбере, че очаква представителите на бизнеса да внесат искането в националния съвет за тристранно сътрудничество и ако там получи подкрепа, да бъде разгледано и от Министерски съвет. 

"Със синдикатите съм готов да се срещнем, но те не желаят, а почват да раздуват поредната пропаганда, с която обслужват БСП", каза Валери Симеонов.

Той обясни още, че не е съгласувал предложението си нито с премиера Бойко Борисов, нито с ГЕРБ, нито с депутатите от патриотичната коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
27
 
! Отговори
Спеца преди 6 години
Само за няколко месеца тия от патриотите си изпърдяха всички шансове за бъдещо управление!Напразно се предлагаш Валерка !Разбра се че сте отбор от празни кратуни!
52
12
 
1
 
! Отговори
Бай Хей преди 6 години
До Гробокопача. Надай се, тези приказки ги слушаме по форумите и от опозицията вече 6-7 години, а Борисов все е на власт. И още дълго ще бъде, защото другите не стават - така че, свиквай. Иначе може да си пееш тази песен, колкото си искаш, но с писанки по сайтовете няма да стане, ***.
51
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продължавайте в този дух и скоро ще управлявате само шведи. Те и без това си ви избраха
50
1
 
17
 
! Отговори
Не народ,а стадо преди 6 години
До 50. Приятелю,веднъж докато минавах покрай парламента видях момче да седи отпред с табелка "Аз не съм доволен от управлението на България" и да ти кажа за жалост никой не му обърна голямо внимание...
49
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той доволен, добри пари се прибират на власт.А колко е гнусен и нагъл.
48
1
 
18
 
! Отговори
Антрополог преди 6 години
На последните избори 10% от гласовете за хубустника бяха ромски,следващите ще са 90% ромски .Разбират се като гледам как подивяха от както стана шеф наетносите.
47
5
 
21
 
! Отговори
IYI преди 6 години
И цялата армия да се настани в хотелите му Кози рог - 1,2,3.....Преминаването на границата да ства само с негов транспорти дори и легалното преминаване.И всички телевизии освен СКАТ да се затворят защото са на евреи,арменци,руснаци,турци и са анти български съответно.Всички по една седмица да му работят в хотелите за благото на пътриотизъмъ...
46
3
 
12
 
! Отговори
Шоуто предстои преди 6 години
Валери Симеонов е прав да се надява за цял мандат. Той така здраво е хванал Бибитко за топките че няма мърдане. Бибитко много добре знае че за трети път не може да подаде оставка- свършен е. Затова или ще търпи патриотарите докато те решат или- може да ги изрита с помощта на Корнелия Нинова. Ще видим.
45
2
 
25
 
! Отговори
веа преди 6 години
Мам-ицата ти патриотска не наядена,продажник за патриот ми се пише.Утре ще направи и Волен министър та тримата глу-паци Боко, Воко и Симо задружно да лапат от парите на народа така хубаво да се угоят.Той Боко се угои скоро шкембето му ще се пръсне, да има за другите двама те са още слабички хубаво патриотската да се нагушат.Продажен патриот във властта да се наричам първа радост е за мене.
44
3
 
13
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
НАРОДЕ... КАТО ТОЛКОВА МНОГО МРАЗИШ НАРОДНИТЕ ИЗБРАНИЦИ/ИЗЕДНИЦИ, ЗАЩО СТОИШ ПРЕД КОМПЮТЪРА И СИ ЧУКАШ ПРЪСТИТЕ ПО КЛАВИШИТЕ??? САМО СИ ЧЕШЕТЕ "ЕЗИЦИТЕ" И СЕ СПОТАЙВАТЕ КАТО МИШКИ. ТЕЗИ КОМЕНТАРИ НИКОЙ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ ГИ ЧЕТЕ, ТА САМО НАПРАЗНО СЕ ХАБИТЕ...
43
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов, много си скромен. Искай направо пожизнено управление.
42
1
 
19
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Няма глупави депутати, ей го и примера, май само ние-хората от народа сме прости, че ги избираме
41
4
 
30
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До ПитамТиквата няма да експериментира повече по този начин. Той наистина за малко да загуби тези избори. Просто имаше много пари и си напазарува необходимите гласове. Герджиков му помагаше. Но няма да е така при следващите избори. Борисов, повече няма да подава оставка, затова ще бъде изметен с улични бунтове, както през 2013-та. В момента той ги зачева, с управлението си.
40
3
 
17
 
! Отговори
Защо г-н Симеонов ? преди 6 години
Господин Симеонов, защо допуснахте изкуствено създадения таван на пенсиите? Това е грабеж спрямо тези , които редовно са внасяли своите пенсионни вноски и противоречи на европейските закони. От друга страна как очаквате настоящите работещи да си плащат нормалните пенсионни вноски при условие, че няма да получат съответстващите си пенсии. Така изкуствено създавате "сива" икономика. Къде е справедливостта за тези, които десетки години плащаха реалните си пенсионни вноски? Няма я! Докога така ?
39
5
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До До Мнение"Нинова 1" ще дпйде след "Борисов 3". Ти какво искаш? И "Борисов 4" ли?
38
11
 
6
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До ОСТАВКАТА 3 32 Нали Бойко подаде оставка ей така без никой да я иска. Що не взехте властта? Играе си с вас като коте с ябълка. На луди ви направи.
37
4
 
13
 
! Отговори
made i n bg преди 6 години
тО АГНЕТО ЦЯЛО ТОЙ ЧЕВЕРМЕ ПРАВИ , пРОТИВНА ЛИЧНОСТ СЕ ОКАЗА . иСКА ОЩЕ ХОТЕЛИ ДА ПРАВИ...
36
4
 
13
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Услади му се властта на Далавери.
35
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес тоя продажник иска още мандати,утре и цялата власт в неговите ръце,май му хареса сладкото кокалче на властта.Аланколу икономика нямаш с к'ви пари ще вдигаш пенсиите.Младите в чужбина заминаха грешка-изгонихте ги няма кой да работи.В градовете са останали повече пенсионери от колкото работещи и то бедни работещи,да не говорим че и има сериозен недостиг на лекари и учители.Ще дойдете до положение в което ще управлявате само бедните,болните и пенсионерите.
34
2
 
18
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
Що да не иска още един мандат.Харесало му е на човека. А и искането не е като даването.