Захариева: Институциите работят за влизане в Еврозоната и Шенген

Дипломат №1: Трябва да сме двигател на интеграцията в региона
Обновена: 19 юли 2017 20:30 | 19 юли 2017 20:12, Красимир Ангелов
40
Захариева: Институциите работят за влизане в Еврозоната и Шенген
Снимка: БТА

"Много е важно България да покаже, че може да постига консенсус по време на Председателството на Съвета на Европейския съюз. Съюзът трябва да осъзнае, че солидарността е много важен елемент за опазването на външните граници, но трябва да сме наясно и с това, че само изменение на Дъблинския регламент може да доведе до дългосрочно решение на проблемите с миграцията, заяви заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева пред българските ръководители на дипломатически мисии по време на Годишната посланическа конференция, която е посветена на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

"Западните Балкани и политиката на добросъседство ще бъдат основен приоритет не само по време на Председателството, но и в рамките на мандата на правителството", увери Захариева, цитирана от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Първият дипломат на страната припомни, че за България присъединяването към Шенген е основен приоритет, за който се полагат много усилия от всички български институции институции. "Трябва да работим активно, за да засилим участието си в Икономическия и валутен съюз. Сега е моментът да се възползваме и да направим опит да влезем в механизма ЕRМ-2 - стъпката предхождаща членството ни в общия валутен съюз", поясни още тя.

Захариева акцентира върху това, че по време на нашето председателство предстоят най-съществените разговори по Брекзит, като изрази надежда, че няма да има проблем с договарянето на правата на европейските граждани във Великобритания. "От това, което се вижда до момента, преговорите няма да бъдат лесни, но силно се надявам накрая да има сделка", допълни външният ни министър.
 
По отношение на един от основните приоритети, върху които ще падне акцентът в рамките на Българското председателство - Западни Балкани, вицепремиерът отбеляза, че България трябва да бъде двигател на интеграцията в региона. Захариева изрази надежда, че Договорът за добросъседство с Република Македония ще бъде подписан до началото на август.


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Институциите работят единствено за джоба си и западните колонизатори . Лицемери.
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
33- ГА НАЧИ БЯХМЕ БОГАТА ИКОНОМИКА, ЩОТО АЗ ВИСЯХ С ДЕТЕТО СИ НА РЪЦЕ ЗА ПАРЧЕ МАСЛО, КОЛБАС И МЕСО- ЗАБРАВИ ЛИ ЧЕ ИМАХМЕ КУПОНИ И ТОТАЛНО ПРАЗНИ МАГАЗИНИ. БОЖЕ ВЪРНИ ИМ СПОМЕНИТЕ НА ТИЯ ИЗКУКАЛИ, СЛЕД ТОВА ЧЕРВЕНИТЕ НИ СПРЕТНАХА ЕДНИ БАНКОВИ ФАЛИТИ ДЕМЕК НАШИТЕ СПЕСТЯВАНИЯ ОТИДОХА В РЪЦЕТЕ НА МНОГО НАШИ ХОРА КОИТО ОТ Ц Ъ Р В У Л И СТАНАХА МИЛИОНЕРИ И СОБСТВЕНИЦИ НА АКТИВИ ЗА МИЛИАРДИ, КОИТО ФАЛИРАТ ЦЕЛИ СЕКТОРИ, ОТ СЕПТЕМВРИ МНОГО ХОРА ЩЕ ОТЛЕТЯТ ЗА КАНАДА.
25
0
 
1
 
! Отговори
данчето преди 1 година
как ще сме водещи като икономически сме зад гърция и румъния, недей кате да бъркаш сънища с действителност, знаеш ли колко зле живее народа,скоро още един милион млади ще потърсят терминал 2.
24
5
 
1
 
! Отговори
ponti преди 1 година
ох, Кате, по телевизията ми го вдигаш, но като те видях наживо и ще скъсам дънките! ИСКАМ ТЕ!
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пропастта между бедност и порочна бедност се отваря от институции които за 25 години превърнахаот богата икономика в бедна и мизерна
22
1
 
1
 
! Отговори
Vasvi преди 1 година
Simulanti. Out. Uuuuuuuuuuuu.
21
5
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
Дано никога не стане. Да вземем пример от Британия!
20
4
 
3
 
! Отговори
захариев преди 1 година
с тази физиономия на инфантилка, с тези очилца, с това ..заекване и повтаряне (мисълта й тече по-бързо от речта - демек голям интелект) ...кокосово масло и в дпето. Европейско, Екологично, Екзотично... (с лятна, ваканционна нотка)
19
1
 
1
 
! Отговори
До 24 преди 1 година
Да. Така е. Благодаря за грубата забележка. Аз съм с изкривени от артрит пръсти и трудно улучвам буквите.Докосвам букви и с другите пръсти несъзнателно. Бъди здрав.
18
3
 
1
 
! Отговори
захариев преди 1 година
..усещам, как с посоката на буя, насочвам новия световен ред!
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Шенген зоната са цивилизованите страни. Ние също трябва да сме там.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еврото е добро нещо за България. Само руските агенти говорят против него, но издишат защото нямат никакви аргументи.
15
5
 
7
 
! Отговори
печатница преди 1 година
еврото не струва
14
1
 
0
 
! Отговори
не бързам преди 1 година
кои институции не бг
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
К`ъмв Шенген, още не сте измазали оная стена на граничния пункт. Вече 10 години чакаме Шенген.
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ква еврозона ма я марш
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Головодничка.
10
5
 
11
 
! Отговори
men преди 1 година
важно е матрияла да не спира да мечтае и да се надява въпреки безнадежното си положение. до 10 години половината жители ще са сайгънборги, половината от белите ще са над 60. лекари и инженери нема да има никви а земята ни ще я изкупят арапингофсите на тиквошага подрисоф още известен като СФИНЕТУ.
9
6
 
13
 
! Отговори
men преди 1 година
и кат флезим у шенгеня ко ма моме? лекарите ше се върнат от дойчистаня ли? или хурвичките ке почнат да раждат гледат и възпитават деса българчета вместо да се женят за туршаляги, арапингофци и сърнелки ли? или па шмеркелина ше разследва престъпленията на сфинету, сфинетка и сфитата им а той ще признае сичко, ще помоли за прошка за гряховете и ще се самоубие ритуално като се заколи с *** нож. ми май не. айде тогаз у лево. захариева.... бря бря доста ефрейско сфучи и още по ефрейско изглежда. сине
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Симеонов и Сидеров бръщолевят глупости в момента по СКАТ.