Патриотите: По-добре ?1 млн. глоба, отколкото земята

Привързани сме към земята си, признава Сиди
Обновена: 20 юли 2017 13:23 | 20 юли 2017 13:23,
213
Патриотите: По-добре ?1 млн. глоба, отколкото земята
Снимка: архив, Bulphoto

По-добре България да плати глобата, която може ЕК да наложи заради забраната чужденци да купуват земеделска земя у нас, отколкото да разрешим сделките. 

Това смятат в групата на Обединените патриоти.

Още по темата
"900 000 евро е първоначалната глоба и по 220 000 евро на година са санкциите, които евентеално ще ни бъдат наложени", изчисли патриотът Александър Сиди и допълни: "Всички знаем, че българите сме привързани към земята си и мисля, че е правилно да поемем отговорност за тези един милион евро и да не си продаваме земята". 

Сиди обясни и че ако някой иска да обвинява патриотите, че не са продали земята заради 1 млн. евро, да ги обвинява. 

Той беше категоричен, че падането на забраната би било заплаха за националната сигурност. 

Сиди попита какво би станало, ако бежанец от Сирия си купи три декара земя за по 600 лева. " За 2000 лв трябва да му дадем гражданство, за да идва да си наглежда имота ли?", попита той. 

Сиди обясни и че дедите ни са се борили за тази земя и не е редно сега да я даваме по икономически причини на чужди хора. 

По-рано днес и ГЕРБ обявиха, че не са съгласни да падне забраната за свободна продажба на земеделска земя. Зам.-шефът на партията Цветан Цветанов бе категоричен, че дори и такава поправка да влезе в парламента, тя няма да бъде приета. 

Дебатът повдигна лидерката на БСП Корнелия Нинова, която поиска разговори с всичги партии в парламента, за обединение около земята. Всички, без ДПС, го направиха. От партията на Карадъйъ обясниха, че свободното движение на капитали е записано в договора ни с ЕС и няма как да не се съобразим с това. 

Спаред патриотите пък Нинова не е водила разговори с партиите, а просто е повдигнала темата на председателски съвет в Народното събрание. Те припомниха, че именно от техните редици е тръгнала защитата на земята още през 2014 година, когато БСП са атакували забраната за продажба в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
12
 
! Отговори
Има преди 6 години
Нещо такова вече се е случило в Мозамбик. Китайците са изкупили земята на дребните собственици които преди са били отчасти независими. Направили са огромни плантации за банани и други култури, като 100 процента от продукцията заминава за Китай. Бившите собственици сега са ратаи на китайците. Това е от статия на National Geographic. Който иска да я потърси.
16
6
 
12
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Какви 1 мл. евро бе? Теглиш им една майна и готово.Това е намеса във вътрешните работи на България.Как се въмущаваме че Путин се намесва в Украйна и не им дава да влязат в ЕС и Нато, а не се възмущаваме от диктата на ЕС?
15
7
 
11
 
! Отговори
Верно ли? преди 6 години
Толкова сме привързани, че я изоставихме... няма що!
14
7
 
21
 
! Отговори
Има преди 6 години
Има напълно реална опасност могъщи корпорации страни като Китай и САЩ да изкупят земята, да я уедрят на огромни парцели, след което да си произвеждат там каквото намерят за добре, включително ГМО. При това всичко което са произвели ще си го изнесат където си искат. И в крайна сметка българите не само, че няма да имат земя, но и ще трябва да внасят храни за вътрешно потребление.Нещата наистина са сериозни.
13
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добре на митниците строго да се следи дали не се изнася българска земя контрабандно. Има опасност да я купят и изнесат лошите чужденци.
12
10
 
9
 
! Отговори
Хахах преди 6 години
хахах...как патетично звучите само, земята била напоена с кръвта на нашите деди. Та за това до там сме я докарали че да сме последната дупка на кавала в Европа. Толкова за вашите борчески деди. Само са пиели ракия и мааали пръжки по цял ден....
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и в момента може да се заобиколи закона, лошото в момента е че от тая заобикалка се възползват само криминални субекти от Турция и Русия, а реалните и сериозни инвеститори от нормалните страни стоят настрани, резултата е че нашата земеделска земя, която е сред най-плодородните в ЕС е с най-ниска цена, ама явно всички в парламента това целят, да е евтина та да изкупуват на ниски цени
10
0
 
3
 
! Отговори
д преди 6 години
Еврейче в коалиция с Волен :)))
9
2
 
19
 
! Отговори
Тончо. преди 6 години
Ще позволят да се продава на чужденци когато местните земеделци изкупят почти всичката земя.После ще я разрешат за продажба и смятайте на какви цени тогава ще е земята.Така беше с държавните предприятия в началото на 90-те години.
8
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еврогейовете се самозабравиха.нямат право да ни налагат да си разпродаваме отечеството и земята,напоена с кръвтана нашите деди.Да си разпродават тяхната,нашата е собственост на българите и никой няма право да ни разпорежда да я продаваме на кото и да е било.
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 98на бай Иван ще я дадеш, той от нашата партия, а на бай Ханс ще му забраниме, щото той бай Ханс като дойде освен че ще дава повече пари на декар, ще вземе да ни придърпа и работниците за по-голема заплата, па и бай Ханс не е свикнал да плаща рушвети
6
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ем, да, лесно му е на Сиди. Няма да ги плаща той глобите от джоба си, а ще ги плащаме всички ние.
5
4
 
16
 
! Отговори
Далвери Симеонов преди 6 години
само на нас ще продавате или давате под аренда за колкото ние кажеме
4
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не виждам какъв е проблема да се разреши копуването на земеделска земя от граждани на ЕС, пък ако имат някакви притеснения то ограниченията да са само за граждани извън ЕС
3
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм чул "патрЕотите" да са пищели, какво става с руските при.мати, които са си накупили имоти на кило по Черноморието и вече са почти всички с български постоянни визи и паспорти.Или там земята/имотите не са им "скъпи на сърцето"???Или руските го.*** не са заплаха за националната ни сигурност??? Щото имаме пресни примери от същите тези зелени ГОВЕДДА.
2
11
 
26
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Хич не ми пука иска брюксел, не брюксел граничи с турция, българската земя не струва не струва 1 млн евро, тя просто не се продава. Може да се ползва и рентва но не се продава на чужденци особено на маймуни от босфора надолу
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Вас като крупни изкупвачи на земя на безценица може и да е по-добре, ама за собствениците не е