Патриотите: По-добре ?1 млн. глоба, отколкото земята

Привързани сме към земята си, признава Сиди
Обновена: 20 юли 2017 13:23 | 20 юли 2017 13:23,
213
Патриотите: По-добре ?1 млн. глоба, отколкото земята
Снимка: архив, Bulphoto

По-добре България да плати глобата, която може ЕК да наложи заради забраната чужденци да купуват земеделска земя у нас, отколкото да разрешим сделките. 

Това смятат в групата на Обединените патриоти.

Още по темата
"900 000 евро е първоначалната глоба и по 220 000 евро на година са санкциите, които евентеално ще ни бъдат наложени", изчисли патриотът Александър Сиди и допълни: "Всички знаем, че българите сме привързани към земята си и мисля, че е правилно да поемем отговорност за тези един милион евро и да не си продаваме земята". 

Сиди обясни и че ако някой иска да обвинява патриотите, че не са продали земята заради 1 млн. евро, да ги обвинява. 

Той беше категоричен, че падането на забраната би било заплаха за националната сигурност. 

Сиди попита какво би станало, ако бежанец от Сирия си купи три декара земя за по 600 лева. " За 2000 лв трябва да му дадем гражданство, за да идва да си наглежда имота ли?", попита той. 

Сиди обясни и че дедите ни са се борили за тази земя и не е редно сега да я даваме по икономически причини на чужди хора. 

По-рано днес и ГЕРБ обявиха, че не са съгласни да падне забраната за свободна продажба на земеделска земя. Зам.-шефът на партията Цветан Цветанов бе категоричен, че дори и такава поправка да влезе в парламента, тя няма да бъде приета. 

Дебатът повдигна лидерката на БСП Корнелия Нинова, която поиска разговори с всичги партии в парламента, за обединение около земята. Всички, без ДПС, го направиха. От партията на Карадъйъ обясниха, че свободното движение на капитали е записано в договора ни с ЕС и няма как да не се съобразим с това. 

Спаред патриотите пък Нинова не е водила разговори с партиите, а просто е повдигнала темата на председателски съвет в Народното събрание. Те припомниха, че именно от техните редици е тръгнала защитата на земята още през 2014 година, когато БСП са атакували забраната за продажба в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
4
 
3
 
! Отговори
ники преди 6 години
Газ пикаят мутрите, че ще дойдат истинските инвеститори и вече няма да са монополисти, защото хората ще могат да продадат земята си на истинската им цена, не тази, която управляващите налагат като монопол с подставени лица.
136
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглежда половината коментиращи смятат, че злите и глупави чужденци ще изкупят цялата земя и ще оставят да пустее. Щото нали, те искат да прецакат българите така привързани към земята си че я продават на секундата.
135
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи няма проблем българи да си купуват ниви в Гърция, обратното не може, а ?
134
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Удари часът за започване на подготовката за излизане на Чехия от ЕС. Това каза бившият чешки президент Вацлав Клаус по повод решението на Европейската комисия /ЕК/ да задейства наказателна процедурата срещу Унгария, Полша и Чехия заради отказа им да приемат мигранти по квотите на ЕС, предадоха световните информационни агенции.Категорично и принципно протестираме срещу решението на ЕС. Протестираме заради натиска и желанието да ни принудят да бъдем послушни, каза бившият държавен глава. Според него случващото е в нарушение на европейското законодателство и това показва какв
133
0
 
7
 
! Отговори
extremist преди 6 години
"падането на забраната би било заплаха за националната сигурност ....От партията на Карадъйъ обясниха, че свободното движение на капитали е записано в договора ни с ЕС и няма как да не се съобразим с това" - 1).ТОВА Е ПУБЛИЧНО САМОПРИЗНАНИЕ ПРИЗНАНИЕ ЧЕ ДПС Е ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ 2). "СВОБОДНОТО ДВИЖЕНИЕ" НА ЗЕМЯ НЕ Е "ЗАПИСАНО" В ....3). "ДОГОВОРА НИ" - АЗ НЕ СЪМ ПОДПИСВАЛ ТАКЪВ ДОГОВОР, И НЯМА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАМ С ИНТЕРЕСИТЕ НА ЕВРЕЙСКАТА КЛИКА КОЯТО КИТАЙ ЩЕ ПРЕМАЖЕ ДО КЪМ 100г.
132
4
 
1
 
! Отговори
Баце преди 6 години
Абе аланкоолу с 1млн евраки на 100хил човек банкет ще направите.
131
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави ли ви впечатление кои са единствените, които искат да може свободно да се продава БЪЛГАРСКА земя на чужденци? Ще ви подскажа: една етническа, противоконституционна партия. Няма да споменавам коя ;)Както и във всеки подобен случай, засягащ националния интерес, въпросната клика работи срещу него.
130
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да дойде някой в къщи и да ми наложи глолба че не искам да му продавм двора си.?ще го посрещнат ли две цеви?да пробва.
129
1
 
12
 
! Отговори
дядомраз преди 6 години
А бе хора! След като земята е на дедите ви защо я продавате изобщо? Толкова ли я закъсахте? Това не го разбирам. Имате късче от тази планета орана и напоена с потта на дедите ви,как може да не го завещаете на децата си? И на българи да се продаде пак е грях и дедите ви ще се обърнат в гроба!!! А тези 1 милион евро да ги платят земеделците,понеже те рипат срещу чужденците.
128
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие си опазете и водата,учете се от другите!Някои държави преди да попишат разни CETA,TTIP и други подобни,си направиха договори,че водата им е неприкосновена и тяхна,държавна собственост,че друг няма право над нея.
127
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Анонимен-Боян Расате": вие нещо сменихте темата. Я погледнете какво пише в заглавието на статията.
126
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който иска,може да ползва земята под аренда - за 5 или 10 години,но без право да я изкупува!Какъв е проблема да я ползва под аренда?Освен ако не иска да се съобразява със законите в държавата и да си прави каквото иска.
125
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който иска,може да ползва земята под аренда - за 5 или 10 години,но без право да я изкупува!Какъв е проблема да я ползва под аренда?Освен ако не иска да се съобразява със законите в държавата и да си прави каквото иска.
124
1
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Джедай Мастър": ЕС налага глоба за това, ако не се продава земя на чужденци, независимо дали са граждани на държава от Европейския съюз или не - в това е проблема за нас. Разликата в жизнения стандарт ще даде възможност на разни оч'аршафени инвеститори на изкупят цялата ни обработваема земя (стига да поискат). А после какво следва?
123
17
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ЗА ЗЕМЯ КОЯТО Е ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ ,СЪГЛАСЕН СЪМ ,ЧЕ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ЗАДЪЛЖАВА ДЪРЖАВАТА ДА ПРОДАВА ЗЕМЯТА ,ЕДИНСТВЕНО ОТ ЕС МОЖЕ ДА Й НАЛОЖАТ ГЛОБА ,АКО ЗЕМЯТА НЕ СЕ ОБРАБОТВА ,А БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧАВА МИЛИАРДИ ФОНДОВЕ ОТ ЕС ЗА ДА ОБРАБОТВА ЗЕМЯТА ! НО ЗЕМЯТА АКО Е ЧАСТНА ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ДА ЗАБРАНИ НА СОБСТВЕНИКА ДА Я ПРОДАВА ДОРИ НА ЧУЖДЕНЕЦ ! АЗ СМЯТАМ НЕ ДА ПРОДАВАМ ,А ДА ДАРЯ КЪЩА С ГОЛЯМ ДВОР НА ТУРСКА ФОНДАЦИЯ КОЯТО ЩЕ ИЗГРАДИ ТАМ ТУРСКО УЧИЛИЩЕ ,НО БЕЗ ДА СЕ ИЗУЧАВА РЕЛИГИЯ !
122
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Америка - не само са замърсени води,земи,изтровени животни,но и съдят обикновените земеделци и хора за патент.Защото големите химически компании си патентоват ГМО продуктите и когато вятърът отвее полените и се смесят с нормалната растителност,фирмата съди хората в чиито земи е станало заразяването за "патент".Те патентоват ЖИВОТ,могат да притежават дори животни и хора само с този "патент",ако е попаднал в растенията,животните,хората тяхната ГМО продукция.
121
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо, като започнат да нахлуват едни гадни фирми - и да тровят наред.Ако искаха, вече щяха да са тук - и да тровят.Ама не става, защото все пак сме някъде из Европа.Елементарни разсъждения - колкото да се хаби клавиатурата.
120
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля покажете ми този, който продава на чужденци за жълти стотинки - да се направя на чужденец и да пазарувам, да пазарувам!
119
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И от Африка ще ви дам пример - навлиза фирма от една европейска държава(няма да споменавам коя),да отглежда цветя за Европа на по-ниски цени и отравя реката на местните племена с химикали,няма риба,няма живот,а населението се разболява.Същото е и с плантациите там,ккъдето африканците работят с химикали и отрови.Едрите земеделци не ги интересуват местните проблеми,защото те не живеят в Африка.
118
2
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Анонимен 124 Я стига с това окрупняване.Едно време дядо ми с 250 дк.земя е отгледал 6 деца.Две с висше образование и 4 със средно.Единия стигна до ректор на технически университет. 9Х ни управи завинаги. А сега: Олеле...!