Павлова мина през следствието: Нищо ново, нищо различно

На разпит бе и Томислав Дончев, и Вежди Рашидов
20 юли 2017 12:52,
23

 Снимка: Булфото

Министърът на българското председателство на Евросъюза Лиляна Павлова даде показания пред следствиено в качеството на свидетел по разследването за нецелево разходване на средства  за европредседателството от бившия директор на НДК Мирослав Боршош.

Още по темата

"Дадох показания, такива каквито са моите мотиви и аргументи, които изложих прад Анкетната комисия, Нищо ново и нищо различно, нека оставим прокуратурата да си свърши работата", заяви на излизане Лиляна Павлова, цитирана от Булфото.

Вицепремиерът Томислав Дончев вече беше разпитан от прокуратурата. Вежди Рашидов също ще бъде извикан за обяснения като бивш принципал на НДК. Ако прокурорите преценят, че е необходимо, ще извикат на разпит и още членове на правителството.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова е категорична, че ако се съберат доказателства за вина и на други лица, прокурорите от отдел "Антикорупция" ще повдигнат още обвинения.

Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош вече официално е обвиняем. Той ще отговаря за нецелево изразходване на 1.7 млн лв., отпуснати на НДК за подготовката за българското председателство на Европейския съюз, както и за безстопанственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само по-внимателно с Вежди Рашидов! Веднъж си ряза вените за смяната на името, а втори път щеше да се обеси заради загубените милиони в злополучната банка. Та трети път може да е успешно и си представям заглавията цял месец.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе...тя сега се води отслабнала, още по-шишава беше.
15
0
 
1
 
! Отговори
Pop Pantaleqmon преди 6 години
Ами главният прокурор на ГЕРБ, вместо цаца... се казвше Акулов, представете си какво щеше да е положението в България.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не да минават през следствието а през затвора да минат и да остатнат там ,защото властта само това заслужава !Ще им попремине неспирният апетит и лакомия на тия алчни акули !
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прасе.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полека полека всички ще минат в категорията свидетели. Начело с Цацаров могат да основат "Партия на свидетелите". Ако не най многобройната, поне ще е най "елитната"
11
1
 
1
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
E ... dobro be.... bas mi e kejf da ja vidam.... LILI PAVLOVA
10
0
 
10
 
! Отговори
Goshcko преди 6 години
И Б.Б. като я назначи за министърка на НДК то, кво да види Лилито - нафрашкано с други крадци, Ами сега? С какви очи ще гледа колегите от бившото си обкръжение? Пуст късмет?
9
0
 
12
 
! Отговори
Край преди 6 години
Тия се скараха кой да реди обществените поръчки /разбирай кой да взема кинтите/ обаче на прокуратурата не и е ясно. Резултата ще бъде глоба от 3хил. лева за някой неспазен срок. Бий си бирата пред блока братя българчета, яжте си кепабчетата от пилешки клюнове, трътки и конски копита. За вас не се отнася.
8
0
 
12
 
! Отговори
хм преди 6 години
"Куче влачи , диря няма" и догодина по успешна от тая !
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 17 млн. станаха на 1,7 млн., да не повярват за изразходването на целевите разходи
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо нова не ни казваш, г-жо Лила. Нищо не очакваме. Поредният цирк, който се разиграва.
5
4
 
6
 
! Отговори
Тошко Колев преди 6 години
100 кила ракия давам само да я притежавам, оооооо лилето павлова ............
4
0
 
18
 
! Отговори
Trocki преди 6 години
Само за замазване очите хората. Гарван гарвана око не вади е ксзал народа. Поне не го публикувайте да не се дразни електората. А милиардите от 3 то качество магистрали?
3
0
 
13
 
! Отговори
biko bo преди 6 години
Нямам намерение да защитавам Павлова, но в този случай тя е само свидетел. Дончев е човекът на когото е снасяно. Който следи темата може да сметне 2+2 колко е. Не случайно е проявил престъпно бездействие. И кво стана с къщите в Пернишко след земетресението. Дончев е един от най-корумпираните в това, а и в предешните правителства на Борисов.
2
1
 
17
 
! Отговори
G преди 6 години
Искам я на корицата на PLAYBOY!
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нагъл гербаджия на разпит в прокуратурата- нищо ново, нищо различно.