Купувал ли е ромски гласове? Генов да "изхвърчи като тапа"!

Пред НС: ГЕРБ с подробности за действията на червения депутат
21 юли 2017 12:30,
31
Купувал ли е ромски гласове? Генов да "изхвърчи като тапа"!
Снимка: Facebook

Ако депутатът от БСП Манол Генов наистина е взаимодействал с организираната престъпност в ромските махали и е купувал гласове, той няма място в Народното събрание. Това заявиха депутати от ГЕРБ, които обявиха, че са получили сведения за разследването срещу червения депутат.

Още по темата

Преди седмици главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Генов заради разследване за купуване на гласове за парламентарните избори през март. Той е предлагал в съучастие по 25 лева на жители на Асеновград, за да гласуват за него и партията му.

"Говори се, че става въпрос за взаимодействия с организираната престъпност в ромски махали и за купуване на гласове. Предстои да се запознаем с документите и това ще ни даде основание да преценим дали да поискаме оставката на Манол Генов и да призовем ръководството на БСП да се разграничи от неговите действия", заяви Тома Биков от ГЕРБ.

Той припомни и че Манол Генов е от Асеновград, където преди седмици възникна напрежение, след като роми нанесоха побой на българи.

"Знаем какво се случи там и искаме да проверим доколко Генов е имал взаимодействие с фактори, които са предизвикали това напрежение в ромската махала в Асеновград", заключи Биков.

"Ако е вярно това, което се говори за документите, че вътре има разпити на криминални лица, ромски лидери, това показва истинската връзка на политици със системата за правене на избори", каза и Маноил Манев.

Антон Тодоров от ГЕРБ допълни, че по думите на главния прокурор Манол Генов се е обаждал в полунощ, за да притиска или оказва влияние на градския прокурор на Асеновград.

"Ако Генов е правил и това, той няма място в парламента. Той трябва да изхвърчи като тапа от парламента. БСП да изпълнят функцията, която сами си вменяват - на морален стожер", настоя Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
14
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До ВинетуГробокопача може да е политически ангажиран,но за едно е прав-ГЕРБ станаха основен играч на тоя пазар!Преди го държаха БСП и най-вече ДПС,но сега е друго.
5
9
 
3
 
! Отговори
Винету преди 6 години
До гробокопача. Не е ли най-добре да си мълчиш гузно и да не се опитваш да размазваш жълтината още повече по червените си ***?
4
0
 
10
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Естествено че е купувал!Всеки който има достатъчно пари се стреми да купи,но не всеки може да работи добре с "материала".Все пак в последните години организацията на тоя вот е много добра,има си дилъри,които държат избирателите по различни начини и предлагат услуга с доста добро качество!Иначе,безспорен шампион по купен "шведски" вот си остава Пловдивския кмет Тотев.На последните избори дори успя да купи гласове дори и в последния момент-точно колкото му трябваха!Както се казва-Евала!
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалкото е, че само този мишoк са разкрили. ВСИЧКИ партии в Парламента купуват гласове.
2
6
 
22
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Тиквата не обича да му крадат електората! Негов си е! Нагло е! За какво го обгрижва, рани и пои?
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама всички да започват да хвърчат като тапи !Или тук иде реч само за ром ския вот ... другите не се броят !?!??!