Билборд Welcome to Bulgaria! Сега в Ню Йорк после и в други градове

Министерство на туризма представя Рилския манастир и Царевец 3D в Лондон
Обновена: 22 юли 2017 16:05 | 22 юли 2017 16:05,
20
Билборд Welcome to Bulgaria! Сега в Ню Йорк после и в други градове
Снимка: Reuters, архив

България ще има рекламни билбордове в Ню Йорк, съобщи днес във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която участва в изнесено заседание на Националния съвет по туризъм в "Златни пясъци". 

По думите й паната ще бъдат позиционирани на знакови за американския мегаполис места. На билбордовете, чието поставяне ще стане през октомври-ноември, ще бъдат представени български културно-исторически забележителности.

Ангелкова каза още, че с общината в Ню Йорк ще бъдат договорени и други инициативи за рекламиране на нашата страна. Освен в този град, България ще бъде представена и в Бостън, Вашингтон, Лос Анжелис и Лас Вегас.

През септември трябва да бъде окончателно готова програмата за националната туристическа реклама през 2018 г., допълни министърът. По думите й, по предварителни данни ще бъдат необходими 30 милиона лева, за да бъдат изпълнени планираните инициативи. Дали ще бъде осигурен този бюджет, ще стане ясно след предстоящите разговори с министерството на финансирате.

Акцент в националната реклама на България догодина ще бъдат основните целеви пазари за страната ни, от които посрещаме най-много гости, посочи Ангелкова. По думите й страната ни ще се рекламира и в перспективни пазари като Китай, Япония, Индия, Близкия Изток, САЩ и Канада. 

Ангелкова посочи, че ще се залага основно на дигиталния маркетинг и реклама, и различни онлайн активности. 

Основният фокус ще бъде върху удължаването на сезоните, развитието на културно-историческия и балнео- и СПА-туризма. Министърът посочи, че предстои да бъдат представени за обществено обсъждане нови маршрути, които ще представят балнео- и СПА възможностите на страната ни. С разработката им са ангажирани експерти от министерството, туристическия бранш в партньорство със здравното министерство. 

През ноември на туристическото изложение в Лондон за пръв път България ще представи 3D-виртуално изображение на част от културно-историческото си наследство, допълни Ангелкова. 

Тя уточни, че министерството работи по пилотен проект за пространствено дигитализиране на популярни обекти, на първо време ще бъдат представени 20 забележителности, сред които Рилският манастир, Царевец, Варненската катедрала, крепостта Червен. На изложението в Лондон ще се предлагат миникопия на тези обекти, които ще бъдат отпечатвани от 3D принтер, като сувенири за посетителите на българския кът.

През тази година, освен увеличение на гостите, имаме и ръст на приходите, допълни министърът. Тя посочи, че за периода януари-май приходите в сектора са над 1,5 милиарда лева, с 15% повече в сравнение с 2016 г. Тази тенденция за увеличение на средствата показва, че макар и с малки стъпки, у нас започват да идват по-заможни туристи, каза министърът. 

Тя каза още, че за това лято очакванията са за ръст между 7 и 10% в броя на туристите и между 8 и 11 на сто увеличение на приходите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Botsvana преди 6 години
Bravo. Utre i v Delhi, Pekin, Kabul, Kairo...
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по далечно място не намериха ли,например патагония или при ескимосите
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
някой ще направи маса пари от тази безумица.американските туристи се броят на пръсти тук, със сигурност няма и да се увеличат кой знае колко.рекламата трябва да се ориентира към европейци.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е прекрасна страна, с интелигентен народ. Културният туризъм трябва да се развие още повече, има голям интерес сред чужденците. Държавата може да печели много. Имам обаче един въпрос към отговорните фактори : защо у нас, след като се построи скъп хотел или се открие културен обект, с редки изключения, не се оформят и околните пространства- цветя, градинки, поддържани зелени площи, както е навсякъде по света? По Черноморието- претенциозни хотели в стил Лас Вегас и край тях тръни, ***
12
6
 
7
 
! Отговори
maxobg преди 6 години
и каква ни е ползата от такива ,като шведа ритач на камериерки,туристи? щото само такива *** и пияници идват !!!
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това Австралия какво е, някакъв турски курорт ли?
10
5
 
10
 
! Отговори
123 преди 6 години
Американците ще се затичат за Б-я. Пътуването е толкова дълго, досадно и скъпо, че не си струва масрафа.
9
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната СХЕМА за крадене на ОБЩЕСТВЕНИ средства от бандата на Бойко Методиев Борисов (известен още като Тиквата, Рапоня, Чутурата, Агент Буда и т.н.).
8
4
 
18
 
! Отговори
Само питам преди 6 години
Американците бъркат България с Бурунди бе хора ,а между другото тези капитали през БАКБ на Бориславова ли минават!?
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че те американците мислят, че България е държава в Южна Америка, помня че имаше някакво допитване по въпроса. Пък и както помнят по 3 минути, най-много да вдигнем посещаемостта на Боливия. В Лондон на билборда напишете само Съни бийч алкохол на корем. Надали знаят името на държавата около курорта.
6
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Препоръчвам на *** да се ориентира към страни като Индия, пакистан, Кения и т.нТова са туристите които ще ви подхождат.На един акъл ще сте.И те прости и вие прости и Бойко ***.........ВСИЧКО е СУПЕР.
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най голямата реклама на България ще стане през януари след като цял свят види какво ще направим с нашите престъпни политици наживо от НДК
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такава "реклама" на Ганьовландия правя по света че хората като чуят за какво иде реч в тая *** и НИКОГА не си помислят повече да стъпят там.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не ке да се навие да дойде.
2
3
 
13
 
! Отговори
шматка до 1 преди 6 години
Е тогава да обуваме потурите и цървулите за да си запазим самобитноста.
1
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прекалената посещаемост от туристи е свързана със заплаха за българската самобитност.