Боршош отсвири депутатите, няма да им се обяснява за НДК

Ексшефът имал съмнение за добросъвестната им работа
53
Боршош отсвири депутатите, няма да им се обяснява за НДК
Снимка: Булфото, архив

Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош отказа да се яви пред депутатите от временната комисия за харчовете около ремонта на двореца.

Още по темата

Обвиненият за безстопанственост и нецелесъобразно разходване на средства ексшеф на НДК бе поканен от депутатите заедно с вицепремиера за българското председателство на ЕС в служебния кабинет "Герджиков" Деница Златева, но в профила си в социалната мрежа Facebook той обяви, че няма да отиде в парламента, а вместо това изпраща писмени аргументи по дискутираните от комисията теми.

Боршош посочва, че заседанието трябваше да се състои утре, но беше преместено за днес, за да може докладът от работата на комисията да бъде готов на следващия ден - 25 юли, което според него е невъзможно и несериозно заради обема от информация и документи.

"Някои от членовете на комисията си позволиха преднамерени и крайни изказвания много преди аз да бъда изслушан в комисията. Комисията започна своята работа на 6 юли, проведе само четири заседания в рамките на 21 дни по казус и обстоятелства, изискващи разглеждането на огромен обем документи и запознаването с множество факти и гледни точки. Смятам, че решенията, взети в такива кратки срокове и в условията на медиен натиск, не могат да бъдат безпристрастни и обективни", пише той.

Това според него означава, че с основания има съмнения относно добросъвестната работа и заключения на комисията, както и относно непредубедеността на някои от нейните членове.

"В периода, в който комисията заседаваше, настъпиха съществени промени в обстоятелствата -прокуратурата повдигна обвинение. Всички факти и твърдения вече ще се изясняват в съда и затова допускам, че явяването ми пред комисията може да се използва и за други цели, а не само за изясняване на истината", допълва Боршош. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
той тоя се има за днешната аристокрация!И я гле'й как назидава плебса вече цяла седмица, как отказва сега да се яви пред някакви си представители на простолюдието ... Обяснения ще Му искали, ръйшли! На Него!Бе, като Чарлз I някакъв ...
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя че е разпасало се парвеню е ясно.На мен ми е интересно друго - усилията, които се хвърлят покрай него. И да го върнат веднъж, и че не удържаха с връщането му, и сега развихрилата се тотална кампания на гербавата пропаганда да отклонява вниманието и да попрехвърли кривите дърва на друг.Явно тези яростни движения са несъразмерни спрямо милионите, които е потрошил.Та си мисля, че тоя е забъркал едно твърде голямо ако, което може би може да осмърди чак прословутото Европредседателство.
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе щом дава от суджука няма да го осъдят.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май забравихте, че лично Тиквун Банкянски го върна на поста.Като се добави, че се ползва и с протекцията на бездарната Бъчва, която тъпче,става ясно откъде идва смелостта му, пардон наглостта му да не спазва законите.
21
0
 
13
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
тука нещата са в крайности.ИЛИ някой го пази и наглото унгарче му е през онази работа и си позволява да отсвирва всички показвайки ясно, че е недосегаем...ИЛИ.... Или са го отсвирили и той го знае. Знае че е безмислено, каквото и да каже е аут и затова е безмислено да се обяснява и поне не иска да се унижава. Защото такъв шамар в клицето на депутатите, които се мислят за много важни не е за подценяване...Ще ми е интересно да видя дали ще го махнат тоя...
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Щатите отказ от явяване пред Комисия се нарича "Contempt of Congress" и се наказва със затвор.
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми той обидчив, бе.Само на Боце дава отчет явно и на бъчварка в леглото.
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От години знаем как Боршош краде ЗВЕРСКИ от НДК и го съсипва - доставчици, контрактори, служители - всички знаят. И разбира се - тези с чадъра на него, които прибираха процент от плячкосаните милиони. И сега почва едно затваряне на очите...
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде за чисто новичкият му Лексъс няма да питам.Ама дъщеря му на 19г. откъде има Гранд Чероки-то ?
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе, тоя да не би да има някакъв гръб, много смело го дава.
15
0
 
14
 
! Отговори
Няма правосъдие преди 6 години
Няма правосъдие, май трябва сами да го раздаваме... вадете гилотината пред НС и да изчистим ***
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този виден автентичен десен-станал-герберски кадър очведино има какво да крие. Въпросът е къде го е скрил и стигнал ли е "суджукът" до премиера?
13
2
 
14
 
! Отговори
Крал преди 6 години
Този крал крал и сега е над всички и всичко. Толкова си е присвоил на гърба на държава и народ че се мисли за недосигаем. Може ли да изкарате гилотината пред съда да му се преберат крилцата на тази долна гнида.Този е директно за затвора ако не сте го разбрали досега, само че както знаем кой стои над него едва ли нещо ще се случи.Държава цирк
12
1
 
8
 
! Отговори
гого преди 6 години
в крайна сметка в съда и следствието се дават обяснения показания.то какви стана ,парламента от законотворец става правосъден орган
11
0
 
13
 
! Отговори
докуМЕНТОС преди 6 години
Всички знаем, че държавното устроиство не е променено от времето на соца. Стана и по безотговорно и без контролно. Каквото каже партията на власт ТОВА Е
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боршош е близък на Румяна Бъчварова-бившата пишман шефка на МВР.И понеже народа беше "много доволен " от работата и като такава,никой не гласува за нея на изборите.И затова ББ я направи шеф на кабинета му(изписа и вежди)-рибата не мирише а смърди от главата.Всички политикани от 27 години насам са за бунището на историята.И там ще бъдат-проклинани за векове от българите.
9
0
 
14
 
! Отговори
Един преди 6 години
Калинка малка ...
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Смятам, че решенията, взети в такива кратки срокове и в условията на медиен натиск, не могат да бъдат безпристрастни и обективни"------*ичката "смятал". Разследват те, ***, а не ти правят публична промоция, това отчиташ ли го? Щом не си отишъл - в затвора и чао.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
краде се на поразия, докато не почнем да ги вкарваме в затвора така ще е
6
1
 
18
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
Представете си само?????? Нагло, по нагло, Томислав Дончево и т.н., т.е. ГЕРБОВО отношение.Що не питат как Боршуш наследи 9 милиона чиста пара и за 3 години я превърна в 15 милиона загубена пара? ИЛИ 24 милиона в джобове на хора преближени на ГРОБ. Само дето ГРОБ вика на Пуркопиев, трай си бе и ще оцелееш, а