Боршош отсвири депутатите, няма да им се обяснява за НДК

Ексшефът имал съмнение за добросъвестната им работа
53
Боршош отсвири депутатите, няма да им се обяснява за НДК
Снимка: Булфото, архив

Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош отказа да се яви пред депутатите от временната комисия за харчовете около ремонта на двореца.

Още по темата

Обвиненият за безстопанственост и нецелесъобразно разходване на средства ексшеф на НДК бе поканен от депутатите заедно с вицепремиера за българското председателство на ЕС в служебния кабинет "Герджиков" Деница Златева, но в профила си в социалната мрежа Facebook той обяви, че няма да отиде в парламента, а вместо това изпраща писмени аргументи по дискутираните от комисията теми.

Боршош посочва, че заседанието трябваше да се състои утре, но беше преместено за днес, за да може докладът от работата на комисията да бъде готов на следващия ден - 25 юли, което според него е невъзможно и несериозно заради обема от информация и документи.

"Някои от членовете на комисията си позволиха преднамерени и крайни изказвания много преди аз да бъда изслушан в комисията. Комисията започна своята работа на 6 юли, проведе само четири заседания в рамките на 21 дни по казус и обстоятелства, изискващи разглеждането на огромен обем документи и запознаването с множество факти и гледни точки. Смятам, че решенията, взети в такива кратки срокове и в условията на медиен натиск, не могат да бъдат безпристрастни и обективни", пише той.

Това според него означава, че с основания има съмнения относно добросъвестната работа и заключения на комисията, както и относно непредубедеността на някои от нейните членове.

"В периода, в който комисията заседаваше, настъпиха съществени промени в обстоятелствата -прокуратурата повдигна обвинение. Всички факти и твърдения вече ще се изясняват в съда и затова допускам, че явяването ми пред комисията може да се използва и за други цели, а не само за изясняване на истината", допълва Боршош. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
ангелчо преди 6 години
има прокуратура и съд, тези от парламента дето вземат кошница с пари месечно нямат такива права, симулират дейност за да вземат пари от комисията-1200 лева месечно ито за дейност в работно време.От 26 години управлението в държавата значи "кражба".
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ТИ, БОРШОШ, ЯДЕ ЛИ ОТ СУДЖУЦИТЕ?
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ега ти парламента
42
1
 
5
 
! Отговори
Омерта преди 6 години
Някой ако не знае значението на думата "омерта" нека да провери в речника.Ако някой приказва много ще му изкипи борша.
41
0
 
6
 
! Отговори
Бъчваарова преди 6 години
На леля убавеца .. ммммм мммм мммм
40
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
никаква поука от знаците които му изпраща господ
39
2
 
8
 
! Отговори
Нов преди 6 години
И много правилно. Има си следствие, прокуратура, съд! Депутатската комисия е само да си докарат някой лев отгоре и да имитират заинтересованост
38
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ako. Jaloi tranva da se obesnava e lilito pavlova 50 miliona ot schoseta oatischta s dupki nska4 sanirane kade sa 50 miliona is4esnali saschto noiko ja mahna taja partisanska vnu4ka stana milionerka kato maslarova
37
1
 
21
 
! Отговори
НЕ СЕ НАКРАДЕ преди 6 години
Боршош краде още от времето на СДС, когато беше председател на младежката организация
36
1
 
15
 
! Отговори
G преди 6 години
Покажи си ръката в парламента и им пожелай сами да си изберът пръст, да не показваш ти.Хора с пари осъдени НЯМА!!Само шум за простолюдието :)
35
1
 
24
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
МНОГО МИЛИОНИ СА ОТКРАДНАЛИ ГЕБРБЕРУНГЕЛИТЕ ОТ НДК, БОРШОШ Е СЪУЧАСТНИК, НО НЯМА ДА ГО ОСЪДЯТ, ЩОТО ЩЕ ГИ ИЗДАДЕ ВСИЧКИТЕ.По-рано ндк винаги е бил на печалба, прли Боршош е на загуба.И тук не става въпрос за 4 тона суджуци, а за десетки милиони.
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахахаха! Това не е държава!!!! И народ не е!
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако тази статия е поместена в гръцката преса , нямаше да има нито едно минусче ! ГЕРБЕРАСЧЕТА , този е окрал парите на данъкоплатците !!!!! Засрамете се го.ве.да !
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Криминалният му зет Динков - Нинджата изпра 7 милион от тотото.
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама то навсякъде се краде бе, навсякъде, кой, колкото може. Елате да видите в община Симитли за какво иде реч. Обаче никой не сме да припари до кмета. Така се е наял, толкова му е широко около шията, че който си има работа с него, не е прокопсал. Ама Тиквун как да му държи сметка - как на свой кмет да дърпаш ушите. Заедно са в играта. От кой ли не беше, само не от ГЕРБ, а сега и синът му стана депутатче от ГЕРБ. Уреди го с пари международен футболен съдия да стане, а е гола вода.
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, Бойчо ! За феодална България нищо не значи ПАРЛАМЕНТ ! И ти отказа да се явиш пред комисията на БОЛЕН СИДЕРОВ , който те разследваше за ку..етата и отряд 28 !Никои не се съмнява , че ти си наредил !
29
0
 
15
 
! Отговори
Зара преди 6 години
Много скелети е събрал в гардероба.Явно е доста умен човек и знае как да си осигури спокойствието.Много добре знае в чия сметка колко е прехвърлил за запушване на дупки след фалита на КТБ.ИМА СИ И ДОКУМЕНТИ.НЕКА НЯКОИ СМЕЕ ДА МУ КАЖЕ КОПЧЕ!Например само бургаския кмет знае как да покрие дупката от 20 милиона,които беше харизал на КТБ!Защото ако не знаеше отдавна да е вън от играта.Ние простолюдието трябва да мълчим!!!!
28
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отсвири депутатите.............после започва да му свири високото кръвно,бъбречната криза,важни и неизлезли до този момент стари бопежки............докато се размине условно или делото се прекрати поради липса или недостатъчно събрани доказателства за пандиз!!
27
6
 
12
 
! Отговори
Юрист преди 6 години
За много хора непознаващи наказателното право ще кажа, че Боршов е прав. Има следствие и никой не може да прави паралелно разследване. Депутатите нямат такива правомощия. До постановяване на решение не може да има вмешателство. Само, че умират да правят комисии. По-рано е трябвало да правят проверки как върви ремонта
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що си мисля, че е въпрос на дни този да духне от България?!