Русофилите в НС – два пъти повече от приятелите на САЩ

119 депутати са в групата за приятелство с Русия
24 юли 2017 20:05,
225
Русофилите в НС – два пъти повече от приятелите на САЩ
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg, архив

Половината от българските депутати се писаха русофили. Това сочи справка на сайта на Народното събрание. Според документа налице е рекорден интерес на депутатите към Русия.

В така наречената "Група за приятелство България-Русия" в Народното събрание членуват 119 народни представители от общо 240.

За сравнение в групата за приятелство със САЩ има почти наполовина по-малко – 68 депутати.

"Битката" за "руската" група е толкова голяма, че БСП и ГЕРБ си поделят председателството. От страна на левицата е Антон Кутев, а управляващата партия е издигнала за свой шеф Красимир Велчев.

Групата, която обединява любовта на родните депутати към Русия, има и трима зам.председатели – Веселин Марешки от "Воля", Волен Сидеров от "Атака" и ген. Симеон Симеонов от ДПС.

Интересен факт е, че след обичта на българските депутати към руснаците, е тази към китайците. 73 народни представители са се включили в групата за приятелство с Китай. Четирима депутати са в групата за приятелство с КНДР.

Най-малък интерес народните представители проявяват към Камбоджа. Тази група за приятелство е от двама членове, следвана от тази за приятелтво с Афганистен- трима. Общо в сегашния парламент групите за приятелство с различни страни от целия свят са 87.

През уикенда пък Николай Малинов запази поста си на председател на Национално движение "Русофили" след заседание на общото събрание на организацията. Това е най-голямата неправителствена организация у нас, в която членуват над 37 000 души, пише "Труд". Патриарх Неофит и премиерът Бойко Борисов изпратиха приветствие до форума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен в отговор на " До Анонимен 173Всички там са били малороси, великороси, беларуси. НЯМА ТАКОВА "украинци"! с измислен, полу-полски и полу-руски език.." малоруси значи изКОНни руси, великие русские - самозабравили се москали, беларуси - литвини, генетично повече балти, отколкото трако=БъЛГари, ген I2a1, като малорусите. Украинската и беларуската (до 17 век - русинска) мо(л)ва не е измислена, а e от носителите на арий ген R1a, докато великоруското наречие е поБъЛГарено със слова от I2a1
176
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен в отговор на " До Анонимен 173..., само и само да ги отличават, а после и да ги откъснат от руската им идентичност..." Украинците са откъснати от трако=склавено=БъЛГарското си рус/инс/ко самосъзнание ((което е било на основата на генетична близост с БъЛГарите довйно по гоялма отколкото с москалите и ляховете (поляците) връз БаЛКанския хен I2a1)) точно заради великоимперската геополитика Греческий проект Третий Рим Москва от погърчената полуБъЛГарка Софья Палеологина.
175
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен в отговор на "До Анонимен 173... Това племе, населяващо ОКРАИНАТА НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ са ги налекри укри австро-немско-полските панове...": На картата на Европа на Николас Вискер от 1666г. се вижда, че OKRAINA e Воронеж (днес на изток от Украйна), а VKRAINE си е Украйна. В превод от украински (до 17 век русински) у - крайини значи в - страната - си, като разграничение от другите присвояващи си старото им име Рус и трако=склавено=БъЛГарска слава.
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен отговор на глупостта: "До Анонимен 173Няма такова нещо като "украинец"! Измислено, ..." Великие русские (москали, както ги нарича Паисий в осми дял от История склавеноБъЛГарска - за склавенските учители) не са старите руси/ни/, които са украинците, нито са склавени (които са траки, както БъЛГарите/ БуРГарите).
173
2
 
0
 
! Отговори
Бай Хуй преди 6 години
НАТО е *** сбирщина от измислени книжни армии! НАТО е смърт за България, ЕС също. Русия също е опасна със своите православно-сърбофилско политика и заигарвката с Турция! Светът става все по-объркан и върви все по-бързо към световния конфликт!
172
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 200: За това си прав, западът е по-напред с технологиите за масово производство. Но това няма връзка с русофилство и русофобство. Ако някой кара американска кола, това не значи, че е русофоб. Колите им са по-добри, и руснаците го знаят също. Затова и в Русия се сглобяват всички известни западни марки коли.
171
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 6 години
Да помолим русофилите да избягат в руското посолство ,американофилите в американското и там да им берат грижата!Трябват ни българофили за управници!От чуждопоклонниците нищо добро няма да видим.
170
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко от русофилите в НС карат руски коли, имат руски телевизори и руски компютри, говорят по руски смартфони, ходят на почивка в Крим или Сочи и децата им учат в руски университети? Чакам отговор!
169
0
 
4
 
! Отговори
запетая преди 6 години
Докато продължаваме на тази вълна русофили, американофили и тем подобни, но не станем всички българофили, държавата загива :)
168
0
 
6
 
! Отговори
точка преди 6 години
Не съм русофил,не съм американофил и никога няма да бъда.Аз съм само българофил.
167
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофили=американофили.Еднакво вредни за България и българите.
166
1
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
До до 192Явно си от "Групата за предателство с Русия"
165
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Българофилите са "0"!!!!
164
10
 
4
 
! Отговори
до 192 преди 6 години
Истинските българи са русофили а платените от сороски организации наркозависими двуполови същества са антибългарски терористични елементи и подлежат на " почистване".
163
2
 
4
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Еми как няма да са 2 пъти повече? То вече дори и аз започнах да се замислям. Къде е онзи ЕС за който мечтаехме и за който се радвахме като влязохме? То само банди пoлу някакви cъщества които имат право на всичко, а ние имаме право само да ги отглеждаме и да им плащаме за това! Не съм все още русофил, поне засега. Но тази политика на управляващите до нищо добро няма да доведе. Лично мое мнение.
162
3
 
8
 
! Отговори
до 191 преди 6 години
какъв българин си ти бе? Промит мозък. Българин да се наричам първа радост е за мене, ама от комунизма и мутринизма толкова са ви се промили мозъците, че сте като някакви хрътки, душите къде имате изгода, забравили че живеете в държавата България.
161
9
 
8
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Да си русофил е гордост. А тези, които мразят братския руски освободител са или платени НПО-та, или нещо им е сбъркано горе в главата.
160
4
 
7
 
! Отговори
BG преди 6 години
Не знам защо путофилите не карат руски коли ? Защо не обличат дрехи и обувки произведени в Русия ? Защао не прекарват отпуските си в Сочи, а пътуват на Запад ?Тези хора са нещо збъркано !
159
4
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До ФактНАТО не решава проблема с Турция,ама никак.-----------------Какъв ти е проблема с Турция бе, гъс прос?И как разбра, че НАТО не го решава? Единствения проблем на България е малкия плъх в Кремъл и засега НАТО даже много успешно го решава. Малкия плъх само мига с очетата и плюе отдалече, но не смее да напада.
158
1
 
7
 
! Отговори
простаци преди 6 години
И нито един българофил. Тази плява кога ще се махне от там и да освободи място на духовни хора с визия и родолюбие.