ГЕРБ даде назад: Парите на магистратите – и от чужбина

Цветанов: "Америка за България" е дала милиони
75
ГЕРБ даде назад: Парите на магистратите – и от чужбина
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ даде назад и вече не иска да се ограничава финансирането на неправителствения сектор от чужди страни.

Оказа се, че парламентарната група е решила да оттегли предложението си за промени в Закона за съдебната власт, което мина вече на първо четене и с което се забранява външното финансиране на съсловни организации на магистратите.

Шефът на групата Цветан Цветонов обясни, че вече има твърде много спекулации по темата и не е редно да се стига до това.

Още по темата

Преди дни НПО-секторът скочи, че формулировките на ограничителните разпоредби са толкова широки, че не допускат финансиране на професионални организации, научна и преподавателска дейност на магистрати дори от институциите на Европейския съюз, Съвета на Европа и ООН, международни организации, в които България е приела доброволно да членува.

"Всички те попадат в обхвата на понятието "чуждестранно лице". В момента тези организации не се финансират от държавата, но с новите разпоредби ще се забрани финансирането и по програми на ЕС, по които и държавата получава финансиране", мотивираха се от неправителствените организации.

Цветанов отсече, че решението на ГЕРБ не е взето под натиск на нито една чужда страна, но сега не било удачно да се забранява финансирането на НПО-секторът.

"Ние сме за прозрачност за начина на финансиране, но не и за ограничаване на тези донори, които допринасят за образование, култура. Дейността на фондация "Америка за България", която стана много популярна, е финансирала проекти, които са осигурили средства в размер на над 170 милиона долара, като само за образование има проекти за по на 105 милиона лева", обясни Цветанов.

Той допълни, че фондацията е дала на община Пловдив, която ще се бори за Европейска столица на културата, 3 милиона лева за ремонта на Малката базилика, а за реставрацията на Голямата Базилика дава още 8 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
29
 
! Отговори
Голата истина преди 6 години
Няма как да си си продал дирника и после да искаш ка си го откупиш!България е под външно управление доста години.Магистратите са *** на САЩ, докторите на големите фармацефтични компании, бензина и газта изцяло се контролират от Русия а медиите са толкоз гладни че за жълти ст. пропагандират туй дет им се поръчва от сулю и пулю. Опита на малцината родолюбиви депутати за поне малко суверенитет е обречен па провал изначално.Просто народа свикна със сюргюнажа и така му харесва да е васал .
41
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Батко Буби са му свили перките от Хамериканското посолство. Наши с Цецко Цървула са зависими от Америка, как да обезкръвят НПО ции,които се финансират от Чичо Сам. Америка се бърка в нашия живот и взима решения, които не са в интерес на българина. Дреме им за България, важното е да сме покорни слуги. А БарБутко е партер от самото начало. А с него и Цървула Цецо. Продажни душици са, не сте ли го усетили?
40
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очудваща е не наглостта на властимащите,А ТЪПОТАТА НА ОВЦЕТЕ!!!Абе ,т***по Балаг***растанско стадо - те вече хептен се гаврят с теб,хептен ти казват,ЧЕ СЪВСЕМ "ЗАКОННО",ЩЕ СИ КУПУВАТ "МАНГАЛИСТРАТИТЕ" и ти тъпоъгълно стадо стоиш,блеещ и хленчиш...и толкова!!АМИ,ТЪПО СТАДО,ЗАСЛУЖАВАШ СИ УЧАСТТА!!!У-У-У *** ***!!!!
39
0
 
11
 
! Отговори
задна прашка преди 6 години
НЕП - две напред и една на ЗАДЕН ХОД!
38
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сорос ли ще плаща на съдебната власт? Само казват, че отвън ще плащат, но не разбрах кой?!
37
0
 
2
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
Или ще се "бием", а?:)
36
0
 
1
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
Аре някой отворко да ми отговори?!?!?!?!!!?!?!
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПП "СУДЖУК"
34
0
 
5
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
Междодругото искам патент на д назованите марки :):):):)
33
0
 
16
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
Това вече отговаря на начина на работа на ГРЕПЦРУКГБ. Чаках в потрес, дали наистина ще гласуват съдиите да не взимат възнъгръждьения за уникално добре свършена работа от Н.Л.О., пардон Н.П.О., организациики. Е как ми се ще да изрина всичко, в тоя парламент, дето ми бръмчи с костюми и чанти я на П.Р.Ъ.Д.Я, я на Х.А.Р.М.А.Г.А.Н.И, я на друг на стойност годишна минимална заплата, като минимум. Е много натиснато общество сме....
32
1
 
28
 
! Отговори
данъкоплатец преди 6 години
Кой им нареди да дават назад? Аз съм против магистратите да взимат пари от чужбина. От къде на къде!
31
0
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Не смей да обиждаш имотния хегемон г-н Драйфусссс :)
30
1
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Скучно правителство. Само затъва в собствените си провали. И вместо да се докаже, че може да работи , то се занимава с нисши дрязги. Не му е виновна опозицията. То само се унищожава и разяжда отвътре. По-скоро нови избори и да идват можещите !
29
1
 
18
 
! Отговори
Веселинов преди 6 години
И кво стана - дръпнаха ли сиджимката на ГЕРП от "Козяк" - дръпнаха я. И седнаха ли ГЕРП на задните си лапки - седнаха. Тъй е като ти диктуват и съветват как трябва да се държиш и гласуваш, па дори и в т.н."Народно" Събрание
28
1
 
21
 
! Отговори
Това си е преди 6 години
Чисто купуване на магистрати. Всички знаем,че който плаща,той поръчва музиката. Няма вече нищо в България,което да си е наше. ГРОБ продаде и магистратите.
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както писах и тогава, добре звучеше като идея, но никога нямаше да мине. Защото господата и дамите съдии, не само са облагодетелствани със заплати много по-високи от минималната заплата в България, но и се ползват с привилигията разни организации, като Америка за България да ги развежда на образователни турнета в САЩ. Не се заблуждавайте - тук не става въпрос за ООН и ЕК - това не са НПО-та, а огранизации, които те командироват където искат. Единствените НПО-та са американските "фондации".
26
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 30Ама разбира се,че комунистите са изворът на заразата-чумата/спина. Нима и Борисов и Цветанов и Костов с които комунистите се опитват да си измият ръцете са от тяхното котило.Комунистите са родени с тази зараза.Тяхният манталитен да е всичко под тяхен контрол все още е факт.Просто България си остава комунистическа и точно затова цъфтим и вържем.Тяхната ЛАКОМИЯ си е тяхната отличителна черта.Видите ли крадец -знайте той е комунист Не го слушайте какво говори ,а какво върши ..
25
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
После ви разправят, че русия и комунистите са виновни ;D
24
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Набутаха ни американските си бази, следва завладяването на СЪДЕБНАТА ни власт..... какво още ще трябва да продаде "господин " Борисов за да се събуди тоз заспал НАРОД
23
0
 
20
 
! Отговори
Герп преди 6 години
Тея Само на заден си и дават )