ГЕРБ даде назад: Парите на магистратите – и от чужбина

Цветанов: "Америка за България" е дала милиони
75
ГЕРБ даде назад: Парите на магистратите – и от чужбина
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ даде назад и вече не иска да се ограничава финансирането на неправителствения сектор от чужди страни.

Оказа се, че парламентарната група е решила да оттегли предложението си за промени в Закона за съдебната власт, което мина вече на първо четене и с което се забранява външното финансиране на съсловни организации на магистратите.

Шефът на групата Цветан Цветонов обясни, че вече има твърде много спекулации по темата и не е редно да се стига до това.

Още по темата

Преди дни НПО-секторът скочи, че формулировките на ограничителните разпоредби са толкова широки, че не допускат финансиране на професионални организации, научна и преподавателска дейност на магистрати дори от институциите на Европейския съюз, Съвета на Европа и ООН, международни организации, в които България е приела доброволно да членува.

"Всички те попадат в обхвата на понятието "чуждестранно лице". В момента тези организации не се финансират от държавата, но с новите разпоредби ще се забрани финансирането и по програми на ЕС, по които и държавата получава финансиране", мотивираха се от неправителствените организации.

Цветанов отсече, че решението на ГЕРБ не е взето под натиск на нито една чужда страна, но сега не било удачно да се забранява финансирането на НПО-секторът.

"Ние сме за прозрачност за начина на финансиране, но не и за ограничаване на тези донори, които допринасят за образование, култура. Дейността на фондация "Америка за България", която стана много популярна, е финансирала проекти, които са осигурили средства в размер на над 170 милиона долара, като само за образование има проекти за по на 105 милиона лева", обясни Цветанов.

Той допълни, че фондацията е дала на община Пловдив, която ще се бори за Европейска столица на културата, 3 милиона лева за ремонта на Малката базилика, а за реставрацията на Голямата Базилика дава още 8 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Говори се,че президент Тръмп е препоръчал в БГ да се организира спонсорирана от ЦРУ "кръгла маса" на тема:" Всички либерали- в строителни отряди за тунели и магистрали!" За командир на щаба на строителните отряди бил препоръчан ББ,полит.рук-ЦВ.Цв., домакин -"майка" на щаба -Цецка Плю.вналийска,комендант-Цацо рибата и т.н.-известни и опитни кадри на ЦРУ! Основният критерий за участие в отрядите щял да е активното участие на кандидат- бригадирите в приватизацията и обезбългаряването на БГ !
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо от милионите за образование и култура в БГ САЩ не отделят малко средства персонално за ББ и ЦвЦв? Хората т.ъпи и гладни! Какви са тия калинки и протестъри,какви са тия суджуци в партията и правителството?
60
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
"Преди дни НПО-секторът скочи, че формулировките на ограничителните разпоредби са толкова широки, че не допускат финансиране на професионални организации, научна и преподавателска дейност на магистрати дори от институциите на Европейския съюз, Съвета на Европа и ООН, международни организации, в които България е приела доброволно да членува."Врата за организиране на майдан,винаги трябва да бъде отворена.
59
1
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
"Америка за България" командват чрез ГЕРБ. Затова достта странно ми се стори предишното им решение, което е характерно за едно независимо национално правителство, което ГЕРБ&Пейтриътс, няма как да са. Нещата си дойдоха на мястото;)))
58
1
 
4
 
! Отговори
Знаем ви спатиите преди 6 години
Преди дни НПО-секторът скочи, че формулировките на ограничителните разпоредби са толкова широки, че не допускат финансиране на професионални организации, научна и преподавателска дейност на магистрати дори от институциите на Европейския съюз, Съвета на Европа и ООН, международни организации.Знаем ги тези над 6 млн. евро къде отиват-половината в джобовете на десетина души, включително над 3 млн. в ССБ за Калпакчиев, Куцкова, М.Тодорова и сие , другите - за около 2 хил. платени протестъри.
57
1
 
4
 
! Отговори
Герберска тактика преди 6 години
Това са предпазни мерки, защото непрекъснато стават издънки с видни ГЕРБерски ръководители - ей го сега с депутата Мартинов и областния координатор на ГЕРБ Р.Иванов, а и от НФСБ - тяхна председателка в Костинброд участвала в превоза на имигранти. Така че тактиката е "Отстъпи малко назад, та сетне като те съдят съдиите да си затворят очите" Само че съдиите са неблагодарни хора: докато си на власт те ти се подмазват, но паднеш ли от власт и зрпочнат да те съдят, ще те оберат до стотинка.
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех,тая фондация "Америка за България",колко безкористна била!?Да и се неначудиш и ненагледаш.На каква ли цена се продават нашите политици???
55
0
 
16
 
! Отговори
Schmatko fon Hamburg преди 6 години
Днес по БТВ радио чух че американският посланик е посетил премиера Борисов , а след срещата се е провело заседание на министерски съвет ! Аз повече мисля че няма нужда да коментирам сами се сещайте какво са правили на това заседание ? Ако спрът външното финансиране първите които ще пострадат са ГЕРБ защото още получават пари от немски фондации . ГЕРБ СА АНТИКУНСИТУЦИОННА ПАРТИЯ КАКТО И ДПС .
54
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следва да почнат да ни тровят с ГМО, да има сондажи за шистов газ, мигранти, сигханите да са на "отглеждане" и България ще изчезне. А корумпираните политици ще похарчат парите и ще станат поредните некадърни прошляци из Европата... Но нас няма да ни има вече... Деца... жал ми е за ВАС!
53
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега съдът ще решава по убеждение - в зависимост от това с колко пари са го убедили?
52
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварите се намесват най-нахално !Продажните *** на бесилото!
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално снощи са им набили канчетата, натегнали са им чембърите и резултата е налице - гепаджийте само от бой разбират!
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛЕД КАТО ПОСЛАНИКА НА САЩ У НАС-ЕВРЕИНА РУБИН СЕ СКАРА НА МУТРАТА БОРИСОВ ЗА ЗАКОНА ЗА ЧУЖДОТО ФИНАНСИРАНЕ НА ПРАВОСЪДНАТА НИ СИСТЕМА И ХОП ВЕДНАГА ЗАКОНОПРОЕКТА БЕШЕ ОТТЕГЛЕН.СТАВА ВЪПРОС ЗА ПАРИТЕ КОИТО АМЕРИКА(ЗА) БЪЛГАРИЯ ОТПУСКА НА МАГИСТРАТИ КАТО СТИПЕНДИЯ .СЛЕД ТАЗИ НОВИНА НЕКА ПАК ПСИХОДЯСНАТА ШОРОШКА ШИЗОФРЕНИЯ ДА ГОВОРИ ЗА(РУСКА) НАМЕСА) ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА БЪЛГАРИЯ.
49
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи дойде краварската делегация начело с онзи с китайското име и пуделите клепнаха с уши. Дали само по този въпрос или също за старите самолети и още команди - ще видим.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
E този път във форума са се събрали само ***. нещастници като вас могат да разчитат само на почтени съдии, като тези от съюза на съдиите, срещу който се бори мафията в лицето на Борисов, Пеевски и Цацаров.
47
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Превърнахте страната в колония. Нагло, арогантно и очевадно. Толкова сте лесни да бъдете купени.
46
2
 
15
 
! Отговори
? преди 6 години
Дали не идва с тази папчица от Козяк
45
2
 
25
 
! Отговори
МММ...... преди 6 години
КОЛКО ХУБАВО БЕШЕ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ КАТО НЕ МУ ВИЖДАХМЕ ФИЗИОНОМИЯТА - ТОЙ ГОВОРИ ЗА КУПУВАНЕТО НА РОМСКИ ГЛАСОВЕ А ТОЙ КАКВО ПРАВЕШЕ НЯМА ГРАД В КОЙТО ДА НЕ СА КУПУВАЛИ ГЕРБ РОМСКИ ГЛАСОВЕ
44
2
 
20
 
! Отговори
антисоросоид преди 6 години
Нямаме политици като Орбан и затова ще сме винаги зле.
43
2
 
34
 
! Отговори
пак преди 6 години
Пак клекнахме пред САЩ,срам и позор....