Суджук, побои и роми – България, каквато я виждат депутатите

БСП и ГЕРБ си размениха остри реплики за последните събития в страната
Обновена: 26 юли 2017 14:01 | 26 юли 2017 11:25, Камелия Цветанова
63
Суджук, побои и роми – България, каквато я виждат депутатите
Снимка: архив Булфото

Суджук, НДК, побои, загуба на избори... Всичко това става повод за размяна на остри реплики между опозицията и мнозинството в парламента.

За БСП третото правителство на Бойко Борисов върнало България в мутренските времена, страната не приличала вече на държава от цивилизована Европа, а от третия свят.

Според шефа на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов обаче целият проблем бил, че социалистите ги боли, че загубили изборите и още са под стрес.

Той смята, че така ще е през четирите години на мандата на кабинета "Борисов 3".

Още по темата

"Състоянието на обществото достигна точка на взривяване, има нетърпимост между цели съсловия – работодатели и работници, нападения над граждани, над лекари, България не прилича вече на страна от 21 век и това е в резултат от управлението на Бойко Борисов вече осем години", скочи пръв от името на парламентарната група на БСП Стоян Мирчев.

"Вчера пребиха известен журналист, онзи ден нотариус, бият лекари и учители, лице близко до вицепремиера Валери Симеонов беше арестувано с банда за трафик на мигранти, по някои плажове безчинстват мутернски отряди, в НДК не можем да разберем злоупотребата за 1,4 милиона лева ли е или за много повече, стана скандал със суджук с депутат, който ще влезе в съда, вече сме взривено обществото и държава, властта произвежда само грозни скандали, на крачка сме да ни отнемат председателството на ЕС, а отговорността се носи само от бушони на Борисов и Цветанов", продължи с нападките той.

Според него в същото време работодателите и Валери Симеонов наливали масло в огъня, защото искали да ликвидират синдикатите, а това вече приличало на борбите на работниците от 19 век.

Мирчев скочи, че в Българя трудът бил подценен вече 27 години, изискванията към работниците растели, но не и заплатите, а условията на труд били брутално лоши и тежки.

Така че това не била европейска реалност, а такава, която подхожда на страна от развиващия се свят, направи си избода той.

"Да добавим не само проблемите в гетата, а и демографската катастрофа,възрастовата диспропорция, скоро на трима пенсионери ще се падат двама работници, при това единият от тях неграмотен, икономиката ни се крепи на европейко донорство, което няма да е безкрайно", допълни той.

Според него Борисов управлява за трети път държавата по един и същи бандитски начин.

"Ако не ни чуете, този път мандатът ви ще е още по къс от предишния, алтернатива на пагубното ви управление има и хората ще я потърсят съвсем скоро", закани се червеният депутат.

Цветанов обаче не му остана длъжен и отсече, че след като има кабинет "Борисов 3", ще има и кабинет "Борисов 4".

"Вие искате да се връщате във времена, в които има само конфронтация, но от една страна, ако сложим суджука, от друга е купуването на ромски гласове, за да влезете в парламента", упрекна той.

Шефът на депутатите на ГЕРБ беше категоричен, че управляващите получават пълната международна подкрепа за политиките, които прави и призова депутатите да се заемат със сериозната си законодателна програма, а не да търсят противопоставяне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
8
 
! Отговори
Хм... преди 6 години
А защо са ни 240 депутати? И 100 са ни много даже. Какво правят? НИЩО! То затова е голямата борба по избори - да се наредят на държавната софра, ама на най-богатата - по 6-7 хилядарки месечно, ей така - без да си дават много, много зор. Проверете в Гугъл колко депутати има в Холандия и колко милиона е населението й. Никога няма да се оправим. Лека нощ!
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджук,боза ,шкембе,тоалетни,роми,бира.Голяма работа сме.Европейци от всякъде.
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Куде е Мишо Бирата.Двамата с Живко щяха да са голям тандем.
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народе, трябва да ги изметем тези от парламента, всички! До кога ще търпим да ни крадат, убиват безнаказано?!...
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
държавицата ни никога не е приличала на европейска държава, благодарение на всички вас, крадливи и некадърни клечащи в парламента!
42
0
 
7
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 6 години
но не и заплатите, а условията на труд били брутално лоши и тежки......че 460 лв минимална заплата не в и ли стига?Депутатите мизерстват с 6 хилки,но те да са ревнали че парите не им стигат?
41
0
 
10
 
! Отговори
Иван Страхилов Чачев преди 6 години
Обсъжданите проблеми суджуци муджуци, прбои мобои, оставки разни е опиум за народа. Нека кажат и покажат колко виновни за кражбата на века - милиарди са в затвора. Защо се оставя половинчато най-голямата рана на България. Защо правосъдието и виновниците не си върнат заплатите и още са свобода. Медиите ни опияняват с плажове, шамари на ученици, паркиране, дупки, плажове, лични отмъщения, а не показват резултатите от разкрития в КТБ, ЦУМ, НДК,.. Всичко е в процес на разследване, цял живот. Язък..
40
0
 
6
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Това със суджука ми харесва. Ако сложат и бира, още повече...
39
0
 
2
 
! Отговори
Бойко преди 6 години
Бойко гледа и пляска .
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България отива към гражданска война.
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Депутатите не виждат България, защото са скрити зад тъмните стъкла на лимузините си.
36
1
 
24
 
! Отговори
Справка Уикипедия преди 6 години
Мото на снимката:"Който иска суджуци да вдигне ръка ..."
35
1
 
28
 
! Отговори
Елена преди 6 години
До Бъз:Много добре помня инфлацията при Жан Виденов,но все повече ми се струва предизвикана,сега,като се замисля и след Костовата приватизация(т.е. кражба)
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименза всеки пенсионер коледна надбавка - 3 кила суджук...просташко!по-добре му дай парите, с които би купил този суджук, щото той може да не обича суджук, а пък и само суджук ли ще яде?
33
2
 
22
 
! Отговори
СУДЖУЦИ преди 6 години
Той смята, че така ще е през четирите години на мандата на кабинета "Борисов 3"..............................ЗНАЧИ ЩЕ Е МНОГО ЛОШО ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 4 ГОДИНИ: БЕДНОСТ, МИЗЕРИЯ, НИСКИ ДОХОДИ, РОМСКИ ИЗСТЪПЛЕНИЯ, МУТРЕНСКИ ИЗЯВИ ПО ЗАВЕДЕНИЯТА,АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ И ГРАБЕЖИТЕ НА ГЕРБ. И СУДЖУЦИ, РАЗБИРА СЕ. Това ни чака и занапред, няма да има промяна, каза каза Цвъкалото
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази журналистка много обича думата "скочи", постоянно я употребява.Тоя скочи, оня скочи, скочил на... и пр.
31
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-скоро народа вижда така държавата си и спасение не дебне от никъде.
30
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали герб или бсп все тая и двете парии са отрочета на БКП,а мафията-ДС продължава да унищожава България.
29
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ на власт а БСП опозиция и така още 5-6 мандата
28
2
 
37
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Парламента, място за добър бизнес старт и рязко натрупване на капитали!Дали са ГЕР или БСП, разлика няма!Дали ще са суджуци, магистрали, еврофондове или обществени поръчки, важна е далаверата!Ние сме си за е..не щом си траем!Метла трябва, ама с дръжка, некастрена!