Суджук, побои и роми – България, каквато я виждат депутатите

БСП и ГЕРБ си размениха остри реплики за последните събития в страната
Обновена: 26 юли 2017 14:01 | 26 юли 2017 11:25, Камелия Цветанова
63
Суджук, побои и роми – България, каквато я виждат депутатите
Снимка: архив Булфото

Суджук, НДК, побои, загуба на избори... Всичко това става повод за размяна на остри реплики между опозицията и мнозинството в парламента.

За БСП третото правителство на Бойко Борисов върнало България в мутренските времена, страната не приличала вече на държава от цивилизована Европа, а от третия свят.

Според шефа на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов обаче целият проблем бил, че социалистите ги боли, че загубили изборите и още са под стрес.

Той смята, че така ще е през четирите години на мандата на кабинета "Борисов 3".

Още по темата

"Състоянието на обществото достигна точка на взривяване, има нетърпимост между цели съсловия – работодатели и работници, нападения над граждани, над лекари, България не прилича вече на страна от 21 век и това е в резултат от управлението на Бойко Борисов вече осем години", скочи пръв от името на парламентарната група на БСП Стоян Мирчев.

"Вчера пребиха известен журналист, онзи ден нотариус, бият лекари и учители, лице близко до вицепремиера Валери Симеонов беше арестувано с банда за трафик на мигранти, по някои плажове безчинстват мутернски отряди, в НДК не можем да разберем злоупотребата за 1,4 милиона лева ли е или за много повече, стана скандал със суджук с депутат, който ще влезе в съда, вече сме взривено обществото и държава, властта произвежда само грозни скандали, на крачка сме да ни отнемат председателството на ЕС, а отговорността се носи само от бушони на Борисов и Цветанов", продължи с нападките той.

Според него в същото време работодателите и Валери Симеонов наливали масло в огъня, защото искали да ликвидират синдикатите, а това вече приличало на борбите на работниците от 19 век.

Мирчев скочи, че в Българя трудът бил подценен вече 27 години, изискванията към работниците растели, но не и заплатите, а условията на труд били брутално лоши и тежки.

Така че това не била европейска реалност, а такава, която подхожда на страна от развиващия се свят, направи си избода той.

"Да добавим не само проблемите в гетата, а и демографската катастрофа,възрастовата диспропорция, скоро на трима пенсионери ще се падат двама работници, при това единият от тях неграмотен, икономиката ни се крепи на европейко донорство, което няма да е безкрайно", допълни той.

Според него Борисов управлява за трети път държавата по един и същи бандитски начин.

"Ако не ни чуете, този път мандатът ви ще е още по къс от предишния, алтернатива на пагубното ви управление има и хората ще я потърсят съвсем скоро", закани се червеният депутат.

Цветанов обаче не му остана длъжен и отсече, че след като има кабинет "Борисов 3", ще има и кабинет "Борисов 4".

"Вие искате да се връщате във времена, в които има само конфронтация, но от една страна, ако сложим суджука, от друга е купуването на ромски гласове, за да влезете в парламента", упрекна той.

Шефът на депутатите на ГЕРБ беше категоричен, че управляващите получават пълната международна подкрепа за политиките, които прави и призова депутатите да се заемат със сериозната си законодателна програма, а не да търсят противопоставяне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
30
 
! Отговори
пръдлостан преди 6 години
тпръдлостан е тази държава, държава ли е това в което не може да има синдикати, държа-ва в която работодателите са милиардери и карат работника да работи за жълти стотинки,в тази държава няма са остане читав работник.Щели да махат класа, махнете го но напра-вете преди това заплатите от 500 лева пет хиляди.Жалка страна, мечтаата на младите етерминал 2.Всичко в тази държава е не така както трябва, държава на мутрите.
6
2
 
47
 
! Отговори
богомилът преди 6 години
СТИГА ВЕЧЕ С ТАЗИ ЕВРОПА!!! САМО НЕЙНОТО ОДОБРЕНИЕ ЛИ ТИ ТРЯБВА!!!???? КОЙ ТЕ ИЗБИРА БЕ? КОЙ ТИ ПЛАЩА ЗАПЛАТАТА??? НА КОГО СЛУЖИШ - НА ЕВРОПА, НА БЪЛГАРИЯ ИЛИ....НА САТАНАТА??? НЕ МИ ПУКА ЗА МНЕНИЕТО НА ЕВРОПА! ТУК ИМА ЧУДОВИЩЕН ГЕНОЦИД СПРЯМО БЪЛГАРИТЕ - КАКВО КАЗВА ПО ТОЗИ ПОВОД ЛЮБИМАТА ТИ ЕВРОПА? ЗАЩО ГОНИШ И МАЧКАШ ВСИЧКО УМНО, СПОСОБНО И КАДЪРНО?? ЗАЩО БЕ, ***??? ВЪВ ВСИЧКИ ГРАДОВЕ Е КАТО В ДОБРИЧ - И ТИ ГО НАПРАВИ! ТИ СЪЗДАДЕ ТАЗИ САТАНИНСКА СХЕМА НА РЕКЕТ И МАСОВО УНИЩОЖЕНИЕ НА МЕСТНО НИВО! ТИ СИ ПРОБЛЕМА!!!
5
3
 
34
 
! Отговори
// преди 6 години
Защо не гледате как държавата да се развива, да върви напред, да има култура, образование, наука, бизнес, млади хора и т.н.? Само знаете да се плюете едни други, да крадете и да лъжете. Целта е да останат само простаци и овце, лесни за водене. Всичките сте маскари!
4
6
 
14
 
! Отговори
Баце преди 6 години
Вярно е! Сега са същите времена като от времето на тройната коалиция на Станишев. Работа и пари се намират, но законите хич ги няма да се спазват. То и кога ли са се спазвали след 89-та.
3
2
 
37
 
! Отговори
Сталин преди 6 години
...като чуя от устата на Цв. Цв. думата " политики" и се хващам за кобура...
2
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за всеки пенсионер коледна надбавка - 3 кила суджук
1
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А народът ВИЖДА че зад всички проблеми в държавата стоят 240те разбойника (и техните придворни слугинажи )в парламента.