За патриотката сред мигрантите: Един лидер й сложил капан

Ексдепутатът Байрактаров поиска оставката на Валери Симеонов
Обновена: 26 юли 2017 18:39 | 26 юли 2017 10:00,
19

Бившият депутат от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров заподозря вицепемиера Валери Симеонов, че е сложил капан на съпартийката си Анелия Велева, която бе арестувана за трафик на бежанци.

Вчера стана ясно, че активистката на НФСБ е сред задържаните при спецакция на магистрала "Тракия" през уикенда. Сред спипаните трафиканти се оказаха и бивши органи на реда.

"Безкрайно съм изненадан от поведението на Анелия. Познавам я и не намирам мотиви тя да участва в подобна незаконна схема. Тя си има собствен бизнес с дрехи, няма причина да се занимава с трафик на хора", каза Байрактаров пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Според него Велева е попаднала съвсем случайно в този случай. "Била е на море и някой политически лидер ѝ се е обадил, че трябва да се придружат няколко хора, в резултат на което тя е попаднала в капан", продължи ексдепутатът.

Байрактаров обясни, че всичко това е възможно единствено с голям политически чадър, който покрива най-доходоносния бизнес – този с трафик на хора.

"Имам основания да се съмнявам, че Валери Симеонов е замесен. Трафикираните хора е възможно да са били настанени в хотела на вицепремиера. Така де, хотелът е на фирмата на Симеонов, а не на него, както той казва… фирма, която редица пъти е била осъждана", каза още бившият патриот.

Според Байрактаров важно в случая е и как са преминали тези "ВИП персони" през границата.

"Обществото започва да има чувството, че тази велика ограда, за която слушахме, е направена, за да контролира нелегалния трафик на хора. Някой много добре регулира пропускливостта на емигранти и това не става без политически чадър", каза още бившият депутат.

Накрая Байрактаров призова Валери Симеонов да си подаде оставката, тъй като името му е замесено в прекалено много скандали, а ако министър-председателят не му я поиска, то цялото правителство трябвало да си я подаде.

Междувременно ПФ излезе с декларация, с която остро осъжда всяко участие в престъпния трафик на хора. От патриотичната партия припомнят, че точно те са внесли през 2015 г. предложенията за промяна в закона, с които драстично са увеличени санкциите за трафиканти на хора.

"Анелия Велева е била избрана за председател на НФСБ в Костинброд от членовете на местната партийна структура.

НФСБ осъжда остро каквото и да е участие в криминалното престъпление трафик на хора. От патриотичната партия припомнят, че точно те са внесли през 2015 г. предложенията за промяна в закона, с които драстично са увеличени санкциите за трафиканти на хора.

След приключване на работата на разследващите органи и установяване на фактите относно съпричастността на Анелия Велева към подобно деяние, ръководството на политическата сила ще излезе със свое становище", отбелязват от НФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Достоен човек.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЗИ БИЗНЕС С МИГРАНТИТЕ СИ Е НА ВАЛЕРКАТА, ТАЗИ КЪДЕ СЕ Е НАВРЯЛА.Валерката си строи оградата, той си знае къде са специалните дупки, съдето се събира входната такса, неговите хора уреждат превоза.
12
4
 
2
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 6 години
Това е работа на Станишев...
11
1
 
19
 
! Отговори
Майка Ви Корнелия преди 6 години
Бизнес от дрехи? Да, ако се казваш Валентино и си родом от Милано :) Бизнес с дрехи си е жива фасада, които пере пари от друг бизнес с малки разходи и вложения и огромни бързи пари...
10
9
 
8
 
! Отговори
Вал преди 6 години
Този с фамилията на флаг е готов за следовател или съдия.За мен предателите са по-страшни от лъжците.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възможно е и да си развозват мигрантите до морето на хотел нали си плащат общем яко,а едни плащат за тях добре като отбрани за бомбе по номера,може да ги изкарат задържани някъде на автостоп водени за справки я от къде влезли или излезли,че и за някой друг документ наличен пък непреведен по някакъв начин,че и за нови подобаващи дрешки щом си ги водят мигранти връщащи се от море като канал,а не омазани както каналджии от тътрене покрай канавките и каналите,разлика в класите с ескорт според сезона
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквато и да е истината - все мирише откъм главата!
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бе..сега ще я изкарат че случайно са я взели на автостоп и няма нищо общо с трафика на талибани
6
2
 
12
 
! Отговори
да... преди 6 години
НПО-тата треперятчака ги закриване.. много п'аразити, които до сега са лапали парички на пост "шеф на водопад" ще лежат в затвора
5
2
 
27
 
! Отговори
Фенчо преди 6 години
Ей, ама много наивна женица.Викнали я от плажа да придружи едни хора - делегация по джапанки и къси панталони ..
4
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЗ ХИТЪР ЛИСИК ВИНКЕЛА САМО КАК НИ ПОДЛЪГА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА НЕГО!ТОЛКОВА НАПИРАШЕ ЗА ТАЗИ ОГРАДА А ТО ВСИЧКО Е БИЛО ТОЙ ДА КОНТРОЛИРА БИЗНЕСА С АЗИАТСКИТЕ НАВЛЕЦИ!
3
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този , енчев , и други пройзводни от патриотите незадоволени са най опасните врагове
2
3
 
30
 
! Отговори
прокламатор преди 6 години
До сминдух енКой както може.Едни с дрехи или без, други-със суджук.
1
6
 
40
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Не разбрах как въпросната госпожа прокламира идеите на НФСБ,с дрехи или без дрехи.