България днес: От по един партиен "суджук" трепери всеки град

"Плащаме цената на тайната вечеря на едни хора от началото на 90-те"
27 юли 2017 10:45,
59

Колко като този "суджук" има в другите градове, колко има в другите партии? От него е треперел целия град и това не е изолиран случай.

Около това мнение се обединиха по повод "суджукгейт" журналистът Валерия Велева и писателят Димитър Недков в ефира на Bulgaria ON AIR. Скандалът избухна преди седмица след като стана ясно, че депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов е притискал търговци за тонове суджук от името на премиера Бойко Борисов.

Още по темата

Седмицата след "суджукгейт" пък бе последван от серия насилие – нотариус и журналист бяха пребити в София, а бизнесмен бе убит в Пловдив вчера.

"Никой не клати правителството! Обществото се е разградило до такава степен, че това, което се случва в момента е спукване на огромен цирей", убедена е Велева.

Според нея процесът на гниене започва от началото на прехода. "От първите години, когато разрушихме тотално една държава, всички органи – контролиращи, възпиращи и на руините не направихме нищо", обясни тя.

Димитър Недков подкрепи Велева и обясни, че България сега плаща сметката от "тайната вечеря на няколко човека от началото на 90-те години".

"Това са героите на прехода - като се започне от премиерите, партийните лидери и се стигне до всички онези, които претендираха, че ще поведат страната към по-добро", каза той. Недков е убеден, че не сме излизали от мутренските години и всяко трето момче и днес иска да наподобява на "тези персонажи".

Според Валерия Велева няма никакво значение коя партия е на власт.

"Кадровата политика е сбъркана от началото на прехода, защото партиите слагаха на възлови позиции некадърни кадри, за да им вършат работа", обясни журналистът.

Според нея и ГЕРБ е заболяла от всички бацили на старите партии. Парламентът пък отдавна е корпорация, а не институция и хората вече не го приемат като храм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
47
 
! Отговори
Суджукан преди 6 години
В разграден двор обикновено властва прасето / народна мъдрост/
30
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ изплуваха на повърхността като смрадливо аку цели 11 пъти и на всичкото отгоре са горди, че смърдят най-силно!
29
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MALE,MALE VIKNALA VALERIA-PRISLUGNICKATA NA VSICKI UPRAVLYAVASHTI SLED 89-TA.
28
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да до 27 описано точно. ДС им пречише най много в краденето и на червените и на сините и затова те вкупом я обезличиха и ликвидираха още в зората на демокрацията. От страх 26-27 години още размахват за плашило ДС, че и направиха и комисия по досиетата на ДС начело с кадъра на БКП - БСП Е. Костадинов. Изкарват досиета на хора работили за службите на ДС за назидание и още краденето и унищожаването продължава.
27
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има проста истина - закони и правила се спазват, само ако някой със сила наложи спазването им. В случая имахме премахване на държавните органи отговарящи за спазването на законите и правилата и заменянето на хората в тях с хора на появилата се тогава мафия на демократите. Резултатът всички го виждаме - крадат се милиони и милиарди и няма държавен орган, който да може да спре грабежа.
26
3
 
53
 
! Отговори
Демокрация ли? преди 6 години
Такъв страх от ГЕРБ, такъв тоталитаризъм от ББ не е имало и по времето на Бай Тошо!Тогава властта беше само на БКП, а сега на само на Бойко Борисов - едноличен собственик на "ГЕРБ" ЕООД.Но тогава БКП се грижеше за държавата, за нейната сигурност, за сигурността на гражданите, за развитието на икономиката.. И ДС дебнеше никой да не открадне.Сега ГЕРБ работи само за себе си, а Цацаров се грижи да доказва, че ББ не е взел суджуците, но не и да проследи парите от тях
25
1
 
46
 
! Отговори
бг преди 6 години
Много народ в цялата страна беше фалиран и принуден да емигрира или да мизерства от Суджук Башибозук на ББ-полиция -тяхна ,кметове -техни ,данъчни техни- няма спасение ,ако искат да те съсипят икономически .
24
2
 
42
 
! Отговори
Кради, граби, ... преди 6 години
Има нещо вярно в казаното от тези.Първата работа на новоизлюпените демократи след 10 ноември 1989 година беше, да разтурят всички държавни органи, които можеха да попречат на грабежа, който демократите започнаха тогава. На първо място беше разтурено МВР и най-вече ДС, разтурени бяха и съд и прокуратура, както и всякакви други държавни надзорни органи. Грабежът в България надмина всякакви очаквания и май сме на първо място в това отношение сред бившите соц.държави. Най-големите некадърници стан
23
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** от БКП, тези които артисаха от другите партии, се преляха в ГЕРБ. Хора със старо мислене и култура, хора свикнали да лъжат, крадат, да мачкат тези под тях, в името на Падишаха и партията. Излагацията с тези 4 ТОНА СУДЖУК е огромна, срамна, показваща липса на всякакъв морал и авторитет. Кой знае в Брюксел как се подиграват на Суджук Пашс от Банкя, който нищо, ама нищо не знаел??? Ха-ха, повЕрвахме му. Такива селчовци, смешници и палячовци не са ни управлявали. Да не говорим за култура.
22
16
 
5
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
Валерия Велева вероятно иска да бъде въстановен Комитета за държавен и партиен контрол.Това беше органът , който контролираше ,доколкото може ,партийната монархия.
21
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая що не върви да прави баница на Ахмед Доган в сараите ?!/както го е правила/
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След колбаси и кюфтета тип Стара планина като мезета,които се появиха и се позабравиха заради не вълнуваща реклама дано суджук Добрич с филета и пъстърма за мезета се реализират на световните пазари и да се пази марката от уроки.
19
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 17 Масовото стригане 0 номер се дължи много повече на финансови причини - навлизането на домашни машинки за подстригване , с които в къщи друга прическа не става , но пък е в пъти по-евтино и по-удобно от фризьор ! Аз съм така от 15 години, а мутрите ги ненавиждам !
18
1
 
35
 
! Отговори
Такъв е преди 6 години
матрялът-трепетлив. Досега гербераст не трябваше да е останал без да е смлян от бой или в затвора, пък то всеки се има за велик.
17
4
 
19
 
! Отговори
Хех преди 6 години
И аз мисля така. Няма никакво значение коя е партията която е на власт. На власт са винаги БКП+ДС. Кои екземпляри са в МС и в президентството - Няма НИКАКВО значение!
16
0
 
57
 
! Отговори
ОТПАДЪЦИ В ГЕРБ преди 6 години
В ГЕРБ се събра отпадъка от всички партии на прехода.
15
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко трето момче иска да наподобява мутра - казва Недков. Не всяко трето, а всяко второ. Тръгнете по улиците и много трудно ще забележите мъж, който да не е подстриган гола глава. Всичките гологлавци. В Европа няма да видите младежи бръснати нула номер, гордеят се с коисте си и ги показват. Каква е тази варварска мода у нас, не мога да разбера.
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в Софето си имат луканка или картофка, не върви да наричат дамата суджук.
13
0
 
18
 
! Отговори
hj преди 6 години
Във филма "300" царете на Спарта са принудени за всяко важно решение да се допитват до жреците - група прокажени *** ! БГ е в същото положение, даже по-зле !
12
1
 
33
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Заради токива суджуци 30 г тъпчем на едно място. Народа, а не партиите, политиците и мутренската икономика. Те са много напред.