България днес: От по един партиен "суджук" трепери всеки град

"Плащаме цената на тайната вечеря на едни хора от началото на 90-те"
27 юли 2017 10:45,
59

Колко като този "суджук" има в другите градове, колко има в другите партии? От него е треперел целия град и това не е изолиран случай.

Около това мнение се обединиха по повод "суджукгейт" журналистът Валерия Велева и писателят Димитър Недков в ефира на Bulgaria ON AIR. Скандалът избухна преди седмица след като стана ясно, че депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов е притискал търговци за тонове суджук от името на премиера Бойко Борисов.

Още по темата

Седмицата след "суджукгейт" пък бе последван от серия насилие – нотариус и журналист бяха пребити в София, а бизнесмен бе убит в Пловдив вчера.

"Никой не клати правителството! Обществото се е разградило до такава степен, че това, което се случва в момента е спукване на огромен цирей", убедена е Велева.

Според нея процесът на гниене започва от началото на прехода. "От първите години, когато разрушихме тотално една държава, всички органи – контролиращи, възпиращи и на руините не направихме нищо", обясни тя.

Димитър Недков подкрепи Велева и обясни, че България сега плаща сметката от "тайната вечеря на няколко човека от началото на 90-те години".

"Това са героите на прехода - като се започне от премиерите, партийните лидери и се стигне до всички онези, които претендираха, че ще поведат страната към по-добро", каза той. Недков е убеден, че не сме излизали от мутренските години и всяко трето момче и днес иска да наподобява на "тези персонажи".

Според Валерия Велева няма никакво значение коя партия е на власт.

"Кадровата политика е сбъркана от началото на прехода, защото партиите слагаха на възлови позиции некадърни кадри, за да им вършат работа", обясни журналистът.

Според нея и ГЕРБ е заболяла от всички бацили на старите партии. Парламентът пък отдавна е корпорация, а не институция и хората вече не го приемат като храм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
34
 
! Отговори
карина преди 6 години
Защо и други не последват примера на бизнесмена от Добрич ??? Защо ? В такива хора е надеждата за изкарване на показ на всички мръсотии, които се творят по места от суджуците - избраници на "първата сила".
10
0
 
33
 
! Отговори
криста преди 6 години
дано този суджук да им заседне и разплете кошницата - време е вече да излязат на бял свят всички яли на корем суджуци. Във всеки град ги има. да ги наречем със собствените им имена.Време е.
9
0
 
51
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
И В РАЗГРАД ИМА ДВА ГЕРБАДЖИЙСКИ СУДЖУКА, КМЕТА ВАЛЕНТИН ВАСИЛЕВ И ДЕПУТАТКАТА ДЕСА ДУЛОВСКА, КОИТО ВЕЧЕ СЪСИПАХА БОЛНИЦАТА И УСПЕШНО ДОСЪСИПВАТ ДЕ ЩО ВИДЯТ! ИЗОБЩО ГЕРБАДЖИЙСКОТО МАФИОТСКО УПРАВЛЕНИЕ Е КАТО ЧУМА ЗА НАРОДА!
8
0
 
53
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Групировката Герб така е окупирала страната,че отърване няма.Адмирации за тия хора от Добрич,че вече им е дошло до гуша и единствения им изход е бил да огласят този забравил се партиец.Но в страната не е така-хората се страхуват,фирмите са наплашени от репресии,учителите вече са техни кадри,администрацията е тяхна,полицаите също, всичко е завзето.
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само парламента, цялата държава е корпорация, всеки един от нас е корпорация, но основния капитал го прибират тия дето плюскат суджуци на аванта.
6
0
 
45
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Основните проблеми са два:БЕЗЗАКОНИЕТО И ЛИПСАТА НА РЕАЛНА НЕЗАВИСИМОСТ НА ВЛАСТИТЕ !Как един депутат уволнява служители на МВР и как използва служители на данъчните служби, подчинени на МФ, за да рекетира предприемачи ? Защо в период от 6 години не са предприети мерки срещу съответния депутат?Отговорът е, че е ползвал покровителството на министри и министър председателя !До кога простият народ ще избира да го управляват крадливи селски тарикати ?!
5
26
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Точно обратното,оставането органите на онази държава т.е. неразрушаването на тоталитарната държава доведе до сегашния печален резултат.
4
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Боко не беше Американски лобист и протеже, сега една цветна революция щеше да се вдигне, но такива са запазени само за правителства които пречат на западни интереси.
3
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз мисля така! Всичката *** се е събрала в ГЕРБ, като преди това е обиколила всички партии били на власт.
2
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
както е тръгнало всичко що има малко ум в главата ще емигрира оттук и ще се наложи сами да си "консумират" суджуците .
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"България уби дете!"Вестник "Труп" на агент "Бор"Да напомня на Валерия...иначе е права - сега, днес, никой не клати правителството.Не е както 2001 при ОДС и "злодея" Костов...Сега сами се клатят, оплетени в мрежи от суджуци, трафикантски мигрантски схеми и други.