Нинова поиска Борисов в НС заради Македония, той дойде

Соцлидерката недоволна, че премиерът демонстрира неуважение
Обновена: 27 юли 2017 17:46 | 27 юли 2017 13:15,
27
Нинова поиска Борисов в НС заради Македония, той дойде
Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заплаши, че няма да подпише декларацията за подписването на договора за добросъседство и сътрудничество с Македония, ако министър-председателят Бойко Борисов не дойде в парламента и не участва в разискванията.

"Не може премиерът за пореден път да демонстрира неуважение към българския парламент и към нас, които сме се обединили, за да го изпратим в Македония да подпише договора", заяви Корнелия Нинова.

"Борисов поиска и намери подкрепа за декларацията между парламентарните групи. С неговото поведение обаче е напът да взриви това крехко съгласие", заяви Корнелия Нинова и заплаши, че ако премиерът не се появи, ще оттегли подписа на парламентарната група в декларацията.

След изявлението шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че премиерът е на път за парламента, но не е била необходима тази емоция от страна на Корнелия Нинова.

По думите му тя е трябвало да попита дали Бойко Борисов възнамерява да дойде и щял да й каже, че той пътува към парламента.

Нинова отвърна на Цветан Цветанов, че е питала два пъти председателя на Народното събрание Димитър Главчев дали премиерът ще присъства и той е отговорил отрицателно.

Малко по-късно министър-председателят влезе в Народното събрание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Родители нямаш ли?DO 2NIKOGA VELIKIAT SIN NA BALGARSKATA KOMUNISTICESKA PARTIA ,A I KOMUNISTICESKOTO PRAVITELSTVO NE SA PRIZNAVALI MAKEDONZITE.TOVA E DOLNOPROBNA LAGA GOSPODINE.
4
10
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Тази Нинова отдавна го иска,той защо ли се дърпа,може и да я е уважил пък ние да не знаем.
3
8
 
12
 
! Отговори
чичо пич преди 6 години
Ех много иска тая пуста кака.....
2
6
 
30
 
! Отговори
Родители нямаш ли? преди 6 години
А, Корне?Баба и дядо нямаш ли, за да ти кажат как навремето, когато Георги Димитров застана начело на държавата ни, КОМУНИСТИЧЕСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО задължи стотици хиляди хора от Югозападна България да се идентифицират като "македонци", а в паспортите им, срещу думата "народност", да пише "македонец"и на всеослушание се твърдеше, че това е народност, РАЗЛИЧНА от българската.КОМИНТЕРНЪТ беше разпоредил така!Набедените, че са "македонци" негодуваха,крещяха, че са БЪЛГАРИ, но кой ги слуша?
1
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А коя беше тази Корнелия Нинова?