НС работи мудно, а "Воля" - най-активни със законопроекти

Депутатите на Марешки се видяха като отличниците на парламента
27 юли 2017 14:15,
6
НС работи мудно, а "Воля" - най-активни със законопроекти
Снимка: архив Булфото

В парламента се работи бавно и мудно, а депутатите като прекрачат прага на Народното събрание, получават някакъв вид амнезия. Това констатираха народните представители от "Воля", които се отчетоха на пресконференция за работата си в Народното събрание през първите 100 дена.

Според депутатите на Веселин Марешки управляващите нямат дългосрочна стратегия и визия за развитието на България.

"Законопроектите се внасят на парче, доста са непълни, голяма част са гласувани в предния парламент вече, което означава, че са били неработещи. Очаквахме много по-активна работа, защото всички дадоха сериозна заявка като предизборни обещания, но прекрачвайки прага на Народното събрание, се получава някакъв вид амнезия", отсече шефката на парламентарната група на "Воля" Гергана Стефанова.

Тя добави и че продължава противопоставянето на двете големи партии в парламента.

"Винаги всичко се свежда до това кой е комунист, кой повече ограбил държавата, кой е участвал в приватизационни сделки", коментира Стефанова.

По думите й в голяма част политическото мнозинство не търси консенсус с останали политически партии и се влиза в безсмислени арогантни спорове.

"Чуваме много фрази като "няма пари", "затягане на колани". А ние искаме да се говори за прозрачност, за малкия и среден бизнес, за учители, лекари, полицаи, демографската криза...", каза още председателката на парламентарната група.

От партията отчитат активен и ползотворен сезон. Според тях те са и отличниците в парламента по брой внесени законопроекти, предвид че са само 12 народни представители.

"Воля" е внесла 8 законопроекта, 1 поправка преди второ четене на закон, поправка в Конституцията и е организирала две кръгли маси, пресметнаха депутатите на Марешки.

Като най-важен законопроект те изтъкнаха предложените от тях промени в Изборния кодекс. Депутатите обещаха и активно участие при разглеждането на бюджета за 2018 наесен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е файдата от законите, като след това идват на власт подзаконовите актове и законите предават Богу дух?
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАК МУДНО, БЕ. ТО ВЪОБЩЕ НЕ РАБОТИ.
3
4
 
4
 
! Отговори
stefan преди 6 години
kakiv olicnik si haha
2
1
 
8
 
! Отговори
Хм... преди 6 години
"НС работи мудно..."?!?!?!? Да не им плащат пълните заплати тогава. Колкото са изработили, толкова да им се плати. Крайно време е народът да контролира на избранниците аджеба за какво им се дават толкова големи заплати на фона на заплатите на обикновените хора.
1
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
при всяка ИЗЯВА НА ВОЛЯ СИ ПРАВИ РЕКЛАМА НА СВОЯ БИЗНЕС- НАТРАПВАТ СЕ ТЯСНО КОРПОРАТИВНИ ИНТЕРЕСИ, А ЛИДЕРЪТ ОТКРИВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НЯКОЙ КОЙТО ИСКА ДА ПРИСВОИ БИЗНЕСЪТ МУ- МАЛКО НАЛУДНИЧЕВО, ШИЗОФРЕНИЧНО ЗВУЧАТ. НЕ ВИЖДАМ КАК СЕ ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК. ТРУДНО МИ ДА ОТКРИЯ КАК ХОРА КОИТО ТРУДНО ИЗВЛИЧАТ ТЕЗА И ОЩЕ ПО ТРУДНО Я ЗАЩИТАВАТ СА НАТРУПАЛИ НАД 200 000 000 ТРЪГНАЛИ ОТ СЪБИРАНЕ НА ДЖЕЛЕЗО ОТ УЛИЦИТЕ.