МВР шефът отсече: "Мутренските времена" са история!

Агресията в обществото се дължала на предавания по телевизията
72
МВР шефът отсече: "Мутренските времена" са история!
Снимка: Булфото, архив

МВР шефът Валентин Радев успокои, че въпреки нападенията в последните дни, "мутренските времена" не се връщат.

Той отчете, че от началото на годината са станали 79 убийства, а в пика си през 90-те години, са били 491.

Освен това 80% от случаите през тази година били разкрити. Хулиганствата за цялата година пък са 453, отчете Радев.

Още по темата

Той уточни, че има 1,5% ръст при разкриваемостта им. Увеличение има при телефонните измами. Те са 406 от началото на година, а за същия период през м.г са били 308.

Според него част от агресията в обществото се дължи на предаванията по телевизията.

"Да спрат с тия пистолети и с тия убийства, по някакъв начин се предава", каза Радев и добави, че лично той обичал да гледа "Animal planet".

Все още няма задържани за нападенията над нотариуса Валентина Механджийска и журналиста Иво Никодимов, каза главният секретар на МВР Младен Маринов.

И по двата случая разследващите разглеждат записите от много камери, като в случая с нотариус Механджийска има нови насоки в разследването.

Според разследващите нападението над нея е планирано и най-вероятно е свързано с работата й.

Полицията е поискала достъп до делата й, за да провери повече хора, но засега тя отказва достъп до тази информация, каза Маринов.

Радев отчете още, че от 2002 г. насам има два пъти повече загинали полицаи в страната, отколкото български военни в чужбина.

За 15 години 25 полицаи са загинали, докато изпълняват служебните си задължения.

За същия период при мисии в чужбина смъртта са си намерили 13 български военни.

"Това са два пъти повече жертви на полицията, без да са на война", каза Радев и добави че това ще е един от аргументите му при искането му за увеличаването на заплатите на полицаите.

От 1 август започва плащането на 17-те милиона, които са дадени за униформи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
18
 
! Отговори
Отец Онуфрий: преди 6 години
Айде бе ..... ама верно ли, или да си говорим на "три очи" ...... Ти че ме гледаш втренчено с две, а я че мижим с едното оти ме лажеш .....!
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре говори, но дали някой му вярва.
12
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев, оттрепко, в мутренските години мутрите се трепеха помежду си, а сега се колят хора в центъра на София напълно невинни.
11
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е за бунт! Тия ни се подиграват най-долн о и нагло с всеки изминал ден.Мръссни крадливи герберасти! Всичките сте за панделата, а Тиквата на бесилото пред парламента публично.
10
0
 
19
 
! Отговори
Валентин Радев преди 6 години
Совите не са това, което са.
9
0
 
41
 
! Отговори
Gaskoing преди 6 години
Цяла мистерия е как със всяко идващо на власт правителство управляващите са все по корумпирани, и като говорят глупости мислим, че са некомпетентни а всичко е нарочно и с цел.
8
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жив диспансер е това правителство. Аз нямам време 15 мин телевизия да гледам за да осигуря нормален живот на семейството си, нашия гледал Анимал Планет. Държавта гори, *** не признават вече никой и нищо, убиха детето за една цигара, политиците скрити зад имунитети и врати и вратички окрадаха каквото можаха, сега започнатаха да изнудват нормалния бизнес за глоби и суджуци...той Анимал Планет гледал.....
7
0
 
37
 
! Отговори
тошко преди 6 години
Мислех и се надявах, че няма да има по *** и некомпетентен вътрешен министър от Бъчварова и по *** главен секретар от Костов, но уви вече имам други двама фаворити. Баси и ***, да до кога бре.
6
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той отчете, че от началото на годината са станали 79 убийства, а в пика си през 90-те години, са били 491.Муахахаахха... Радев, каввал я кажи за колко години са били тези 491 убийства? 90-те са 10 години за справка.
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Историята обаче се пише от победителите, а мутрите победиха.
4
0
 
50
 
! Отговори
МВР шефа преди 6 години
Мутренските времена са история. Това в момента са просто битови скандали за паркомясто с пистолети и бронежилетки, битови скандали за такса вход в заведението с мачете и електрошокове и битов скандал защото някой е изгорял в соларуима на един бизнесмен. Телевизията е виновна, че ви внушава, че тези едри момчета с ниски чела и бухалки били мутри. Нищо подобно.
3
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега е дори по-лошо от най-тъмните времена. Държавата е гноясала в ръцете на тези комунистически ***. Докато не се изреже тумора на комунизма ще става все по-лошо. А тоя болшевишки милиоценер ни залива с червена помия!
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом казва той, значи е истина. Нищо, че в действителност ние виждаме друго.
1
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев, ти си за разстрел!