От парламента за задържаните в Турция: Да се спазват правата им!

Депутатите ни категорични – британецът е виновен!
28 юли 2017 13:00,
30
От парламента за задържаните в Турция: Да се спазват правата им!
Снимка: архив Reuters

Партиите в парламента се обединиха около позицията, че българската държава трябва да положи усилия, за да се гарантират правата на задържаните в Турция българки.

Вчера стана ясно, че двете българки, майка и дъщеря, са арестувани по подозрения в тероризъм заедно с британец, приятел на младата жена. Подозренията са, че мъжът е бил в контакти с кюрдска организация, която Турция смята за терористична.

Още по темата

"Това, което се прави като усилия на държавата от страна на външно министерство, е да се гарантира сигурността на българските гражданите", каза шефът на вътрешната комисия в парламента Цветан Цветанов. 

Патриотите настояха да се спазват правата на българките и обявиха, че ще настояват за това пред правителството и пред коалиционните партньори. 

"Знаейки в момента, че основните подозрения са към съпруга, който е британски гражданин, ние трябва да окажем цялата подкрепа на българските граждани и да искаме да се спазват техните права на територията на друга държава", каза Николай Александров от "Обединени патриоти". 

Според него държавата е длъжна винаги да изисква спазване на правата на своите граждани. 

БСП също поискаха държавата да гарантира сигурността на двете българки. 

"Предполагам, че тук "кучето е заровено" в британския гражданин, който е бил заедно с тях. За него се твърди, че е пребивавал на територията на трета държава и че е воювал“, каза соцдепутатът Славчо Велков.

"Българската държава е длъжна да помогне на граждани, ако са изпаднали в беда. Всичко ще бъде по линия на МВнР чрез нашите консулстки представителства", допълни той.  

Според Велков всичко ще зависи от това каква е причината за задържането на българките и дали ще има ли претенции от турските официални власти към тях.   

"В Турция се развиват изключително особени политически процеси, много хора са задържани или обвинени. Тук говорим за български граждани и това ни интересува", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Имаме -ДПС ,ГАдост,ромскияХК,пазарджишките купени ислямисти и др."Коя от тях иска автономия??? и се е въоражил и прави атентати срещу полицаи, военни и сивилни???
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Терористите нямат права.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** иска да пуснат терористката само защото е Ганка. Хахаха
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ние трябва да окажем цялата подкрепа на българските граждани и да искаме да се спазват техните права на територията на друга държава", каза Николай Александров от "Обединени патриоти". ....А правото на глас не спада ли към правата които трябва да се спазват?
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цял свят пропищя от обитателите на тази балканска ***.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К`ВИ СА ТЕЗИ БЪЛГАРКИ, БЕДа им сложат по един черен печат отзад
17
7
 
3
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Откакто Ердоган стана режисьор в театър Турция гледаме мелодрами безкрай.
16
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците започнаха като ромите.Пишат се "българи" като сгазят лука в чужбина,ама в България са "горди"турци.Анадолска работа.
15
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...Вие ако имахте терористична организация нямаше ли да ровите???...Имаме -ДПС ,ГАдост,ромскияХК,пазарджишките купени ислямисти и др.
14
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Туркиня омъжена за кюрд и общата им дъщеря ...ама това си е напълно турска работа,защо ни занимавате.Това че са с българско гражданство няма никакво значение.Проблемът си турско-кюрдски.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Турция се превръща в ислямистка, фашизирана страна от третия свят, която очевидно рови по социалните профили на всеки европеец, който влезе в Турция."Да рови!!! Вие ако имахте терористична организация нямаше ли да ровите??? Май нямаше, щом и едни апашита не може да спрете...май нямаше!
12
1
 
23
 
! Отговори
Влади преди 6 години
Да бъдат оставени на турското правосъдие и закони! В случая ще е много по-ефикасно от нашето, дето си играе на шикалки с някакви брадати *** от Пазарджик. Когато бях на екскурзии в Турция, бях спокоен, че ме пази тяхната полиция. Не всичко е лошо в Турция, те умеят да се разправят с престъпници и терористи както се полага, без разни човешки права на убийци и бандити.Аз съм чист българин, не хваля Турция, но има неща там, дето трябва да се прилагат и у нас безкомпромисно!
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия етнически българки ли са? или по паспорт?
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Който идва наистина да почива Добре ни е дошъл...иначе...ще му излене солено!!! Така и трябва да бъде... ""...............Турция се превръща в ислямистка, фашизирана страна от третия свят, която очевидно рови по социалните профили на всеки европеец, който влезе в Турция.Вие няма от какво да се притеснявате ... във вашите социални профили (ако имате такива) освен селяния и чалга друго няма да се открие, даже ще се харесате на турците
9
2
 
2
 
! Отговори
Ерджоган преди 6 години
Ще им правим,, Среднощен експрес,,...
8
8
 
15
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
В Турция вече всичко се хваща на радарите!!! Който идва наистина да почива Добре ни е дошъл...иначе...ще му излене солено!!! Така и трябва да бъде...
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е като "работата" на бивши и настоящи вицепреЦеденти е да дават българско гражданство на *** и пульо.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Няма значение какви са турци, българи, кюрди...Щом си от тази група си терорист!!! Западните медии защо не напишат, че в тази група има и арменци...Не всеки кюрд е от ПКК...но и ПКК не се състои само от кюрди!!! От убитите имаме и немци и арменци, че и един път излена и един американец...тези бяха доста бели за да ги наречем кюрди...защо западните медии не ги покажат,а...
5
2
 
7
 
! Отговори
Мюсулманин преди 6 години
Британски мюсулманин с БГ туркиня или БГ християнка ? Ако е БГ християнка защо се е лепнала за АРАБИН ?
4
3
 
6
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Предполагам, че тук "кучето е заровено" в британския гражданин, който е бил заедно с тях. За него се твърди, че е пребивавал на територията на трета държава и че е воювал, каза соцдепутатът Славчо Велков."Аре бе...а защо жените са публикували снимки със симпатизация на пкк...па и едната е била сложила униформа на пкк...тези нито са българки нито туркини!!! То нека да се окаже, че и бг гражданите имат връзка пък най- много г-н Велков може да им гарантирате чисти дрехи !!