Какво следва от договора между България и Македония?

Бившият зам-външен министър Любомир Кючуков пред "Брюксел 1"
29 юли 2017 15:00, Екип на Dnes.bg
5

Само след броени дни договорът между България и Македония за добросъседство трябва да бъде подписан.

Тази седмица двете страни публикуваха текста му, а българския парламент с огромно мнозинство го подкрепи. В първата част на предаването "Брюксел 1" с Милена Милотинова бившият зам-външен министър Любомир Кючуков коментира какво пише в договора, за публикуването на който настояваха опозицията и президентът в Скопие и какво следва след подписването му.

И още, за балканската обиколка на министър Захариева от Белград говори Радко Влайков, посланик на България в Сърбия.

Напрежението в Ерусалим - градът, смятан за свещен и от евреи, и от мюсюлмани, не стихва. На Храмовия хълм отново се стигна до сблъсъци между протестиращи палестинци и израелските сили за сигурност.

Във втората част на предаването "Брюксел 1" журналистът Нина Спасова коментира какво стои зад сблъсъците в Ерусалим, какъв е генезисът на конфликта и кой има полза от разгарянено му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
МАКЕДОНЕЦ преди 6 години
До САмОил ВОевода ЦАР.......КОГА бугариа владеела со македониа во последниве 600 години...............ас знам само 6 години..............каква заедничка историа какви глупости
4
0
 
4
 
! Отговори
език преди 6 години
на кави езици е договора, признаваме ли македонски език и ако признаваме, то това ефатална грешка за нас.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следва това че България признава съществуването на македонска държава, македонски език и македонски народ, с което ОКОНЧАТЕЛНО Е ПРЕДАДЕН НАЦИОНАЛНИЯ ИДЕАЛ! В допълнение се заема да подкрепя Македония за ЕС и НАТО! Какво получаваме в замяна аз не разбрах?!? Ако някой гербераст или патрЕот е разбрал, нека да сподели
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NISCHTO I POLOVINA NE SLEDVA
1
2
 
9
 
! Отговори
САмОил ВОевода ЦАР преди 6 години
Много е Важно да знаят всички съюзници на БЪлгария ,че Охридска Македония със столица СКопие е Важна Българска територия ..да се спрат всички диверсии вкл тип евро наркомани готвени за прецакване като нови членове на Евросъюза..