Борисов се хвали пред конгресмени: Младите се връщат да работят у нас!

Премиерът обсъди с гостите от САЩ енергетиката и военните учения
203
Борисов се хвали пред конгресмени: Младите се връщат да работят у нас!

Все повече млади квалифицирани българи се връщат у нас, за да работят. Това е посочил премиерът Бойко Борисов като добър знак в разговора си с делегация от Конгреса на САЩ.

Същевременно по данни на Евростат безработицата в страната е под 6 на сто, е изтъкнал Борисов при разговора си в Министерския съвет с Джо Уилсън, Мадлен Бордало, Пол Кук, Джон Гараменди и Джаки Валорски. Конгресмените са в София във връзка с обиколката си в Източна Европа.

Сред обсъдените теми са били още доброто партньорство в отбраната в рамките на НАТО, както и ползите от провеждането на съвместни учения в тази сфера.

Конгресмените подчертаха значението на стабилността и сигурността в региона, както и на сътрудничеството по тези теми, съобщиха от правителствената информационна служба.

Енергийната сигурност също е била сред дискутираните теми по време на разговора. Акцент е бил поставен върху развитието на проекта за изграждане на европейски газоразпределителен център "Балкан", както и проучването за енергийни ресурси в Черно море.

Обсъдени са били и основни макроикономически показатели на България. Премиерът Борисов е отбелязал, че икономическият растеж се ускорява до 3,9% през първото тримесечие на 2017 г. в сравнение със същия период на предходната година.

Борисов е обърнал внимание и на работата с европейските програми, с помощта на които се реализират редица проекти от голяма обществена полза.

Засегната е била и културната тема във връзка с провеждането на инициативата "Европейска столица на културата 2019" в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
9
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Къде е икномически растеж от 3.9% в сравнение с растежа на БВПот 6.5 % при лошия Костов.Ама така е като се плюе по успелите.Българска работа.
50
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахсхахахсхсхсхахсхахахахаха,по-голям майтап не бях чувал, хахахахахахаха
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя *** все повече прилича на живков. Селендури, хитреци, мазнещи се на големия брат и чакащи да им кажат кога да ядат и кога да с.рат. И двамата обградени от мазни некадърници.
48
29
 
6
 
! Отговори
от Немската преди 6 години
От немската от моя клас всички се върнаха , кой с диплома кой без диплома и записа в БГ.. Но аз учих с доста богати деца.. Само един който баш гей остана в Кьолн да си върти гейската работа.. Остана и една която я приеха в ТУ-Мюнхен и после и биха шута и сега я срам да се върне..
47
0
 
24
 
! Отговори
КО преди 6 години
речи, КО? По-скоро новината трябва да е: "Все повече млади и квалифицирани българи опаковат куфарите и стават нелегални емигранти в САЩ, да не говорим за ръста на подалите декларации за зелени карти! Изнасяме цялата рода вече в САЩ, не само младите - и се гордеем с това!"
46
21
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
Да се връщат докато Корделка не е взела властта ,че тогава трябва да се връщат обратно.
45
1
 
27
 
! Отговори
Ala_Bala преди 6 години
ББ си го знаем. Чудя се на тези, които са седнали срещу него. Прави ли са справка в американските регистри за неговата същност?
44
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Борисов все още му минават номерата да се прави на европеец пред Запада и на русофил пред т.ъпия електорат. Въпросът е колко дълго ще го държат да се разиграва кончето и да изпълнява руски поръчки за сметка на Европа. Борисов става все по-вреден да България.
43
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са лъжи, не знам някой да се е върнал да работи в България
42
2
 
13
 
! Отговори
до 45 преди 6 години
,,и като започна кризата се преместиха в Германия,, - И сега като Германия се превърна в бежански лагер - къде ще се преместят? Цял живот ли ще номадстват?Не знам кой натрапи на хората, че парите са крайната цел на човечеството. Хората така и не разбраха, че най-важното нещо са именно хората. Погледнете китайците. Хората правят икомомическия подем, а не обратното.
41
2
 
42
 
! Отговори
факт преди 6 години
50 000 Българи напускат държавата годишно ,а се връщат за постоянно едва 4-5 млади хора!Борисов погреба България!
40
3
 
32
 
! Отговори
Чао преди 6 години
Щом са дошли тези въмпири ще ни изнудват за нещо.
39
0
 
31
 
! Отговори
Цирк преди 6 години
Намерил пред кой да се хвали,пред представители на фейк държавата САЩ!
38
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето на това американците викат ROFL. Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха....
37
3
 
25
 
! Отговори
Е преди 6 години
Търчи-лъжи пак е слънчасал.
36
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже, на коя държава е премиер този, по приказките му, излиза, че живея в Монако!
35
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страната е в подем благодарение на мъдрото управление на Генерал Борисов!
34
1
 
26
 
! Отговори
Бойко Суджука преди 6 години
АЛО,ЖИВКО СУДЖУКА ЛИ Е?ИЗПРАТИ ЕДИН ТОН СУДЖУК,С ЕЛЕНСКО МЕСО,ЧЕ ИМАМ ГОСТИ,ДОСТАВКАТА ДА Е НА ВРЕМЕ ДА НЕ ТЕ СПОЛЕТИ СЪДБАТА НА МИШО БИРАТА!
33
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да уточнят, че освен че има мтого българи в Германия, много от тях са живели в Испания, Гърция и като започна кризата се преместиха в Германия, но пак не се върнаха в България. Само баба ми, ми обяснява колко много се връщали..една жена на пазара, съседката и казала.
32
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едва ли ще е трудно и поименно да ги изброи, толкова са много...