Борисов отчете: Безработица у нас няма, само за мързеливите!

Проблемът ни вече бил в квалификацията на работната ръка
228
Борисов отчете: Безработица у нас няма, само за мързеливите!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов се похвали, че реално в България безработица няма, а проблемът вече ни бил в работната ръка.

"Безработица има за тези, които не искат да работят. Проблемът ни е сега много бързо през техникумите, през дуалното обучение да образоваме повече, да повишаваме квалификацията", коментира той, след като откри нов завод за автомобилни части на германската фирма "Костал" в Пазарджик.

Още по темата

Той припомни, че безработицата у нас е под 7%.

"От 1 септември с програмата, която сме направили, всяко българско дете да е в училище и, който го възпрепятства съответно да получава санкция, защото в последствие виждате - инвеститорите са тук, а ние не можем да им отговорим с високо производителна и квалифицирана работна ръка", заяви премиерът.

Борисов се похвали с открити 40 000 работни места само в автомобилния сектор през последните години.

"Ако е казал Господ, следващия месец в Плевен правим инвестиция от над 100 милиона за 8000 работни места. България е дестинация за немските инвестиции. От Севлиево до Пазарджик, от Ямбол до Плевен, навсякъде се строят немски заводи, а най-хубавото е, че всичко от тях се изнася", каза още премиерът.

Новият завод на "Костал" е третият на фирмата в България. Дружеството започва да развива дейност в България през 2011 г., в Смолян.

Новооткритото предприятие е изградено в Индустриалната зона на града, на площ от 60 декара. Инвестицията на германски концерн само в сградния фонд на новия завод надхвърля 30 милиона евро - построени са 2 цеха със застроена площ 10 000 кв. м, очаква се да бъдат построени още 2 големи цеха с обща площ 15 000 кв. м. Към момента в предприятието в Пазарджик работят 250 души. Планира се до края на 2018 г. броят на работниците да достигне до 1200, а през следващите 3 години - до 2 400.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
41
 
! Отговори
10 г. без въшки преди 6 години
До 10 г. без повишениеНядявам се да не си и 10 без секс.....
131
3
 
66
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Безработицата - само за мързеливи, болни, бременни и живеещи по селата.А щастливо работещите за 400лв не ги броим.Благодарим бащице, без теб няма кой да ни назначава да работим за местните суджуци.
130
1
 
61
 
! Отговори
\ преди 6 години
В Стара Загора няма от много години никаква работа за квалифицирани кадри, тъй като няма и никакви инвеститори. Едни и същи играчи търсят само сервитьорки и общи работници.Хиляди качествени специалисти продължават да се спасяват в Пловдив, София и чужбина.Ама на кой ли му пука.
129
29
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България безработни са само мързеливите.
128
2
 
44
 
! Отговори
Радио СвободнаЕвропа преди 6 години
До 10 г. без повишениеИ аз го мразя.Подари ни свободата да работим за без пари .
127
2
 
41
 
! Отговори
10 г. без повишение преди 6 години
До Радио СвободнаЕвропаМразя искрено Радио Свободна Европа. То е лъжливо и лицемерно.
126
1
 
54
 
! Отговори
10 г. без повишение преди 6 години
До АнонименДа, работодателят ми, който е получил всичко от Държавна сигурност, както е правилото в България, е свикнал да му работят ангария.Не съм само аз, нямам подкрепа.Нямам подкрепа от колегите.Те са доволни.Виновна съм не само до някъде, но и изцяло. Защото не се съпротивлявах и не се съпротивлявам Защото никой няма да ме подкрепи. Ще ме остракират, ще ме охулят така, че всеки да повярва каква негодница съм, както го правят винаги на неудобните. Няма да му подзволя повече и ще ме уволни.
125
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е няма даже ще внасяме от ЕС работна рака щото ние се изнасяме на там
124
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бай *** премиер
123
5
 
49
 
! Отговори
Не сме грабили, но преди 6 години
До Анонимен 117Точно дядовците ни с потурите не са седели да чакат наготово.През османския период България е най-богатата провинция на империята.Царство България пък е било на шесто място в Европа по темпове на развитие.Българското трудолюбие и инициативност ги уби социализмът. За да се възстановят, е нужно три поредни поколения да живеят при други условия - условията на свободния пазар и реалната конкуренция. Вярно е, че преходът ни беше калпав не по наша вина, но и това е преодолимо.
122
2
 
46
 
! Отговори
777 преди 6 години
Има повече работа за хора със средно и по-ниско образование, отколкото за такива с висше. Поне в малките градове.
121
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, донякъде да. Защото работодателят свиква да му работят 10 години ангария и процедира така с всички, които искат да му работят.
120
4
 
61
 
! Отговори
Радио СвободнаЕвропа преди 6 години
Безработица няма.Има друг феномен работещи бедни! Срам за ЕС!Полицай с 340Е на месец как да спазва и пази закона като само наема му е 500лв.....След работа работят като мутри за мутри...Учител с 400Е на месец не на ден....Лекар в спешното с 425Е на месец ....А оня ден обявиха че храната ни е с 30% по скъпа от Германската.....На пързалката сме без закони ,равни права и задължения без образование и здравеопазване за каква безработица говорим-без тези 3 стълба няма държава....
119
10
 
34
 
! Отговори
10 г. без повишение преди 6 години
До АнонименМоже да съм си виновна сама. Може да съм го направила от гордост, което е смъртен грях. Може да съм смъртно грешна по тази причина. Но работя 10 години не само без повишение, а с намаление на заплатата в последната година, защото си мисля, че мога да направя нещо за народа си. И го правя. Не искам признание. Не го правя за пари. Просто отбелязвам факта. Не искам това, което създавам да бъде собственост на други народи. искам и моят народ да има нещичко. Виновна ли съм?
118
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То добре, че е ЕС, иначе хората щяха още да работят на червените комсомолци, пребоядисани в бизнесмени, за по 500 лева. Сега поне могат да си търсят щастието другаде и да поживеят като бели хора, а не като роби на поредния Рагин / Домусчиев.
117
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ако е казал Господ, следващия месец в Плевен правим инвестиция от над 100 милиона за 8000 работни места"Всъщност идват робовладелци, които ще дават минималната или малко над минималната заплата. Какво стана с инвеститорите в злато добива? Няма ли държавата да им отпусне помощи, не за друго, ама поне ако могат да използват още нещо защо не.От ЕС няма ли да кажат да закриеш работещите реактори и те да дойдат след няколко години да ти продават на тройни цени или поне да те консултират за нови?
116
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, отсега ти казвам - специално в момента, който позволява на работодателя си да го тъпче, сам си е виновен. на мои познати родителите заминаха да работят навън, а са вече на 50+ години. Доволни са много.
115
0
 
41
 
! Отговори
10 г. без повишение преди 6 години
До АнонименРадвам се за теб и те поздравявам. Благодаря за куража! Трябва ми.
114
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И моят работодател се опита да ме прецака и затова припалих на Запад и му пях ***.Сега пак съм в България, но не им позволявам волности :)
113
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То тези който дават минуси на 114:Нали на всички е ясно че ако скочат заплтати цените на всичко останало ще се вдигнат и тогава какво ? Пак ще ревем че заплатите са ниски ? Еми хайде се замислете малко... Те че са ниски ниски са но проблема няма да се реши само с увеличение на заплтатите ако няма кой да контролира спекулата.В цял свят от години се борят с това.Защо мислите че цените на наемите и жилищата са толкова високи.Да не говорим че всичко е проядено от корупция и няма конкурентна среда