Джамбазки: Груевски все още притежава част от медиите!

Договорът ни със Скопие бил знак за приятелство
1 авг 2017 11:00,
23

Македонската страна е предложила датата 2 август за подписване на Договора за добросъседство с България. Това призна лаконично евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в "България сутрин".

Още по темата

По думите му тази инициатива е знак на приятелство, добросъседство и желанието за отбелязване на общите празници, тъй като на този ден Македония отбелязва Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание.

Днес в Скопие премиерът Бойко Борисов и неговият колега Зоран Заев ще подпишат споразумението за сътрудничество и добросъседство между Република България и Република Македония.

Bulgaria ON AIR ще отрази на живо в извънредно студио събитието в 14:30 ч., като гости ще бъдат Божидар Димитров, Петър Стоянович, Росен Петров и други.

Джамбазки засегна и темата за историческите аспекти на Македонския въпрос, случили се в България в началото на 20 век.

Той определи действията на тогавашната управляваща Българска комунистическа партия (БКП) като "чудовищно предателство".

"Корнелия Нинова трябва да поиска прошка за Македонския въпрос, а не БСП да обсъжда Договора за добросъседство и да търси проблемите в него", смята Джамбазки, който "насочи пръст" към Нинова, тъй като тя е наследник на политическата сила БКП.

Ангел Джамбазки подчерта също, че негативните отзиви по сътрудничеството в Македония не са толкова много, колкото изглеждат.

"Никола Груевски все още притежава една част от медиите, които разпространяват еднакви новини и се опитват да направят вълна от такива, които просто са измислени", твърди още евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Тоя ако си мълчи ще изглежда по умен...очилцата не са достатъчни....
11
4
 
3
 
! Отговори
Бг Маке преди 6 години
С подписването на този "договор" (продиктуван от сатанистите-слуги на Новия Световен Ред) Бойко Борисов се NASRA жестоко! Така той узаконява комунистическия тумор "Македонска Нация"! Срам и позор!
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джанбазски от вмро ..джамбаз -превод от турски "крадец" Каракачанов от вмро(измислено българско вмро нямащо нищо общо със истинското) ...пак с турско име ...*** лъжливи крадливи ...Македония и македонците ще ви платят за омразата и лъжите
9
0
 
0
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
До АнонименЕ да де за това става реч. Най после правилен подход.
8
3
 
5
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
До АнонименМи то и българите бягат да работят на запад и това правили ги не българи. Аз например не бих се писал грък(например) само за да мога да си джиткам по ЕС. Виж ако баба и дядо са били гърци и аз се чувствам грък защо да не си взема гръцки паспорт. Сещаш ли се, чуждия паспорт е и задължение. Може да те викнат в армията и да те съдят по чужди закони. Явно тия 150 000 и кусур хора са съгласни на това. Мислиш ли, че е лесно, не не е, но са го приели и са взели БГ паспорти. Нали така.
7
3
 
2
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
До АнонименГовориш като партиен секретар. И вътрешната политика няма общо с външната, поне по начина който си представяш. Когато БГ е падала под Турско културата е била в небивал разцвет, нали се сещаш. А това, че сме си прокарали политиката в унисон със чуждите интереси и сме спечелили си е успех. Справка политиката ни през двете световни войни. Югославия и Сърбия бяха творение на СССР и Коминтерна и когато Големия брат изчезна не беше трудно да се срине ***.
6
3
 
4
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
А колкото до днешна Македония, само ще кажа, че повече от 150 000 македонци имат бг паспорти. Сега след този акт колко ли ще станат българи. Някои от най големите им политици имаха български паспорти. Л. Георгиевски и доста хора от старото ръководство на ВМРО-ДПМНЕ, както и Борис Трайковски и доста други. Трайковски го ликвидираха сърбоманите това е обществена тайна в Македония. До няколко години македонците в македония ще са под 10% от населението. Повечето православни ще са с БГ паспорти.
5
6
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
До АнонименГоряха го сърбоманите-македонисти. Усещаха че дните им са преброени и като умираща змия се опитаха да хапят и да плюят отрова. Но БГ въпреки че за 30 г. се провали във вътрешната си политика във външната спечели небивал успех. Успя да подтикне запада да срине Югославия. Нашето разузнаване активно подпомагаше запада. Затвори пътя на Русия към Сърбия и за 15 г. превърнахме Сърбия в едно нищо, сама и изолирана. признахме МК, Косово и строшихме ръцете на сръбския шовинизъм без война.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В партийното разделение никоя новопоявила се партия след разделението не може да бъде наследник на основополагащата идея която е била водеща за осъществяването и,новопоявилите се са добавяли някаква надстройка,нюанс,направление в действията,теорията,тактиката с които другите не са били съгласни и не възприемали затова и се разделили,ограничили,разграничили и естествено на никои не са дали правата както комунистите на социалистите така социалистите на национал-социалистите и в другите направления
3
2
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
До АнонименМакедонска църква няма. Днешната е протеже на сръбската патриаршия. А истинската е Българската-Охридска архиепископия. Била е най-голямата независима църква в лоното на Вселенския патриарх, чак до 1736 г. Ликвидирана е когато Вселенския патриарх се усеща, че всъщност Българската-охридската архиепископия събужда българския народ. Диоцеза на тази църква е препокривал територията на България от времето на Цар Симеон, исконната БГ територия.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македонската Църква следва стария свтоотечески календар. БПЦ под комунистически натиск преминава към неканоничния нов стил. И ето абсурд да празнуваме Илинден на различни дати. Още едно разцепление в Православието, обслужващо интересите на враговете му.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предците ни са търсили Божията помощ с тези дати - св. пророк Илия, Свето Преображение Господне, Кръстовден, все големи православни празници.