Филип Димитров е горд, че признахме Македония

Историята принадлежи на академиците, смята той
1 авг 2017 16:07, Анисия Иванова
52

Горд съм, че признахме Македония на 15 януари 1992 г., въпреки всички глупости, които изслушах след това, заяви министър-председателят на България за 1991 г. - 1992 г. Филип Димитров в интервю за Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Димитров разказа своите спомени оттогава и отбеляза как никога няма да забрави думите на британския посланик през онзи период: "Попитах го какво да очакваме от вашето правителство, ако решим да признаем Македония, а неговият отговор беше: Ако признаете, ние, разбира се, няма да ви подкрепим. Ако не признаете, просто няма да ви разберем".

Бившият министър-председател перифразира думите на посланика и поясни, че той е имал предвид как България или си поема отговорността, или стои и се ослушва и пита кой какво ще позволи.

"В нашите ръце е възможността оттук нататък нещата да продължат в разумен план", отбеляза Димитров.

Той бе категоричен, че историята принадлежи на академиците и тя трябва да бъде уважавана, но днес трябва да оставяме хората сами да избират как се казват и какво правят.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
2
 
! Отговори
малко ние преди 6 години
Не позволи на доган да го командорсва и се изхвьрли на вот на доверие в този момент цялата власт бкп то даде на агента си сава к.р капан
39
1
 
0
 
! Отговори
Олег преди 6 години
С моите земи Ваше ТКЗС. Че как земята моя пък председателят твой? За да го има вашето ТКЗС някой друг трябваше да НЯМА земя. Може ли утвоя блок аз да си направя наш хотел и аз да съм управител, а ти да ми викаш браво и ако съм на кеф да те назнача работник в хотела. Тъкмо ще си като у дома си в жилището си и заплащане ще има...
38
0
 
1
 
! Отговори
от земеделец преди 6 години
Какво плачете за текезесето да несте крали повече от.мен. Сега арендаторите/ колхозниьите/ никои неможе да ги стигне по крадене.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 41 ЗА ВОДА ГО ИЗМАМИ А. Доган В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ НА ГЛАСУВАНЕТО КАТО С 4 ГЛАСА ОБЪРНАХА ДОГОВОРА И МИНАХА У ЛЕВО. Меки китки и червени стари мучки СИЯЕХА. Раздаваха се кебапчета и бира от радост. СТОЛЕТНИЦАТА ЗАПЯ ПАРТИЗАНСКИ ПЕСНИ.
36
4
 
7
 
! Отговори
Е преди 6 години
Тоя съсипа всичко с неговия вот на доверие. А бяхме тръгнали като всички бивши соц. държави.
35
5
 
5
 
! Отговори
Румен преди 6 години
ДО 39 ТАКА Е МНОЕО ПИШАТ ЧЕ ТОЙ СЪСИПАЛ ТКЗС А ТИЯ ПИСАЧИ НИКОГА НЕ СА РАБОТИЛИ В ТКЗС А САМО СА СЕ ОБЛАЖИЛИ. ТКЗС то СЕ РАЗБИ 15-20години преди Ф. Димитров.Краденето бе по всички НИВА. А пък клона .му АПК / Апни Пиини К лецни/ създаде и много романи и самобитни състави. СЕГА СЕ ТЪГУВА ЗА ТОВА ВРЕМЕ.
34
0
 
5
 
! Отговори
65 преди 6 години
Как ще се оправим и ще настигнем когото и да било,след като 26 години след прехода още нямаме единно мнение за човек или ситуация?Ии всеки ди плещи каквото му падне.
33
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко ти беше павето, което изяде навремето, предател.
32
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този разби и раздроби селското стопанство,заради тъпоумието му селата ни обезлюдяха!Толкова е умен,че сам си ритна сталчето из под краката!
31
0
 
4
 
! Отговори
Олег преди 6 години
Много соц. капиталисти и не могат да развиват индустрията. Могат да предават само скрап. То иска акъл за да има индустрия дето го няма в капиталистите ни. Те и футболен отбор не могат да поддържат.
30
2
 
6
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Ф.ДИМИТРОВ ПОДКАРА НЕЩАТА КАТО ПОЛЯЦИ УНТАРЦИ ЧЕХИ. НО СОЦИАЛИСТ. И ДПС НЕ СЕ РЕШИХА ДА ПУСНАТ КОКАЛА.
29
2
 
8
 
! Отговори
До Олег преди 6 години
Какво общо има едното с другото?България е най съсипаната и провалена страна в Европа сравнявана вече с третия свят.В най бедните страни в света има МОЛове и хора които харчат пари в тях.Нито МОЛовете нито че някой имал 50тачки означава че една страна върви добре.Богатите страни живеят от индустрия а бедните от земеделие и туризъм. Даже и тези две последни неща, в България са пълна трагедия
28
7
 
12
 
! Отговори
от досиетата преди 6 години
Филип Димитров си е нормален човек и му скроиха компромати с набеждаване от БСП и ДПС . ХВАНАГИ СТРАХ ОТ ДЕКОМУНИЗАЦИЯТА И ЛУСТРАЦИЯТА КОЯТО ЩЕШЕ ДА СТАНЕ КЪМ МВР ДС ЖУРНАЛИСТИ И ДР.Той беше на власт 7 МЕСЕЦА. И след него се роди корупцията и до днес.
27
6
 
6
 
! Отговори
Олег преди 6 години
Пълно е с хора, които обясняват колко е съсипана страната, след което отиват в някой софийски МОЛ да изгорят някоя 50тачка
26
3
 
5
 
! Отговори
Олег преди 6 години
Българските социалисти са националсоциалисти, които мразят Хитлер, защото ги е изпреварил.
25
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя пълен о.лигофрен е от първите архитекти за тоталната разруха на страната. Долен предател и продажник като всички. Хора които трябва да са по затворите за особено тежки престъпления срещу страната, а не по телевизиите да говорят глупости, да им плащат и да се изкарват едва ли не герой. Прехода на България е пълен провал! Една черна дупка в историята която доведе стратата до просешка тояга, и този мазен к.ретен е един от виновниците за това!
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евреина винаги е горд, когато направи нещо вредно.
23
3
 
2
 
! Отговори
Олег преди 6 години
Сега сумайти форумен русонист се чуди ква беше тая Сребреница.
22
1
 
2
 
! Отговори
Олег преди 6 години
Косово го признахме заради Сребреница. Как е като причина?
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Желю Желев е бившият президент на България ,защо цензурирате фамилията му?