Радев: Диалог, за да няма напрежение в Залива!

Президентът разговаря за кризата по телефона с емира на Катар
18
Радев: Диалог, за да няма напрежение в Залива!
Снимка: БТА

Политическият диалог и разбирателството са от ключово значение за гарантирането на мира и стабилността в региона на Персийския залив. Единствено по пътя на дипломацията следва да се изгладят възникналите неразбирателства между Катар и други държави в региона.

Това заяви президентът Румен Радев в телефонен разговор с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани, който се проведе днес по инициативата на катарската страна, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
По време на разговора Румен Радев призова да бъдат използвани всички дипломатически средства за предотвратяване на ескалацията на напрежението в региона, както и за запазване на единството на Съвета за сътрудничество на арабските държави от Залива.

Президентът обърна специално внимание на инициативата за медиация на Кувейт и изрази надежда, че заинтересованите страни ще успеят да се възползват от нея и да преодолеят различията си в името на стабилността и благоденствието на целия регион.
 
"Съветът за сътрудничество на арабските държави от Залива е важен партньор за Европейския съюз и България. Високо ценим традиционно добрите и приятелски отношения помежду ни и бихме желали те да бъдат продължени и задълбочени", каза още държавният глава.
 
Президентът Румен Радев и шейх Тамим бин Хамад Ал Тани определиха търговско-икономическите отношения, инвестициите и сигурността като ключови сфери от взаимен интерес за бъдещ диалог и партньорства.


18
Още по темата: КатарРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изобщо не ме интересува какво става в ЗАНЗИБАР !
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Радев. Истинският президент. Не като онова наведено-разкрачените по-ма-чорин недоразумение, сричащо от листчето, написано му от небългари.
8
2
 
4
 
! Отговори
Катар преди 1 година
е в международна изолация защото подкрепя терористите. ЗАЩО КАТАР СЕ ОБАЖДА НА РУМЕН ГРИПЕНА?
7
3
 
1
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Дано наистина да застане на страната на Катар!
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя смешник, наречен "президент" вместо да каже нещо за историческия в политико-икономически план договор с македонците-плещи за някви чаршафи в Близкия изток?!? Клоун
5
0
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА преди 1 година
БИИИП ,
ГРЕШЕН ОТГОВОР,
КАТО ПРОЧЕТЕШ СТАТИЯТА ТИ СТАВА ЯСНО, ЧЕ РАДЕВ Е ОТСВИРИЛ КАТАР, НА СТАРАНАТА НА ДРУГИТЕ АРАБИ Е , ОТ ТЯХ НИКОЙ ПОЛЗА НЕ Е ВИДЯЛ
4
7
 
12
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 1 година
До началото на зимата има точно 7 седмици ,а Хъбат на Бойко Борисов е в проект и няма сигурен източник,който ще го напълни с ГАЗ. Тогава какво праим?Разбрахме,че Македония щяла да ни даде газ. Ама ако се включи и Албания. Ама разбрахме,че слънцето изгрява за България от изток,но още някои чакат да изгрее от запад.
3
0
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА преди 1 година
ЩЕ СТАНЕ НАПЕЧЕНО, И ДИРЕКТНО ТЕ ПИТАТ -ТИ НА ЧИЯ СТРАНА СИ :)))
ТУРСКАТА АРМИЯ Е В КАТАР И АМЕРИКАНЦТЕ СА ТАМ,
КАТАР ВЧЕРА ОБЯВИ, ЧЕ ЩЕ ИВЕСТИРА МИЛИАРДИ ДОЛАРИ В ТУРЦИЯ
2
6
 
19
 
! Отговори
Радев преди 1 година
Вземам над 10.000 лв. заплата и си свиркам - нищо не правя, държавата ме храни, вози ме у нас и по света, всяка вечер съм по приеми и гуляи...
А народът да го ду.а!
1
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз пък къде са обади...