15 млн. лева отиват за метрото, 2,3 млн. за Семинарията

Парите, отпуснати от кабинета за учебното заведение, са за ремонти
7
15 млн. лева отиват за метрото, 2,3 млн. за Семинарията
Снимка: Facebook

Кабинетът отпусна 15 млн. лв. за третата линия на метрото и 2,3 млн. за Софийската духовна семинария.

Премиерът Бойко Боирисов коментира, че метрото е изключително съоръжение.

Един подземен град строим в момента пред дишаща и работеща близо двумилионна столица, каза той и допълни, че изграждането му е най-сложното след строителството на ядрена централа. Борисов коментира, че българските архитекти, инженери, фирми се справят изключително добре с тази задача.

Парите, отпуснати за Семинарията, са предназначени за ремонти.

"През годините се направиха много нови църкви и манастири, но се оказа, че там, където се подготвят кадрите, където се обучават, където е живата сила, учат и живеят семинаристите в изключително лоши условия", коментира Борисов.

Ректорът на учебното заведение отец Пахомий предаде на министрите благословението на Българския патриарх Неофит и заяви, че това е инвестиция за бъдещето и в децата на България.

Пред министрите си Борисов коментира и подписания вчера Договор за добросъседство с Македония. Част от тях бяха в делегацията в Скопие.

"От всички институции в Брюксел, външните министри, Държавният департамент на САЩ дадоха пример как може без посредници между две съседни приятелски държави да се подписва договор за добросъседство на тези размирни Балкани", посочи министър-председателят на заседанието на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И пак парите отиват в София,и бедните селяни продължаваме да ги храним.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе само по туристическите курорти,но парите за БДЖ отидоха за метрото,това си е традиция от Бай Тошово време,всичко за София,първо София,а останалото после може и да се направи може и да не се направи.Иначе за паметника,защото е български,не намериха пари да го ремонтират и го събориха.А пари за ремонтиране на НДК са били отделени,но явно далаверата е излизала по-на сметка да го съборят.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кога ще почне да се обръща внимание на туристическите градове , които носят милиарди на БВП то ? В СФ се наливат стотици милиони , но нищо не вадят. Инфраструктура на Златни пясъци, Слънчев бряг, Банско, Пампорово е трагична ...Няма тротоари , няма велоалей, няма осветление , няма озеленяване . Дупки и мръсотия около тях. Морето няма места за спиране , няма пясък на места ....до кога всичко в СФ ? Туризма е лицето на България, а не София.
3
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 6 години
тези 15 милиона,за метродиаметъра ли са,както се изрази,слънцето.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Картофената принцеса ще купи хубав апартамент за поредното внуче. Как сладко се живее така. Крадеш от поръчките, даваш на Батко Буби, той ти отваря чадърчето и всичко е ОК. Цацата се прави на ущипана невеста. Явно и той намазва за да се прави на разсеян. Да му мисли народа.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво дават на обществото кадрите, излизащи от Семинарията? По- добре тези пари да бяха отишли за университет с проспериращи специалности с бъдеще.