Венци и цветя на гроба на Гоце Делчев – от България!

Заев: Подадохме си ръце, регионът води политики на зрялост
Обновена: 2 авг 2017 12:13 | 2 авг 2017 11:30, Веселина Йорданова
49

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов и македонският му колега Зоран Заев поднесоха венци пред гроба на Гоце Делчев в църквата "Св. Спас" в Скопие по повод отбелязването на 114-годишнината от избухването на Илинденско-Преображенското въстание.

Още по темата

"Историята и имената ги поставихме в основата, с която започнахме да градим европейското и евроатлантическото бъдеще на Македония, което води до качествен живот", каза Заев по време на церемонията, цитиран от "Фокус".

Според него е чут заветът на Гоце Делчев и Македония и България са си подали ръце и създали път за развитие.

"Има светло бъдеще за нашата Република Македония и има бъдеще за всеки в нашата хубавата земя", каза още Заев. Той подчерта, че целта на страната му е членството в ЕС и НАТО и изрази вяра, че Македония прави необходимото

"Премиерът Бойко Борисов, правителството и парламента на България показват истинска отговорност към общите ни цели, затова днес заедно отправяме посланието. Регионът е подготвен да води политики на зрялост, мъдрост и посветеност на гражданите си. Регионът се отнася европейски и заслужава да придобие правото да се развива в евроатлантическото семейство", добави той.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов каза, че Илинден е общ празник за България и Македония.

"България трябва да оказва подкрепа на Македония за присъединяване в НАТО, особено след подписване на Договора за добросъседство, който трябваше отдавна да се случи", коментира Каракачанов. По думите му тези разправии отдавна е трябвало да спрат.

"Приключва един глупав период в историята на две страни, които имат обща история, говорят на един език и имат една култура", каза още вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
6
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Имаме нужда от Македония - като трън в петата или пирон в *** ни е нужна. Ето какво ще стане - ще ги бутаме в НАТО и ЕС и когато влязат и не сме нужни - ще ни плюят още по яростно. Разберете - сръбско-руската пропаганда си е свършила отдавна работата подпомагана от предатели като Гошо Тарабата. Тази земя и тези души са загубени за нас, и по добре да стоим на страна. Но за съжаление, Америка е погледнала натам и сега ще бършем македонски *** по Задокеанска заповед.
20
1
 
3
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Хехе....говорим на един език..
19
2
 
3
 
! Отговори
PD преди 6 години
Договора е отворен, за това каквото решим, по между си, да постигнем. Ще стесни до някъде великосръпския шовинизъм, интегриран успешно от Австроунгария с подкрепата на ингилизите. Естествено медиите ще продължават да раздухват интриги. Вътре в ЕС и НАТО, има два центъра, които скоро, ще обявят своите различия, така че по тази точка, ще се наложи да избираме, на чия страна ще застанем. Медиите ще продължават да ни набиват крайния национализъм, чисто западно европейска стратегия за разединение.
18
2
 
8
 
! Отговори
Васо преди 6 години
А пък ти три пъти ХА, направи три деца и повече, те пак по три и повече, и няма да сме претопени. Европейския съюз е най-доброто нещо случило се на Европа през цялата и история. Тази е причината азиатци и задокеанци да имат мерак едните да го разтурят, другите да го вардят с НАТО. Най-добро решение за него е да си създаде собствена армия с обединено командване. Но има риск това да го сгромоляса икономически. Щото не експлоатира ресурсите на света, нито пък ще пропием препарат за вани. Сещай се..
17
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе верно ли е, че пиринска македония била отписана в договора? това била скритата клауза, цената на която требва да платим, само и само да затворим югозападните порти за малкият мук ? :)
16
4
 
3
 
! Отговори
8672 преди 6 години
Всеки истински българин трябва да посети гроба на Гоце Делчев в църквата "Св. Спас", лошото е че църквата е в албанската част на Скопие и се се знае още колко време ще оцелее.
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърция каза че Македония е гръцка.
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
македония е Българска! Скоро шиптърите ще превземат част от македонските палячовци от цирк македония, онея не си полюват, скоро Велика Албания ще е факт!
13
3
 
11
 
! Отговори
Васо преди 6 години
До BG 8: Не бери грижа за Делчев повече от Ботев и Левски. Щото тях Бог ни ги прати, пък те предадени от българи умряха. И Бог дето ни ги прати си ги прибра обратно така, че и костица да не остане след това гнусно предателство. Да не можем да се кланяме и разни мурафети балкански да показваме над гробовете им. Колкото за Договора, бъдещето му е спорно щото има интерес от Русия да бъде неглижиран и провален. Ратифицирането му ще покаже.
12
11
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Тиквата - национален предател официално признал несъществуващия македонски език и подписал договора на него.Евроатлантически слуга, чиято цел не е обединението на българи и македонци в една държава, а обединението им в една мултикултурна система наречена Европейски съюз, в която те ще бъдат претопени от шиптъри, роми и бежанци.Няма ли Господ за този ?!?
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добруджа, Тракия, Македония, все български земи.
10
3
 
13
 
! Отговори
Васо преди 6 години
Текста на проектодоговора е публикуван преди седмица в сайта на външно министерство бре. Четете, преди да плюете. Нищо тайно и нищо във вреда на България и Македония от съвременна гледна точка. Но въпреки, че много патриоти сме недоволни, ще трябва да се примирим с реалността. Не вЕрвам, че има луди глави да се бият по чукарите на Македония, пък и тя не ни иска. Не го искат и синовете и внуците ни. Да теглим чертата на тази химера, но без гавра с Историята ни от Македония. Все някой трябваше...
9
4
 
16
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
Македонските медии пишат: Българският премиер се поклони пред гроба на македонския революционер Гоце Делчев. Толкова за договора.
8
6
 
7
 
! Отговори
до БГ преди 6 години
Ти по добре кажи къде са тлените останки на Левски и Ботев ?На македонските войводи не бери грижа
7
4
 
21
 
! Отговори
BG преди 6 години
Тленните останки на Гоце Делчев, ПОДАРЕНИ !!! от комунистите на Македония !!! И русофилите още имат очи да говорят и пишат ! Само се питам, ако предателите русофили не бяха направили този подарък на "македонците", те пред какво щяха да се покланят ?! На гроба на Тито сигурно :)
6
13
 
3
 
! Отговори
Впрочем преди 6 години
някой знае ли какво пише в този договор, явно сключен под външен натиск. Бибитко който изпълнява всичко което му кажат дали не е признал македонска нация и език? И не разбрах- Делчев българин ли е или македонец?
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така като гледам картата на Европа от Римско време до разпада на Югославия... държава Македония не виждам...
4
1
 
9
 
! Отговори
Вин преди 6 години
Малко е рано за шампанското. Имаме подписан договор, но дали ще бъде ратифициран е спорно!
3
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Останките на великият български революционер Гоце Делчев са предадени на сърбите от най-големият български предател-Георги Димитров!
2
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гоце Делчев-роден в Гърция,умрял в Гърция,учил в българско училище в Солун,но е ....македонец.