Венци и цветя на гроба на Гоце Делчев – от България!

Заев: Подадохме си ръце, регионът води политики на зрялост
Обновена: 2 авг 2017 12:13 | 2 авг 2017 11:30, Веселина Йорданова
49

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов и македонският му колега Зоран Заев поднесоха венци пред гроба на Гоце Делчев в църквата "Св. Спас" в Скопие по повод отбелязването на 114-годишнината от избухването на Илинденско-Преображенското въстание.

Още по темата

"Историята и имената ги поставихме в основата, с която започнахме да градим европейското и евроатлантическото бъдеще на Македония, което води до качествен живот", каза Заев по време на церемонията, цитиран от "Фокус".

Според него е чут заветът на Гоце Делчев и Македония и България са си подали ръце и създали път за развитие.

"Има светло бъдеще за нашата Република Македония и има бъдеще за всеки в нашата хубавата земя", каза още Заев. Той подчерта, че целта на страната му е членството в ЕС и НАТО и изрази вяра, че Македония прави необходимото

"Премиерът Бойко Борисов, правителството и парламента на България показват истинска отговорност към общите ни цели, затова днес заедно отправяме посланието. Регионът е подготвен да води политики на зрялост, мъдрост и посветеност на гражданите си. Регионът се отнася европейски и заслужава да придобие правото да се развива в евроатлантическото семейство", добави той.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов каза, че Илинден е общ празник за България и Македония.

"България трябва да оказва подкрепа на Македония за присъединяване в НАТО, особено след подписване на Договора за добросъседство, който трябваше отдавна да се случи", коментира Каракачанов. По думите му тези разправии отдавна е трябвало да спрат.

"Приключва един глупав период в историята на две страни, които имат обща история, говорят на един език и имат една култура", каза още вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъжно е да си "македонец"... чист сърбин с промит мозък. Македонците са били гърци. Не са говорили на български диалект. Не са писали на кирилица. Тъжно е...