Симеонов: Не не интересува мнението на ромите, ще бутаме къщи!

Полиция за постоянно в махалата, край на маанетата до сутринта...
98
Симеонов: Не не интересува мнението на ромите, ще бутаме къщи!
Снимка: БТА, архив

След като хората от квартал "Тодор Каблешков", известен като "Шекер махала" в Пловдив, пропищяха от незаконните постройки на ромите, шумните им веселби до сутринта, боклуците на улиците, вицепремиерът Валери Симеонов се срещна с тях и им обеща, че ще вземе мерки за решаване на проблемите им. Той се ангажира те да станат факт в най-скоро време.

Още по темата

За да се сложи край напрежението в квартала ще има постоянно полицаи в махалата, които ще реагират на момента при сигнал за шумна музика и ще се бутнат незаконните постройки покрай канал "Напредък" и на улица "Дилянка".

"Ще искаме незабавна реакция на службите за сигурност по сигнали за нарушаване на обществения ред в района, особено по отношение на нерегламентираното блокиране на улици за сватби и други празненства на ромската общност. Тези празненства са абсолютно забранени, за тях общината не дава разрешителни и нарушителите ще бъдат санкционирани", закани се Валери Симеонов.

Оказа се, че той въобще не се притеснява, че ще има напрежение, до което се е стигало не един и два пъти в страната при влизането на багерите в махалите.

"Въобще не ме интересуват реакциите, на когото и да било. В България има закон, който трябва да се спазва и законът е за всички", отсече вицето.

Хората от Шекер махала са се оплакали и от хаотичното сметосъбиране, незаконното свързване на къщи с ВиК мрежата и пълзящата ислямизация на ромското население.

Накрая Симеонов поиска от Община Пловдив и МВР обратна връзка по решаването на проблемите в рамките на следващите две седмици.


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
4
 
! Отговори
Idealist преди 1 година
Този е по-глупав и от Ненчев!
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не нИ .........
76
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анадолски 71

Никой не може да забрани на някого да си купи апартамент където си хареса.
Има обаче една алинея в закона, според която останалите съсобственици могат да изискат по съдебен път някой от съседите им да бъде изваден от жилището му и да няма право повече да живее там, ако не спазва общия правилник.
Не знам дали някъде е било приложена тази алинея, но тя съществува!
Така че, начини за справяне има. Ако се съобразяват с общоприетите норми, никой няма да им каже нещо.
75
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анадолски

Анадолски я си таковай мамето това с трафикантите може да е срещу негоп нагласено може и да не знае навсякъде има черни овце а може и да е някакъв държавен трафик за изхвърляне на тези хора извън България. Така че затваряй смръдливката наречена уста
74
2
 
7
 
! Отговори
Анадолски преди 1 година
Този първо да си оправи трафикантите...после ромите!
73
1
 
5
 
! Отговори
джак преди 1 година
Да им пускат зарина и толкоз във всички ромски махали...те са като холера и ***....
72
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Абе аре бЕгай бе - място да им се осигурявало !!! Защо - за награда, че са нарушили купища закони, самонастанявайки се в чужди имоти ли? "

А тези дървавници, които не са ги видяла като са ги строяли де са блеели, защо още тогава не са им казали нямате разрешение за строеж? А? Да се накажат и да ги бутнат ОК,утре други ден като дойдат да си вземат апартамент от блока който живееш Ти, ще им кажеш ли оооо комшу, много сте зле...сами си създавате проблеми!Абе рушете ко то искате, Бг остава за тях!
71
4
 
4
 
! Отговори
ОНЗИ преди 1 година
НАГЛИ МРЪСНИ АНТИБЪЛГАРИ - ДОКОГА ТЕЗИ ЩУ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ!?!?!?
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото повикало,такова се обадило!Както вървят нещата,много скоро не само ромски къщи, а и къщи,офиси и хотели на капиталистите и терористите ,"гордо" и нагло управляващи БГ след 1989г ще бъдат разрушени!
69
1
 
17
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
До Анадолски

Абе аре бЕгай бе - място да им се осигурявало !!! Защо - за награда, че са нарушили купища закони, самонастанявайки се в чужди имоти ли?
Решението е само едно - да бъдат съдени с цялата тежест на наказателния кодекс (ЗАЩОТО ЗАКОНИТЕ ГИ ИМА), да си изтърпят присъдите, полагайки принудителен труд и след 10-тина години присъди сами да решават дали да останат тук и да спазват законите, или да се махат по дяволите.

Ние не сме длъжни да се съобразяваме с тия
68
8
 
3
 
! Отговори
Анадолски преди 1 година
Никой не би искал да живее с тях в един блок...хем викате да си купят къщи и те като нас хем не искате...Така, че май бутането на къщи не е решение от корен! По скоро трябва да се оставят тези в наличност, но от сега нататък като тръгнат още да строят вече да не си затваря никой окото!!! Да ги накарат (но не с побои) да си платят сметките! А и да направят всичко възможно да се образоват...трудно е, но не е невъзможно! Просто иска време и търпение!
67
3
 
7
 
! Отговори
Анадолски преди 1 година
"Патриотите вместо да говорят празни приказки,могат да се заемат с това!А който нарушава законите,да си понася наказанията,а не да защитават престъпниц"

Колега, асъл на патриотите ако им дадът пари за интеграцията на ромите...ще ги приберат на секундата:-) :-) :-) патриотите се занимават с трафиканство щом... Точно пък патриотите освен да насаждат етническа омраза нищо друго не правят...Кво да кажа и ваща не е лесна...корупция на всяка крачка...желая ви здрави нерви!
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Става с план-програма,с практически действия и където е необходимо с финанси,но работата е там,че никой не иска да свърши тази работа.А готовите пари,които им се дадоха,си ги окрадоха ромските босове,без да направят нищо за интегрирането им.Затова такава програма трябва да се изпълни от хора,които са заинтересовани от интегрирането им в обществото.Патриотите вместо да говорят празни приказки,могат да се заемат с това!А който нарушава законите,да си понася наказанията,а не да защитават престъпниц
65
2
 
12
 
! Отговори
Анадолски преди 1 година
Вие викате да си купят и те къщи като нас...ок до тук да...но я да попитам...
Колко българи биха искали да живеят в блока си с ромски семейства...
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Пловдив има около 100 000 ромове.
63
7
 
9
 
! Отговори
Анадолски преди 1 година
Ако им бутнат къщите...па и не ми се вярва, че имат такъв кураж!!! Но айде да речем, че стана...тогава ще виждате чадъри из Пловдив на фонтаните, в градския парк...и тн, което ще докара до повече проблеми!!! А и Пловдив е столица на културата за 2019...ще видите една столица на културата:-) :-) :-) за съжеление е така колеги!!!
62
14
 
5
 
! Отговори
Анадолски преди 1 година
Интеграция не става с бутане на къщи без да им се осигори място...къде са били кметовете и общината като още са ги дигали?Това ще накара пак на побои! Държавата не ги контролира както трябва там! Защо не им спират например помощите на тези, които не ходят на училище! Но докато и хората ги отблъскват и обиждат те няма как да се интегрират хора!!! Ние също бихме изленали на протест в Турция, ако не си плащаха тока например!Или ако не бяхме виждали, че прибират просяците!
61
20
 
9
 
! Отговори
Асан Жижигаса преди 1 година
К'во ще буташ бе, мишкар?!
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен
Не само роми,но и много българи си продадоха жилищата след промените,това не е причината,причината е,че няма достатъчно работа! Мислиш ли,че биха си продали дома,ако имаха доходи?Не.
59
1
 
20
 
! Отговори
аС преди 1 година
Со кротце, со благо и со малце кютек! Вършиш ли престъпление, събарят ти незаконната барака! Така да бъде , та белким помислят с празните си кратуни. Нещо като условен рефлекс.