Симеонов: Не не интересува мнението на ромите, ще бутаме къщи!

Полиция за постоянно в махалата, край на маанетата до сутринта...
98
Симеонов: Не не интересува мнението на ромите, ще бутаме къщи!
Снимка: БТА, архив

След като хората от квартал "Тодор Каблешков", известен като "Шекер махала" в Пловдив, пропищяха от незаконните постройки на ромите, шумните им веселби до сутринта, боклуците на улиците, вицепремиерът Валери Симеонов се срещна с тях и им обеща, че ще вземе мерки за решаване на проблемите им. Той се ангажира те да станат факт в най-скоро време.

Още по темата

За да се сложи край напрежението в квартала ще има постоянно полицаи в махалата, които ще реагират на момента при сигнал за шумна музика и ще се бутнат незаконните постройки покрай канал "Напредък" и на улица "Дилянка".

"Ще искаме незабавна реакция на службите за сигурност по сигнали за нарушаване на обществения ред в района, особено по отношение на нерегламентираното блокиране на улици за сватби и други празненства на ромската общност. Тези празненства са абсолютно забранени, за тях общината не дава разрешителни и нарушителите ще бъдат санкционирани", закани се Валери Симеонов.

Оказа се, че той въобще не се притеснява, че ще има напрежение, до което се е стигало не един и два пъти в страната при влизането на багерите в махалите.

"Въобще не ме интересуват реакциите, на когото и да било. В България има закон, който трябва да се спазва и законът е за всички", отсече вицето.

Хората от Шекер махала са се оплакали и от хаотичното сметосъбиране, незаконното свързване на къщи с ВиК мрежата и пълзящата ислямизация на ромското население.

Накрая Симеонов поиска от Община Пловдив и МВР обратна връзка по решаването на проблемите в рамките на следващите две седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не нИ .........
70
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анадолски 71Никой не може да забрани на някого да си купи апартамент където си хареса.Има обаче една алинея в закона, според която останалите съсобственици могат да изискат по съдебен път някой от съседите им да бъде изваден от жилището му и да няма право повече да живее там, ако не спазва общия правилник.Не знам дали някъде е било приложена тази алинея, но тя съществува!Така че, начини за справяне има. Ако се съобразяват с общоприетите норми, никой няма да им каже нещо.
69
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнадолскиАнадолски я си таковай *** това с трафикантите може да е срещу негоп нагласено може и да не знае навсякъде има черни овце а може и да е някакъв държавен трафик за изхвърляне на тези хора извън България. Така че затваряй смръдливката наречена уста
68
2
 
7
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Този първо да си оправи трафикантите...после ромите!
67
1
 
5
 
! Отговори
джак преди 6 години
Да им пускат зарина и толкоз във всички ромски махали...те са като холера и чума....
66
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Абе аре бЕгай бе - място да им се осигурявало !!! Защо - за награда, че са нарушили купища закони, самонастанявайки се в чужди имоти ли? "А тези дървавници, които не са ги видяла като са ги строяли де са блеели, защо още тогава не са им казали нямате разрешение за строеж? А? Да се накажат и да ги бутнат ОК,утре други ден като дойдат да си вземат апартамент от блока който живееш Ти, ще им кажеш ли оооо комшу, много сте зле...сами си създавате проблеми!Абе рушете ко то искате, Бг остава за тях!
65
4
 
4
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
НАГЛИ МРЪСНИ АНТИБЪЛГАРИ - ДОКОГА ТЕЗИ ЩУ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ!?!?!?
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото повикало,такова се обадило!Както вървят нещата,много скоро не само ромски къщи, а и къщи,офиси и хотели на капиталистите и терористите ,"гордо" и нагло управляващи БГ след 1989г ще бъдат разрушени!
63
8
 
3
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Никой не би искал да живее с тях в един блок...хем викате да си купят къщи и те като нас хем не искате...Така, че май бутането на къщи не е решение от корен! По скоро трябва да се оставят тези в наличност, но от сега нататък като тръгнат още да строят вече да не си затваря никой окото!!! Да ги накарат (но не с побои) да си платят сметките! А и да направят всичко възможно да се образоват...трудно е, но не е невъзможно! Просто иска време и търпение!
62
3
 
7
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Патриотите вместо да говорят празни приказки,могат да се заемат с това!А който нарушава законите,да си понася наказанията,а не да защитават престъпниц"Колега, асъл на патриотите ако им дадът пари за интеграцията на ромите...ще ги приберат на секундата:-) :-) :-) патриотите се занимават с трафиканство щом... Точно пък патриотите освен да насаждат етническа омраза нищо друго не правят...Кво да кажа и ваща не е лесна...корупция на всяка крачка...желая ви здрави нерви!
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Става с план-програма,с практически действия и където е необходимо с финанси,но работата е там,че никой не иска да свърши тази работа.А готовите пари,които им се дадоха,си ги окрадоха ромските босове,без да направят нищо за интегрирането им.Затова такава програма трябва да се изпълни от хора,които са заинтересовани от интегрирането им в обществото.Патриотите вместо да говорят празни приказки,могат да се заемат с това!А който нарушава законите,да си понася наказанията,а не да защитават престъпниц
60
2
 
12
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Вие викате да си купят и те къщи като нас...ок до тук да...но я да попитам...Колко българи биха искали да живеят в блока си с ромски семейства...
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Пловдив има около 100 000 ромове.
58
7
 
9
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Ако им бутнат къщите...па и не ми се вярва, че имат такъв кураж!!! Но айде да речем, че стана...тогава ще виждате чадъри из Пловдив на фонтаните, в градския парк...и тн, което ще докара до повече проблеми!!! А и Пловдив е столица на културата за 2019...ще видите една столица на културата:-) :-) :-) за съжеление е така колеги!!!
57
14
 
5
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Интеграция не става с бутане на къщи без да им се осигори място...къде са били кметовете и общината като още са ги дигали?Това ще накара пак на побои! Държавата не ги контролира както трябва там! Защо не им спират например помощите на тези, които не ходят на училище! Но докато и хората ги отблъскват и обиждат те няма как да се интегрират хора!!! Ние също бихме изленали на протест в Турция, ако не си плащаха тока например!Или ако не бяхме виждали, че прибират просяците!
56
20
 
9
 
! Отговори
Асан Жижигаса преди 6 години
К'во ще буташ бе, мишкар?!
55
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе само роми,но и много българи си продадоха жилищата след промените,това не е причината,причината е,че няма достатъчно работа! Мислиш ли,че биха си продали дома,ако имаха доходи?Не.
54
1
 
20
 
! Отговори
аС преди 6 години
Со кротце, со благо и со малце кютек! Вършиш ли престъпление, събарят ти незаконната барака! Така да бъде , та белким помислят с празните си кратуни. Нещо като условен рефлекс.
53
14
 
2
 
! Отговори
Осман Карадайь преди 6 години
до 59! Сопа за хора които всеки ден се чудят как в тази расистка дьржава да намерят така дефицитния метал железуту та да продадат за парче хляб за да могат да си нахранят семействата? А за ток вода да не говорим! Истинска тирания е в Бг.
52
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До "сигурно пише, че "държавният контрол е много добър спрямо тях",както казваш ти в коментара си."Не колега никъде не пише...ние това си го виждаме с очите!!! А и тук няма патриоти, които водят политика за етническа омраза! Ние тук имаме проблем само с терористичната група ПКК, а не с кюрдите!!!