Симеонов: Не не интересува мнението на ромите, ще бутаме къщи!

Полиция за постоянно в махалата, край на маанетата до сутринта...
98
Симеонов: Не не интересува мнението на ромите, ще бутаме къщи!
Снимка: БТА, архив

След като хората от квартал "Тодор Каблешков", известен като "Шекер махала" в Пловдив, пропищяха от незаконните постройки на ромите, шумните им веселби до сутринта, боклуците на улиците, вицепремиерът Валери Симеонов се срещна с тях и им обеща, че ще вземе мерки за решаване на проблемите им. Той се ангажира те да станат факт в най-скоро време.

Още по темата

За да се сложи край напрежението в квартала ще има постоянно полицаи в махалата, които ще реагират на момента при сигнал за шумна музика и ще се бутнат незаконните постройки покрай канал "Напредък" и на улица "Дилянка".

"Ще искаме незабавна реакция на службите за сигурност по сигнали за нарушаване на обществения ред в района, особено по отношение на нерегламентираното блокиране на улици за сватби и други празненства на ромската общност. Тези празненства са абсолютно забранени, за тях общината не дава разрешителни и нарушителите ще бъдат санкционирани", закани се Валери Симеонов.

Оказа се, че той въобще не се притеснява, че ще има напрежение, до което се е стигало не един и два пъти в страната при влизането на багерите в махалите.

"Въобще не ме интересуват реакциите, на когото и да било. В България има закон, който трябва да се спазва и законът е за всички", отсече вицето.

Хората от Шекер махала са се оплакали и от хаотичното сметосъбиране, незаконното свързване на къщи с ВиК мрежата и пълзящата ислямизация на ромското население.

Накрая Симеонов поиска от Община Пловдив и МВР обратна връзка по решаването на проблемите в рамките на следващите две седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
17
 
! Отговори
До ХА-ХА-ХА-ХАААА преди 6 години
Откъде накъде вечно ще им подаряваме жилища?Крайно време е властта да се поеме от по-твърда ръка, да се издирят лицата, съсипали общински жилища и да бъдат заставени да ги платят! Ако вече са починали, да се издирят наследниците им, за да понесат отговорността!По същия начин да се постъпи и с фамилиите, които подлагат на бандитски терор цели селища и райони - знаят се кои са. За дивотиите на починалите, материална отговорност да носят децата и внуците им.Комуто не харесва - да се изсели от Бг
30
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов, много лаеш, ама нищо не правиш. Стига приказки, хващайте се на работа! Не се ли реши ромският проблем, с България е свършено. И магистрали, и зали, и бюджети, и здравни каси, и пенсии, и хъбове - всичко отива по дяволите! С такъв огромент процент неграмотно, нежелаещо да работи и неспазващо законите население всичко става безсмислено. Със сила ако трябва действайте, но те трябва да станат хора!
29
0
 
10
 
! Отговори
той преди 6 години
То и Бойко много одавна каза че ще премахне гетото от баталова воденица па още сие там...
28
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като им бутате постройките,имате ли някаква програма за разпръснато настаняване,интегриране,работа,училище,социални работници,които да ги насочват,да им помагат,контролират? Или само ще ги съборите,да се направите,че вършите нещо?Да се събори не е трудно,но какъв план имате за след това?
27
0
 
15
 
! Отговори
А относно Хасково? преди 6 години
Колко дена трябва да минат, за да чуем поне едно изречение, казано от министъра на вътрешните работи, от някой депутат или поне от засрамен ромски лидер, след като се случи ПОРЕДНОТО ромско изстъпление?Сега пък пребили двама братя в Хасково, защото те се оплакали от ромско нахалство - фамилия, изселена преди 10 години от Кърджалийско заради безчинства, си пасе добитъка в техен имот.И ромите пристигат с автомобили, за да пребият българите посред бял ден в центъра на населеното място!
26
0
 
11
 
! Отговори
а преди 6 години
Защо само за това гето,в Пловдив има още няколко.
25
0
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Епаааа...Убаво ! А да видим !
24
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов, гола вода си. Кисна една седмица в Асеновград. За да опазиш с ромите да не им се случи нищо. Детето в болницата с шина на гръбнака, а престъпниците на другия ден на свобода. Това го има при управлението само на нашите "патриоти".
23
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 26Само че НИКЪДЕ по света няма такива закони каквито селската ти зелка измисля!!!Ударил си си покрива и Господ няма право да го бута.Така е в Европа.А това което искаш го има в Северна Корея и още на едно-две места.Ти с какво образУвание си?Аааа, учил-недоучил.Ами личи си.
22
2
 
9
 
! Отговори
КАЗАХ преди 6 години
Народа ПРОСТи управниците му ПРОСТИ.
21
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KATO BUTNETA DOMOVETE IM TRYABVA DA IM DADETE NOVI--V OBSHTINA PLOVDIV IMA V IZLISHAK.DAITE IM NOVI BEZPLATNI GILISHTA I TAKA TE SHTE SE INTEGRIRAT.
20
0
 
18
 
! Отговори
Ямболски блок преди 6 години
До Анонимен...и като стане някой потоп из деретата се сещат, но след медийната шумотевица и тридневно трогателно хълцане в хор на анитата, бенатките, цоцолките и викторовчовците идва следващата хелзингска тема на седмицата или още по-шокова сензация, а тия утроени пак си набират тухли, джилезо, керемиди за нови коптори на същото място
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименв чужбина или при нещо нередно всички граждани са българи, иначе тука, особено по избори или покрай някоя фондация - не са
18
5
 
36
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
И колко къщи ще бутнете бе,. Винкел ?!Ще бутнете 5-6 кокошарник а, колкото да замажете очите на простолюдието и да отчетете дейност.Къщите са само последствията. Причините трябва да се отстраняват, а това е невъзможно, докато България е в НАТО и ЕС.Именно от Запада идва защитата и размножаването на ромите. Факт !
17
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо трябва да да пребит или убият някого, за да се сети държавата, че има незаконни къщи? Аз, ако си построява къща ще ми я съборят на секундата, ще плащам глоби, ще ме съдят. Незаконни постройки има навсякъде в България, всички знаят къде са. Тях кога ще ги бутнат?
16
6
 
15
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
Никой не се оплаква в Корал, не правят сватби по три дена и не налитат на бой на полицията всеки път когато им направят забележка. И най важното, не пребиват лекарите от бърза помощ, когато дойдат да спасяват някой препил т.улуп.
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То полицията постоянно е в квартала ... КАТ за цялата област е в Шекер махала, а *** замерват с камъни преминаващите пешеходци и полицаи. Крадат от паркинга пред КАТ. Продават незаконни цигари.
14
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов може и да не се интересува, но други живо се интересуват от добруването на ромите. Така, че нищо няма да стане с палатите в шекера.
13
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на лицето му е изписано - лъжец :)
12
9
 
8
 
! Отговори
Далавери, Далавери.. преди 6 години
До двоен аршинОт Корал сигурно "снасят" редовно в "патриотичната" полога...я суджучец, я суха пастърмичка, я сухо...