ВМРО-ДПМНЕ със зов: Откажете се от договора с България

Искат добри отношения с нас, но не са съгласни с подписаното
88
ВМРО-ДПМНЕ със зов: Откажете се от договора с България
Снимка: МС

Македонската опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ обяви, че приветства приятелските и добросъседски отношения с България, но смята, че споразумението, което министър-председателят Зоран Заев подписа не зачита интересите на македонския народ и на Македония.

Още по темата

Поради това от ВМРО-ДПМНЕ искат от управляващата партия СДСМ да се оттегли от Договора, съобщава "Фокус".

Държавната агенция "Макфакс" цитира заявлението на ВМРО-ДПМНЕ, че "Антинародното и марионетно правителство на СДСМ подписа вреден договор с България".

От там смятат още, че  трябва да има договор с България, но договор, който ще бъде равностоен в правата и задълженията и в който ще се спазват националните и държавни интереси на Република Македония.

Като цяло македонските медии са сигурни, че ВМРО-ДПМНЕ няма да подкрепи Договора за добросъседство с България в местния парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Ако ВМРО-ДПМНЕ спечели следващите избори в Македония, най-вероятно ще поиска промени в договора, и то такива, които са неприемливи за България. И дотук ще бъде добросъседството и сътрудничеството.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочетете "Войната се завръща" от Анри Пози, та да узнаете какво са патили българи.
57
0
 
3
 
! Отговори
Македонец от 2022 г. преди 6 години
Што беше това "Вемерео Депеменее" бре момчета: не беше ли некакво црвено Пиво,за кое кажаа оти било радиоактивско?
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом ще си уважаваме историята, да направим сега един голям гранитен паметник на загиналите българи на Каймакчалан.Да се възстановят и българските военни гробища.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А МИЛЕНКО ЩЕ СПАЗВА ЛИ ПРЕДВИДЕНАТА В ДОГОВОРА ЗАБРАНА НА АНТИБЪЛГАРСКАТА ПРОПАГАНДА.
54
1
 
12
 
! Отговори
Койчо преди 6 години
Когато сменяли народността в пиринска Македония, отишли при дядо Лазо и го питали - Дядо Лазо ти македонец ли си? Македонец сум, как да не сум!Ама да знаеш, който е македонец, вече не е българин! Скочил дядо Лазо - Как да не съм българин, аз съм македонски българин, татко ми е такоф, дедо исто...Ей, ние македонските българи сме по българи от вас - тракийци и мизийци.Не може дедо Лазо, Коминтерна каза така! Я момче, ставаш да ме водиш кай тоа Коминтерн, да му накютечим язе малко ум в главата!
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето къде били комунистите през тези дни, чудех се защо ни един не излезе да каже мнение по договора, а са компетентни по всички въпроси и договори. Скоро дискутираха дори договора между нубийците и финикийците. Те отишли да чуят инструкциите от идола си Путин и да продължат предателската си дейност!
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете този смотан или несмотан договор,както и кавгите,постройте пътя София-Скопие-Охрид и всичко ще си дойде на мястото.
51
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проверете какво е геноцид по международните норми. Отродяването на 1 млн Българи под руски диктат (защото Съветския съюз е управляван от Русия) насилствено и в полза на Сърбия е ГЕНОЦИД! Тези пияни цър вули с жени прос титутки са извършили геноцид над нас. А в Македония е време руската *** да бъде изхвърлена като макар *** (а с нея и онези лучени селяци сръбите) както беше изхвърлена от много други държави. И винаги Америте успяват.
50
3
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 66: Титова Югославия отдавна е минало. Македонците сега копат повече от българите, та защо да не признаят и българският си корен, и общата ни история.
49
2
 
4
 
! Отговори
преди 6 години
Някъде може ли да се види текста на тоя прословут договор?
48
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Високомерно,горделиво и неотстъпчиво се държи Фердинанд със всички съседи ,напада ги,и нкасира две национални катастрофи.До 1912 България е била най-голяма,силна и уважавана на Балканите-факт!След 1918 вече е второстепенна сила,Последствията си ги носим до ден днешен и все другите са ни криви!
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до байкорнелс, Е ТОЧНО ТОВА ИМ ЗАБРАНЯВА ДОГОВОРА!!!А комундерите трябва да се извинят И ДА МЪЛЧАТ!!
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само ни използват и после врътват някой к...и номер зад гърба тия макета. Да си политик не е лесно. Не знам как ги изтрайват докато "договарят" нещо. На македонец вяра да нямаш
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак СПЕЦИАЛЕН ПОЗДРАВ КЪМ МОНАСИТЕ И МОНАХИНИТЕ ОТ БИГОРСКИЯ МАНАСТИР ЗА СМЕЛОСТТА ПУБЛИЧНО ДА КАЖАТ ИСТИНАТА НА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦАТА НА МАНАСТИРА ПРЕПЕЧАТЕНА В НЯКОИ СКОПСКИ ИНТЕРНЕТ МЕДИИ!!ХВАЛА НА ТАКИВА ОСТАНАЛИ БЕЛИ ЛЯСТОВИЦИ,НАИСТИНА ХВАЛА!!Пожелавам все пак Заев да остане жив и да не го запалят манастира истериците "миленковци"!!!
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Покрай истеричните крясъци и обиди към България и българите на разни "антички"УДБАШКИ сърбомански да покажем и добрите примери!Някои от "светлите"умове на БЮРМ вече са получили "прозрение"че фиромската история е както казва Любчо Георгиевски"история фата моргана"!ХАЙДЕ В ИМЕТО НА ОЧАКВАНОТО ПОНЕ ДОНЯКЪДЕ ОТРЕЗВЯВАНЕ НА СКОПЯНИТЕ ДА СПОМЕНЕМ-старата пушка Стоян Андов/дърт комуняр/Денко Малески,преоткрил истината със страшна "мъка"Атанас Величков И ПОЗДРАВИ НА МОНАСИТЕ ОТ БИГОРСКИЯ МАНАСТИР
43
1
 
15
 
! Отговори
Гоце преди 6 години
Груевски разбира корупцията в гранд-размери, но в политиката е гол и бос. Няма как да честваш и да разбираш Гоце Делчев, да се наричаш ВМРО, ако не познаваш из основи Васил Левски, Христо Ботев и тн. Българските възрожденски идеали и продукт на какво е ВМРО. Няма как да разберше и провала на Илинеднско-преображенското въстание, ако не разбираш Васил Левски и ВРО!
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото което ме притеснява са сръбската антибългарска пропаганда и албанските банди и мафия,а не самите албанци,иначе отдавна да сме се разбрали с Македония!Договора е добра идея,но какво ще се получи на практика,кой знае!
41
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Договора е голяма грешка от българска страна. Трябва просто да ги зачеркнем от картата, да пешем отгоре БЮРМ и да скъсаме всякакви отношения с тях. Границата я затваряме, двойното гражданство - отменяме. Визи не издаваме. Като станат хора - нормални, да дойдат на колене да просят прошка - ще си помислим, ще ударим един референдум. Това е.
40
10
 
16
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Тоя прословут договор е голям гювеч за Македония и пълно унижение за нас...Трябва ли ни въобще тая измислена страна?То и без туй шиптърите ще ги завладеят до 10 години-със или без НАТО.Впрочем членството в НАТО зависи само и единствено от волята на САЩ,останалите са безгласни букви,нашето одобрение не е от значение.Но за Козяк 16 е важно да напомнят кой командва парада и ето ти "епохален" договор.Едно ме притеснява-паднат ли границите как ще се отървем от албанското нашествие на нарко-трафиканти