ВМРО-ДПМНЕ със зов: Откажете се от договора с България

Искат добри отношения с нас, но не са съгласни с подписаното
88
ВМРО-ДПМНЕ със зов: Откажете се от договора с България
Снимка: МС

Македонската опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ обяви, че приветства приятелските и добросъседски отношения с България, но смята, че споразумението, което министър-председателят Зоран Заев подписа не зачита интересите на македонския народ и на Македония.

Още по темата

Поради това от ВМРО-ДПМНЕ искат от управляващата партия СДСМ да се оттегли от Договора, съобщава "Фокус".

Държавната агенция "Макфакс" цитира заявлението на ВМРО-ДПМНЕ, че "Антинародното и марионетно правителство на СДСМ подписа вреден договор с България".

От там смятат още, че  трябва да има договор с България, но договор, който ще бъде равностоен в правата и задълженията и в който ще се спазват националните и държавни интереси на Република Македония.

Като цяло македонските медии са сигурни, че ВМРО-ДПМНЕ няма да подкрепи Договора за добросъседство с България в местния парламент.


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
Ако ВМРО-ДПМНЕ спечели следващите избори в Македония, най-вероятно ще поиска промени в договора, и то такива, които са неприемливи за България. И дотук ще бъде добросъседството и сътрудничеството.
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прочетете "Войната се завръща" от Анри Пози, та да узнаете какво са патили българи.
70
0
 
3
 
! Отговори
Македонец от 2022 г. преди 1 година
Што беше това "Вемерео Депеменее" бре момчета: не беше ли некакво црвено Пиво,за кое кажаа оти било радиоактивско?
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом ще си уважаваме историята, да направим сега един голям гранитен паметник на загиналите българи на Каймакчалан.
Да се възстановят и българските военни гробища.
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А МИЛЕНКО ЩЕ СПАЗВА ЛИ ПРЕДВИДЕНАТА В ДОГОВОРА ЗАБРАНА НА АНТИБЪЛГАРСКАТА ПРОПАГАНДА.
67
1
 
12
 
! Отговори
Койчо преди 1 година
Когато сменяли народността в пиринска Македония, отишли при дядо Лазо и го питали - Дядо Лазо ти македонец ли си? Македонец сум, как да не сум!
Ама да знаеш, който е македонец, вече не е българин! Скочил дядо Лазо - Как да не съм българин, аз съм македонски българин, татко ми е такоф, дедо исто...Ей, ние македонските българи сме по българи от вас - тракийци и мизийци.
Не може дедо Лазо, Коминтерна каза така! Я момче, ставаш да ме водиш кай тоа Коминтерн, да му накютечим язе малко ум в главата!
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето къде били комунистите през тези дни, чудех се защо ни един не излезе да каже мнение по договора, а са компетентни по всички въпроси и договори. Скоро дискутираха дори договора между нубийците и финикийците. Те отишли да чуят инструкциите от идола си Путин и да продължат предателската си дейност!
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете този смотан или несмотан договор,както и кавгите,постройте пътя София-Скопие-Охрид и всичко ще си дойде на мястото.
64
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проверете какво е геноцид по международните норми. Отродяването на 1 млн Българи под руски диктат (защото Съветския съюз е управляван от Русия) насилствено и в полза на Сърбия е ГЕНОЦИД! Тези пияни цър вули с жени прос титутки са извършили геноцид над нас. А в Македония е време руската *** да бъде изхвърлена като макар *** (а с нея и онези лучени селяци сръбите) както беше изхвърлена от много други държави. И винаги Америте успяват.
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, де! Щом е могло толкова лесно да ги обърнем от българи в македонци, значи и обратното е възможно.
62
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Социалиста Заев, македонският Станишев предаде Македония! Вижте ЕНП опозицията как твърдо се държи! Бас държа, че ако Станишев бе оня ден на мястото на Борисов, Патриот Каракачански щеше да изскочи от екрана на телевизора от много пара и гняв. Сега медиите подеха добро - ами, добро, ако бяха запели обратното - ами, лошо. Дано да излезе на добро!
61
1
 
22
 
! Отговори
До 66 преди 1 година
Не знам колко им е бил по-добър живота на макетата от материална гледна точка по време на Титова Югославия, но имаха едно голямо предомство - можеха с югославските си паспорти да пътуват навсякъде по света без проблеми. Но не им прави чест да се откзват откорените си заради това. Огромна роля изигра и сръбската птопаганда тогава. Сочеха ни отвисоко, точно както сега сочат руснаците. Но ето, че палачинката се обърна и днес нашите падпорти са по-качествени от техните.
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама как комунистите едно време подписали? Както и тези сега подписаха. Началниците ги сгърчиха и този път дано да излезе на добро.
59
3
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
До 66: Титова Югославия отдавна е минало. Македонците сега копат повече от българите, та защо да не признаят и българският си корен, и общата ни история.
58
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една от причините да не искат да са българи е тази, че Титова Югославия им даде по добър живот отколкото тук при нас. Те тогава можеха да пътуват свободно, а с нас Тито е плашел югославяните:
- Яжте, пийте и се веселете, иначе ще ви накарам да копаете като българите!
Кой иска да копае каро българен в ТКЗС?! Факт!
57
2
 
4
 
! Отговори
преди 1 година
Някъде може ли да се види текста на тоя прословут договор?
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...и е живял достатъчно дълго и незаслужено за нещастията, които довлече на изстрадалия ни народ! Някъде около 90 години, докато Батемберг си отиде младичък. Националните катастрофи спряха следосвобожденския устрем на България, прекършиха я и станаха почва за развитие на класова непримиримост. Българи стояли заедно в окопите се избиваха само след няколко години.
55
2
 
13
 
! Отговори
До 55 преди 1 година
Абсолютно съгласен за Фердинанд. Той е бил бедствие за България. До войните, които Фердинанд разпалва България се е развивала с много бързи темпове. За да пътуваш по света е било достатъчно да си носиш бългатска валута, която се е приемала във всички банки по света. След всичките мизерии, които Фердинанд натвори, след Ньойския договор и абсолютната разруха на държавата, Фердинанд се изниза като мокра връв и си заживя в австрийското си имение с огромна пенсия, отпусната му незнайно защо от Българ
54
1
 
9
 
! Отговори
Кой го интересува преди 1 година
Ако бизнес проектите са по важни е ясно. Но тогава трябва да спрем да говорим за историята, героизъм във въстания и войни и прочие....! Ако държим на истината, традициите и паметта на дедите паднали за България компромис не трябва да има. Ако някой си мисли, че няма нищо, утре ще се отречем, не е така. Ето, преди 60 години сме дали костите на Гоце на Скопие и те сега казват ,,След като не е македонец, защо сте ги дали?"" Така ще стане с народ и език един ден признат оня ден фактически..
53
0
 
13
 
! Отговори
Коминтерна преди 1 година
Е, какво стана бе, приятели? Дойдохте на моя ... акъл! Патриот Каракачански преди 5-6 години хортуваше, че подобен договор би бил национално предателство, а сега завъртя тлъст диференциал на 540 града!