БСП започва консултации за борбата с корупцията

Нинова кани в дебата президента, главния прокурор, съдии и др.
4 авг 2017 17:00,
77
БСП започва консултации за борбата с корупцията
Снимка: БСП

БСП започва консултации за борбата с корупцията и съдебната реформа.

Социалистите са отправили покана към президента, главния прокурор, представители на съдебната власт и на съсловни организации на консултации по алтернативния си проект за антикорупционен закон.

Това обяви лидерката Корнелия Нинова.

Наскоро кабинетът публикува за обсъждане антикорупционния закон, който предвижда създаването на специално звено чрез сливането на досега съществуващи органи.

Още по темата

"БСП е против този начин на създаване на звеното, защото той е механичен сбор от досега съществуващите органи, при това се предвижда хората да останат същите, да няма разследващи функции, а начинът на избор на ръководство представлява опит на изпълнителната власт да овладее и това звено", каза Нинова.

Тя обясни, че социалистите имат алтернативно предложение - специалната дирекция да бъде извадена от ДАНС и само тя да представлява това звено. Идеята на червените е тя да има разследващи функции, ръководителят да се назначава от президента, а членовете да се избират от парламента с мнозинство от две трети.

"Целта е този орган наистина да бъде независим и да има разделение на властите", обясни Нинова, цитирана от БТА.

Шефката на социалистите съобщи още, че е провела разговори с президента Румен Радев, с главния прокурор Сотир Цацаров, с председателя на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова, с председателя на ВАС Георги Колев, с декана на Юридическия факултет на СУ Сашо Пенов, представила е проекта и ги е поканила на консултации в парламента.

Нинова съобщи, че всички са приели да участват в такива консултации и да дадат становище.

Предвижда се разговорите да продължат до 10 септември.

Целта е най-накрая да се състои истински разговор за съдебна реформа и борба с корупцията, каза соцлидерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
БАБА КУНА ОТ ГОРНО У преди 6 години
Я КАКВА ГОЕНА НЕВЕСТА ДА МИ ЯДЕ ..........А !
58
0
 
3
 
! Отговори
внимание! преди 6 години
До за БСПИсторията на БКП е цялата оплискана с кръвта на народа!!!Триклета да е Русия, дето ни тикна в ръцете на комунистите!
57
5
 
1
 
! Отговори
за БСП преди 6 години
БСП е партия с история , БСП ще я има и след 100 години, ГЕРБ след Б.Б. ще изчезне , както изчезнаха ***-гадини-реформатори.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТИ ДА ВИДИШ- БСП БАЛКАНСКИ СОЦИАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ ЩЕ СЕ БОРЯТ ОСВЕН ЗА РАВЕНСТВО, БРАТСТВО, СПРАВЕДЛИВОСТ И ПРОТИВ КОРУПЦИЯТА- МАЛИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да требе да се води некаква борба срещу корупцията, срещу ветърни мелници, срещу.. иначе електоратът може да заспи още по непробуден сън пък и е и топло.
54
4
 
4
 
! Отговори
НАЛИ ТАКА преди 6 години
ГОСПОЖАТА НИНОВА ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ ОТ КРИМИНАЛНОТО МИНАЛО НА ЛИЦЕТО БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ. НЕ МОЖЕ КРИМИНАЛЕН ТИП /*** СИН ПО ДУМИТЕ НА ПОСЛАНИК БАЙЪРЛИ/, ТА *** СИН, БИЛО ТО И АМЕРИКАНСКИ ДА УПРАВЛЯВА ЕДНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА И ЕДИН ЕВРОПЕЙСКИ НАРОД, МАКАР И ПОНЯКОГА ТОЗИ НАРОД ДА НЕ ПРОУМЯВА ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ. ВСИЧКО И ПРЕСА И ТЕЛЕВИЗИИ И КРИМИНАЛИ - ВСИЧКО РАБОТИ ЗА ЕДНОКНИЖНИЯ. ТАКА РАБОТИ САМО МАФИЯТА -ПЪЛЕН КОНТРОЛ И НИКАКВА ПРОШКА. Е ДА ВИДИМ КОЙ Е ПО-СИЛЕН НАРОДЪТ, ИСТИНАТА ИЛИ МАФИЯТА
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само с консултации и празни приказки не ставаа и нищо не се получаваа Никой не се бори с корупцията и кражбите и народа вече му е все едно кой ще го управляваа
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупцията вика: "Дръжте корупцията!"
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БКП пунтират активност, че иначе хората дори няма да си спомнят за тях.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами нали трябва да имитират някаква дейност. Като онова с възстановяването на войнишките паметници. БКП - приказки много, действия нула.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-напред БСП трябва да застанат пред народа и кажат истината- с конкретните факти и имена- за "победата" на демокрацията в БГ! Още повече,че са публична тайна! За правилна ориентация и уточняване -през гугъла: " Кто подкупил Горбачва"
48
0
 
14
 
! Отговори
опряло е до кокала преди 6 години
Партията е в опасност.Курнелията взема изпреварващи мерки за да държи нещата под контрол.
47
1
 
7
 
! Отговори
WC преди 6 години
DO KYRNELIA>>>DA MI PRACNESH NA DRATIA KYR
46
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аууу да се смее ли човек или да плаче? Та нали ако се преследва корупцията, трябва да се започне от БСП и компания и най вече от кака ***!!!!!!
45
4
 
8
 
! Отговори
края му се вижда преди 6 години
Бойко оправи бюрокрацията и войната по пътищата, Каракачанов оправи въпроса с БЮРМ, Валерито оправи бежанците, сега чакаме Нинова да оправи съдебната система и Цветанов да боядиса онази барака за шенген...
44
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тaкъв случaй трябвa дa зaпочнaт с ниновицa
43
15
 
6
 
! Отговори
333 преди 6 години
Нинова освен суджуците трябва да подгони още тиквите и калинките.
42
5
 
15
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Тия хорица що се занимават с неща дето не са за тяхната глава, пък и никой не им иска мнението. Или ей така, шум да се вдига. Смех ... смех ... смех ...
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХА ХА ХА ХА ХА
40
25
 
4
 
! Отговори
333 преди 6 години
Суджуците ще бъдат разобличени. Браво на Нинова.