След договора със Скопие: София – център на Балканите

Държавата ни страдала от липса на самочувствие. Но вече не било така
Обновена: 4 авг 2017 12:20 | 4 авг 2017 10:37,
60

Подписването на Договора за добросъседство с Македония е много силен акт на българската политика и я поставя в центъра на Балканите като фактор. Това заяви журналистът Ива Николова пред Bulgaria ON AIR.

"Държавата ни неминуемо страда от липсата на самочувствие. Сега обаче е моментът гордо да вдигнем глава. Когато сме в тясно сътрудничество с югоизточната ни съседка, дори се явяваме като един вид защита за нейното общество", категорична бе тя.

Още по темата

Журналистът Иван Гарелов пък сподели, че след влизането ни в НАТО и ЕС, подписването на това споразумение е третата национална кауза в историята на България. А заслугата е дело на усърдната работа на много правителства през годините.

"Съмненията, че договорът за приятелство може да бъде нетраен идват оттам, че при подписването му начело на Македония е партията, която дълго се смяташе за антибългарска. А против договора се обявява ВМРО-ДПМНЕ, която пък приемахме за пробългарска", обясни Гарелов.

И допълни, че един много важен принцип е приемането на подобно мирно споразумение да бъде съгласувано с враждебно настроената политическа партия, тъй като при евентуална смяна на правителството то много лесно ще бъде прекратено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Боже каква селяния -вижте си вожда -отвсякъде лъха на простотия и селяния.Докъде я докарахме -най кадърния човек в България бил тоя *** .То бива пропаганда бива,ама пък чак толкоз да сме слепи.
7
1
 
27
 
! Отговори
мнение преди 6 години
Самочувствието на една държава не се определя от това какъв договор е подписала със съседна държава, а зависи в много по-голяма степен от стандарта на живот на населението, от качеството на образованието, здравеопазването, културата, от цялостното развитие на обществото.
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е на базата на договор с макетата ли добихме самочувствие ?!?!? Велик народ ей !
5
3
 
17
 
! Отговори
Hamburger&fries преди 6 години
Явно това нещо ви е заръчало да пишете статии за него всеки ден,иначе ще заиграе ......!България стана държава на послушковците и д.ържанките!
4
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престанете с този цирк!
3
0
 
17
 
! Отговори
KALki4 преди 6 години
Не грешите...Ние сме Швейцария на Балканите.... :D Нали такава новина ни се бробутваше вчера?
2
2
 
11
 
! Отговори
Дидо преди 6 години
Югоизточната съседка ли? .... Македония на 3 морета.....
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя София открай време си е в центъра на Балканите :)