След договора със Скопие: София – център на Балканите

Държавата ни страдала от липса на самочувствие. Но вече не било така
Обновена: 4 авг 2017 12:20 | 4 авг 2017 10:37,
60

Подписването на Договора за добросъседство с Македония е много силен акт на българската политика и я поставя в центъра на Балканите като фактор. Това заяви журналистът Ива Николова пред Bulgaria ON AIR.

"Държавата ни неминуемо страда от липсата на самочувствие. Сега обаче е моментът гордо да вдигнем глава. Когато сме в тясно сътрудничество с югоизточната ни съседка, дори се явяваме като един вид защита за нейното общество", категорична бе тя.

Още по темата

Журналистът Иван Гарелов пък сподели, че след влизането ни в НАТО и ЕС, подписването на това споразумение е третата национална кауза в историята на България. А заслугата е дело на усърдната работа на много правителства през годините.

"Съмненията, че договорът за приятелство може да бъде нетраен идват оттам, че при подписването му начело на Македония е партията, която дълго се смяташе за антибългарска. А против договора се обявява ВМРО-ДПМНЕ, която пък приемахме за пробългарска", обясни Гарелов.

И допълни, че един много важен принцип е приемането на подобно мирно споразумение да бъде съгласувано с враждебно настроената политическа партия, тъй като при евентуална смяна на правителството то много лесно ще бъде прекратено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Център на центрума. нещо като център на дебелия ми зад ник ра'бииш ли!
47
0
 
4
 
! Отговори
Гого от Голо бърдо преди 6 години
Без договор с Албания не сме никакъв центрум.
46
1
 
13
 
! Отговори
ТОПЧЕВ преди 6 години
ЦЕНТЪР НА БЕДНОТИЯ,ЦЕНТЪР НА КРАДЕНЕ,ЦЕНТЪР БЕЗ ГАЗ,СКЪП ТОК,СКЪПА ВОДА,РАЗОРЕНИ СЕЛА,БЕДНОТИЯ ДО ШИЯ,НИЩО ХУБАВО ЗА ОБИКНОВЕННИТЕ БЪЛГАРИ.ЕГАТИ ЛЪЖИТЕ.НЕ СЪМ ЗНАЕЛ ЧЕ С ЛЪЖИ СЕ ВЪРВИ НАПРЕД,ТО И ЕДНО ВРЕМЕ ИМАШЕ ЛЪЖИ,НО СЕГА Е ВЪРХА,ИЗДЪЛЖАМ СЕ С 500 ЛВ,ВМЕСТО ЗА 4О ЛВ ПРИ БАЙ ТОШО.СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ ,НАПИШЕТЕ ПОНЕ НЕЩО ВЯРНО,ЦЕНТЪР С ЕДИН САМОЛЕТ ВМЕСТО 300,ТРИ ТАНКА ВМЕСТО 1500, И Т Н.БЕЗ ВОЕННИ УЧИЛИЩА,БЕЗ ПОДГОТВЕНИ КАДРИ,НИЕ ЕДНО ТЕЧЕНИЕ НА БОГАТИТЕ,СМЕШНИ СМЕ ОТ ВСЯКЪДЕ.
45
0
 
5
 
! Отговори
муспи преди 6 години
А какво стана с ези договори дето се подписваха непрекъснато при бай Тошо?! Все едно не ги е имало.
44
4
 
17
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Почваме да приличаме на С. Корея. Там народа умира от глад обаче лидера им се перчи с някакви измислени ракети, тук тук измираме от глад, от ромски набези, от корумпирани доктори ,обаче Боко се перчи с некви магистрали.с
43
1
 
10
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
43, мога да отговоря. Ще ни благодарят при следващата междусъюзническа война. Тука едно маке беше казало, че имаме териториални претенции. И как става това като от началото на 20 ти век все нас ограбват и все ние за нещо сме виновни на съседите
42
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата антибългарска русофилска гмеж както винаги се надпреварва да унижава България и да хвали всички маши на руския империализъм.
41
3
 
14
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До София не е център наГеографският център на Балканския полуостров е София.Сърбия едно известно време беше глезеното дете на Запада, защото служеше на антиевропейските сили, заради което я наградиха с български земи и и позволиха да упражни геноцид върху българското население там.
40
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SOFIA E ZENTARA NA MIZERIATA I PROSTASHTINATA.
39
2
 
13
 
! Отговори
BABA VUNA преди 6 години
BACE POLUDE
38
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко -император на Балканите - Брей!
37
2
 
13
 
! Отговори
TIKVONIII SUDJUKOV преди 6 години
AZ SYM CENTYRA NA VSELENATA AZ SYM SLYNCETO AZ SYM VYZDYXYT I DA NQMASCH DRUGI BOGOVE OSVEN MEN .____GOSPODI VIJ GO TOQ.
36
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 40Напълно съм съгласен , брат! Дори и Нови Сад е по-европейски и по-красив от София!
35
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Козяците имат някакъв план и решиха да внушат на тиквения вожд, че ще стане център на вселената ако *помогне* на съседите си от Балканите. По същия начин, по който каубоите помагат на Сирия, Либия и т.н. Някой да ни е искал помощ? Макетата направо ги наведоха да подпишат, а сърбите и гърците ни заобичаха както никога досега. Сега копаме в Босна ...Кога ли ще ни *благодарят* дружно за помощта?
34
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 38Май скоро не си бил в Белград, да видиш как навсякъде, особено около гарата има палатки с талибани и всякаква ***. Иначе определено града изглежда по-европейски от София. Дори панелните комплекси в Нови Београд са много по-приятно изглеждащи от нашите. Зеленина, пейки пред блоковете и най-важното - по блоковете никакви кръпки изолация със всякакви разцветки.
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
център на сижусите
32
19
 
14
 
! Отговори
до 38 преди 6 години
*** кло-ака София не може да се мери с красивия евпропейски град Белград.И всеки, който е бил там го знае добре. Останалото са шовинистични изблици.А, и в Белград също няма тарамбуки, които да щъкат по център все едно са си в Ориента.
31
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Борисовски - царот на Балканот.
30
13
 
16
 
! Отговори
София не е център на преди 6 години
Сърбия (Белград) е център на Балканите първо защото географски е така и второ, защото Сърбия желае да влезе в ЕС , но отказва да стане член на НАТО. Т.е. Сърбия ще бъде член на ЕС , но ще продължи връзките си с Русия и Китай. Това вече е център.
29
8
 
19
 
! Отговори
Оле,оле преди 6 години
Боцо и подгласниците му се чудят с какво да замажат коловозите на престъпленията си. Скоро,този договор ще си го закачат на мястото на тоалетната хартия. Вълкът кожата си мени,но нрава си- не. Македония си тъче платното и ще ритне кросното.