Борисов спря заповедта, довела до протести край морето

Премиерът обвини кабинета "Станишев" за сегашната ситуация
Обновена: 5 авг 2017 11:18 | 5 авг 2017 11:13,
164
Борисов спря заповедта, довела до протести край морето
Снимка: архив "Булфото"

Премиерът Бойко Борисов разпореди на екоминистъра Нено Димов да спре изпълнението на заповедта, която изкара жителите на Шабла, Каварна и Балчик на протест.

Със заповедта се забраняваха всякакви дейности в териториите на трите общини, попадащи в "Натура 2000".

Министър-председателят поиска Димов и екипът му още утре да проведат среща с кметовете на Шабла, Каварна и Балчик и с протестиращите. Според премиера всички заедно трябва да потърсят решение "след причинената огромна щета от предишни управления".

От правителствения пресцентър уточниха, че Борисов е взел решението за спиране на заповедта след детайлен анализ на случващото се в района на Добруджа и невъзможността на хората да приемат ситуацията, "чието сегашно развитие е резултат от недалновидни и неправилни управленски решения, взети от правителството на Тройната коалиция и министър Джевдет Чакъров".

Борисов възложи на екоминистъра и да се свърже с комисаря по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела и заедно с неправителствените организации, които са в основата на изготвянето на списъците с териториите по "Натура 2000",  да бъде поканен да посети района и на място да се запознае с различните гледни точки.На следващото заседание на Европейския съвет министър-председателят ще постави въпроса пред председателя на Европейската комисия Жан Клод-Юнкер и ще разговаря с него за стотиците милиони, които България ще трябва да плати като глоба в резултат на осъждането.

Премиерът призовава всички да се върнат отново към обществено обсъждане на проблема, да се разгледа работата по случая през годините, за да се минимизират щетите, които трябва да плати българският данъкоплатец.

От правителствения пресцентър припомниха, че през 2006 г. правителството на Сергей Станишев възложи определянето на зоните по "Натура 2000" на екоорганизации, а не на научни институти, както е направено в останалите страни от ЕС.

През 2008 г. са заведени две дела срещу България. Сигналът е за 600 проекта - сред тях има къщи за гости, ниви, ветрогенератори и други. През 2014 г. България е осъдена от ЕК.

Последният спусък на тази бомба със закъснител е от март месец 2017 г., когато служебното правителство поема ангажимент да издаде тази заповед до 31 март, но не го прави, се казва още в съобщението на правителствения пресцентър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
22
 
! Отговори
днр преди 6 години
Руснаците ни размахват пръст,че се продава оръжие освен на Сирия,сега и на Украйна,Нали се сещате по кого се стреля с това оръжие,така че очаквайте ответен удар.Дано да е за виновните.
90
2
 
10
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Натура ,матура, закон, пардон....Баце е лъф и надето го подритнат натам изревава....
89
7
 
34
 
! Отговори
ТАКА Е В БЪЛГАРИЯ преди 6 години
И ОТКЪДЕ ДАВА КОМАНДИТЕ? ОТ ТАКА НАРЕЧЕНОТО СЛЪНЧЕВО БУНГАЛО В ЕВКСИНОГРАД, КЪДЕТО СЕ КЕФИ НА ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ЛУКС И ВСЯКАКВО РАЗТОЧИТЕЛСТВО. Е, ТОВА НАЙ-ГО УМЕЕ. ВСИЧКИ СА МУ ВИНОВНИ, ТОЙ Е ЦЕЛИЯТ В БЯЛО, А МАТ'РЯЛА ДА РАБОТИ, ЧЕ ЩЕ ИГРАЕ КАМШИКА. ЗА НЕГО СА СУДЖУЦИТЕ, ЗА ДРУГИТЕ - ЮМРУЦИТЕ.
88
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страх го тресе да не пламне голям протест, че на хората им писна. Много сме добре! Много сме стабилни! Най бедни в Европа! Най бързо намаляващо население и най много избягало навън! Втори по смъртност в света! И това ако е добре...
87
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мутрата си е мутра.
86
5
 
31
 
! Отговори
ДО 99 преди 6 години
МИ ТОЙ И ЗА КАРУЦАР НЕ СТАВА. ИЗИСКВА ФИЗИЧЕСКО УСИЛИЕ, А БОКО Е ПО СХЕМИТЕ И ДАЛАВЕРИТЕ. И БОЯН РАДЕВ Е БИЛ КАРУЦАР, НО Е И СВЕТОВЕН И ОЛИМПИЙСКИ ШАМПИОН ПО БОРБА. ОСВЕН ТОВА Е И КОЛЕКЦИОНЕР НА ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО, И ДАРИТЕЛ И СПОНСОР. А ТОЯ ГЛЕДА ДА ЛА ПА САМО ЗА СЕБЕ СИ. И КАКТО ВИНАГИ СТАНИШЕВ Е ВИНОВЕН! А СТАНИШЕВ ПРОСТО ГО ПРЕЗИРАШЕ.ЗАТОВА МУ Е ВИНОВЕН.
85
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
OSTAVKA
84
6
 
47
 
! Отговори
НИЩО НОВО ОТ БОКО преди 6 години
СЛАБОТО МЯСТО НА БОРИСОВ Е СТРЕМЕЖЪТ МУ ДА СЕ ХАРЕСВА ОТ ВСИЧКИ НА ВСЯКА ЦЕНА. ОСВЕН ТОВА Е СТРАХЛИВЕЦ И КОГАТО МУ СКОЧАТ, ВЕДНАГА ДАВА ЗАДЕН. ВЛАСТТА ЗА БОКО Е КАТО ОПИАТ.НЕ МОЖЕ ДА СИ СЕ ПРЕДСТАВИ ДА НЕ Е НА ВЛАСТ. ВИЖТЕ ЖАЛКИТЕ МУ ОПИТИ ДА МАЧКА ПРЕЗИДЕНТА, ПРОСТО ЗАЩОТО РЕЙТИНГЪТ НА ПРЕЗИДЕНТА Е 2 ПЪТИ ПО-ВИСОК ОТ ТОЯ НА БАНКЯНСКАТА ТИКВА.КАТО ВСЯКА МУТРА И БОКО СКАЧА НА БУРГИЯ СРЕЩУ ВСЕКИ, КОЙТО ГО ПРЕВЪЗХОЖДА С ЛИЧНИТЕ СИ КАЧЕСТВА. МОРАЛ И КОМПЕТЕНТНОСТ. И КАКТО ВИНАГИ - СТАНИШЕВ Е ВИНОВЕН
83
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прав е този път . Хората стачкуваха , биеха ги и добре направи ББ че не се уплаши от санкции и застана зад хората . Ненов е продажник
82
4
 
8
 
! Отговори
водач на МПС преди 6 години
Въздържам се да давам мнение поради простата причина, че престъпната комунистическа мафия в лицето на адрес 2957 ме тормози от сутрин до вечер !!!
81
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ан тъй,Бат Боци отново ръководи държавата.Така тря,бат Боци!
80
2
 
29
 
! Отговори
знаещ преди 6 години
До ТАЙНА КОАЛИЦИЯОти Нено Димов е нечий зет. Разбери чий и ще разбереш защо таз калинка лети от цвят на цвят тъй необезпокоявано. тъста, тъста е важен, след като калинката се е добрала до дъщеря му, кво да прави човека - подкрепя.
79
2
 
33
 
! Отговори
ТАЙНА КОАЛИЦИЯ преди 6 години
Да припомним на публиката, че министърът на околната среда и водите Нено Димов е виден функционер на ДСБ (Демократи за силна България).След като тази партийка на Костов беше изритана от народа е не е в парламента, защо нейни функционери са в правителството?
78
3
 
36
 
! Отговори
ПОЩЕНСКИЯТ ГЪЛЪБ преди 6 години
Станишев подписа договора за влизане в ЕС.борисов подписа договора с Македония, за който всички са съгласни, че няма да се изпълнява, остава една ненужна хартияПрочетете какво пишат три дни вече скопските вестници и ще сте на ясно.
77
3
 
29
 
! Отговори
И КОАФЬОР ТРЯБВА преди 6 години
ДА СЕ НАЗНАЧИ В МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ЕДИН БРЪСНАР, ЧЕ ДА ГО БРЪСНЕ.ТАКА ПРИЛИЧА НА КАРУЦАР.
76
8
 
43
 
! Отговори
Незнайко преди 6 години
Борисов, защо те е срам да си признаеш, че от влизането на България в Европейския Съюз, което между впрочем е заслуга на БСП и лично на Сергей Станишев, който явно не е толкова нагъл като теб да се фука с това, нищо съществено не си направил?Изключваме кражбите на европейски субсидии и кривите ти като макарони "магистрали"!
75
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бях в Созопол през Юли. Местен ми каза, пречиствателната станция е окрадена още преди откриването. Около 120 милиона са гушнали герберугите и са си ги дЕлнали с местния велможа, кмета. Мръсотията влиза на 80 метра до Централния плаж. И после защо има толкова Ешерихия коли, толкова повръщане и диарии. Ето защо масови се ходи в Гърция. По-скъпо но няма скапана храна и татуирани мутри, стрелби и пребивания. Един път разочарован от Лай//морието, втори път не идва.
74
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щета, причинена "от предишни управления на ГЕРБ", срам ли ви беше да го добавите, или нарочно се направихте на разсеяни???
73
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИзлъгА ли ви чичака от Банкя, излъгА ви. За кой път наивници? За N ти но нема страшно, ще има още. БОЛи го фара за вас, страхлив е защото всеки протест е искра която може да запали Народно недоволство. А от това го е страх най-много, защото може да бъде изритан от властта, което означава, че може да се търси отговорност за кражбите, лъжите, корупцията, предателствата, за разрухата в която България все повече навлиза. Чичката трепери неистово да не изпадне, което се знае от години.
72
21
 
4
 
! Отговори
Ирина преди 6 години
Ей ама като го видя така с 3 дневната брада и направо ми идва да го цуна Бойко. Да не говорим за други работи.