Борисов бесен: Полимери – разграбено, босовете му – на "Мерцедес"-и

Премиерът помоли прокуратурата да разследва този "пладнешки грабеж"
7 авг 2017 11:00, Златко Желев
203
Борисов бесен: Полимери – разграбено, босовете му – на "Мерцедес"-и
Снимка: архив, Булфото

Всичко в завода "Полимери" е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат "Мерцедеси-Майбах" и ни дават оценка, обяви пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в бившия завод "Полимери" – Девня.

Премиерът обяви, че иска да успоки хората в региона и самата Варна, защото предприятието е станало екологична бомба и държавата се заела сериозно с проблема.

Още по темата

"Приватизацията освен, че е разбойническа, решението, което е дадено при следващите разпродажби, то е минало през няколко собственика доколкото знам, е много интересно", коментира Борисов.

По думите му активите отиват за частниците, а вредният отпадък и утилизацията остава за данъкоплатеца.

"Добре ли е? Не само не е справедливо, просто звучи като виц, но е факт. В момента държавата чрез областния управител плаща тока, водата, охраната, наблюдението, което правим и виждате в какво положение са резервоарите. Следващите дни буквално започваме да ги разкарваме из цяла Европа", добави премиерът.

Той уточни, че на няколко пъти е говорил с главния прокурор.

"Даже сутринта, преди няколко минути, му звъннах да го питам все пак може ли това, което казвам, да се огласи с негово знание. Той е направил необходимите проверки с варненския окръжен прокурор и делата са доста напред в момента. Убеден съм, че тези, които са причинили този пладнешки грабеж, то вече свикнахме да са откраднали през годините с тази приватизация милиарди активи на държавата. Това предприятие е било уникално по своята същност на Балканите. До него идва директна тръба на "Нефтохим" от Бургас, за да не се возят по пътищата всякакви летливи и вредни материали. Всичко това е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат "Мерцедеси-Майбах" и ни дават оценка, което ме принуди да дойда и да покажа на хората вследствие на тази разбойническа приватизация колко милиарди е загубила държавата, но и продължаваме да плащаме", каза още Бойко Борисов.

По думите му никак не е честно държавата да събира пари, за да плаща за бакиите на бившите собственици на "Полимери" – Девня.

"Тук е купена инсталация, която всичко това да утилизира и те с цялото си нахалство я продават в Румъния. Взимат и от нея парите. Убеден съм, че главният прокурор ще направи така, че от срещу неизвестен извършител, каквото е в момента ограбването на цял завод, гордост на Балканите, да има известен", настоя Борисов.

Министър-председателят  поясни, че новият собственик на дружеството на практика е дошъл, за да го нареже завода и да го приключи.

"Това е историята на българския Преход, защото сега е много модерно да говорим. Надявам се, че с влизането на Антикорупционния закон и създаването на този орган, той ще се занимае не само с това, което е в момента, а и с подобни минали сделки, защото те носят много по-големи щети от всичко останало. Тук трябва да се има предвид, че на 200 км по-нагоре стоят 2 реактора за 3 млрд. лв. И там какво ще правим, а ги платихме следствие на тези големи шлемове, които заварих. Апелирам към колегите и политическата класа да бъдат малко по-скромни в изказванията си", заключи Бойко Борисов.


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
0
 
! Отговори
КРУМ II преди 8 месеца
Да Закон за Защита на България
Трябва сега докато има в Парламента хора
които да го гласуват.
176
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господата нямали да платят 330000 лв за ток, вие искате да платят обезвреждането на цистерните с трихлоритан- ТРЯБВА ДА СИ ПОНЕСАТ НАКАЗАНИЕТО- ОПАСНИ СА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА ДЪРЖАВАТА- КЪДЕ СА ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ, КОИТО СА ИМ ПОЗВОЛИЛИ ДА СЕ ЧУВСТВАТ БЕЗНАКАЗАНИ..........НЯМА ТАКАВА НАГЛОСТ, НЯМА ТАКОВА БЕЗОЧИЕ- ТОВА КАТО НАСЛЕДСТВО ЛИ ВЪРВИ............
175
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е тя и държавата е във фалит.но премиер и министри се возят в ''Майбах'' а депутатите си гласуват нови заплати
174
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До бързозабравящите
Кой беше заедно с ББ в делгацията при посещението в Катар, вече не помня при кое правителство на герп,
Отговор: цялата фамилия Баневи, облечени в бяло, защо тогава не бб не говори с тези престъпници относно разграбването на Полимери, а ги водеше със себе си на екскурзия?
173
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забравили са го да му дадат, затова е бесен. Скоро ще му мине.
172
0
 
9
 
! Отговори
extremist преди 1 година
Приватизацията освен, че е разбойническа,...- СЛЕД КАТО ОТКРИТО ПРИЗНАВАШ ЧЕ СИ НАЯСНО КАК Е ПРОТЕКЛА "ПРИВАТИЗАЦИЯТА" ТИКВА, И СИ ТОЛКОВА ЗАГРИЖЕН ЗА БЪЛГАРИЯ ТО СЛЕДВА ДА ПРЕДПРИЕМЕШ ТЕЗИ ДЕЙСТВИЯ:
РАЗБОЙНИЧЕСКИТЕ СДЕЛКИ ДА СЕ АНУЛИРАТ, РАЗБОЙНИЧЕСКИТЕ ЗАКОНИ ДОВЕЛИ ДО ТЕЗИ КРАЖБИ ДА СЕ ЗАДРАСКАТ, РАЗБОЙНИЦИТЕ ДА БЪДАТ ПРАТЕНИ ПО ПАНДИЗИТЕ, , ВСИЧКИ ГЕПЕНИ ПАРИЦИ ДА СЕ ВЪРНАТ, ЗАВОДИТЕ ДА СЕ ПОСТРОЯТ ОТНОВО ! ДА СЕ БЪРШЕШ С ЦАЦАРКО Е ТОЧНО ОБРАТНОТО НА "ЗАГРИЖЕН", ПОЖАРНИКАРЧЕ НЕЗНАЧИТЕЛНО
171
2
 
10
 
! Отговори
extremist преди 1 година
Борисов бесен: Полимери – разграбено, босовете му – на "Мерцедес"-и - "НЕ СЪМ ОТ ТУКА , И СЪМ ЗА МАЛКО" НАЛИ ТАКА ТИКВА; ТИКВА ТОВА ПРЕДПРИЯТИЯ ГО ПОЗНАВАМ НА ПРЪСТИ И НЕ РАЗБИРАМ КВО СЕ ПРАВИШ НА ЗАГРИЖЕН. ПОТОКА ПО ТАЯ ТРЪБИЦА ИДВАЩА ОТ НЕФТОХИМ СПРЯ С БЛАГОСЛОВИЯТА НА ПРИЯТЕЛЧЕТО ТИ ЗЛАТЕВ И С ТВОЕ ЗНАНИЕ КОГА БЕШЕ ОЩЕ ПОЖАРНИКАР....В ПОЛИЦИЯТА
170
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя ще ми говори за преход. От 26 години преход 10 години са при тебе , бе Борисов. Две в незавършен кметски мандат на София и осем в незавършени три мандата мин.председател.
Е - тоя преход е твое дело и на съпартииците ти комунисти, дето сега са гербери.
169
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борсов, възмутен ли си? Не са ти дали %? Само за себе си са мислели, колко жалко. Не може така, всеки трябва да се отчита, нали така?
168
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оо , изтървал е да вземе сладкото от Полимери. Споко Боко, ще дадат и работата ще заспи.
Утре друга песен ще запееш.
Само ти се чудя, пък като гледам и ти си в несвяст, като знаеш колко стотици милйончета ей така , безплатно са влезли в друг джоб.
Ма ти си знаеш - като при суджука , брато - прокурор, данъчни, НАП и ще дадат моло и драго, за да се отърват.
Ако не ги самоубиеш междувременно.
167
2
 
25
 
! Отговори
Кольо преди 1 година
Че тя цяла България е разграбена, а управлаващите са на мерцедеси, които ние сме им купили...
166
2
 
13
 
! Отговори
Един от. Многото преди 1 година
Откри америка добре, че е само това предприятие
165
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешник
164
2
 
14
 
! Отговори
П.Петров преди 1 година
До "-"
"Ако" цапа и мирише, а "ще" съм го чувал толкова пъти , че в граматиката на българския език трябва да се въведе ново глаголно време - "бъдеще не състоящо"
Колкото Суджука ще влезе в затвора, толкова и олигарх.
Пък ти си вЕрвай и запали свещ, но е по-вероятно гръм да ги удари, отколкото български съд да раздаде справедливост !
163
4
 
15
 
! Отговори
П.Петров преди 1 година
Не актьор, не циркаджия, а маймун от класа ...
162
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-наглия крадец в държавата завидя на останалите крадци!
161
1
 
18
 
! Отговори
Christo Dimitrov преди 1 година
Абе обяснете ми най-накрая - плюещите били платени, хвалещите били платени... кажете ми къде и кои плащат повече, та да се запиша и аз? И без това си губя времето в интернет, поне келепир да има :)
160
15
 
4
 
! Отговори
иван преди 1 година
за полимери са виновни комунистите и Тодор Живков този завод никога не е произвеждал нищо така си взимаха заплати и бяха в тежест на държавата.Всичките ни химически заводи бяха на загуба и СДС направи много добре че ги закри и продаде.
159
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Приватизацията освен, че е разбойническа, решението, което е дадено при следващите разпродажби, то е минало през няколко собственика доколкото знам, е много интересно", ГРАНДИОЗНО!!!
Коментирам аз.
158
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На биби ще му дръпнат килимчето изпод краката и сега разиграва евтини селски номера
Той ни лук ял, ни лук мирисал..
На ББ некой да му прочете приказката за лъжливото овчарче...
ох не мога повече, тоя цирк здраво ми писна.