Борисов бесен: Полимери – разграбено, босовете му – на "Мерцедес"-и

Премиерът помоли прокуратурата да разследва този "пладнешки грабеж"
7 авг 2017 11:00, Златко Желев
203
Борисов бесен: Полимери – разграбено, босовете му – на "Мерцедес"-и
Снимка: архив, Булфото

Всичко в завода "Полимери" е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат "Мерцедеси-Майбах" и ни дават оценка, обяви пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в бившия завод "Полимери" – Девня.

Премиерът обяви, че иска да успоки хората в региона и самата Варна, защото предприятието е станало екологична бомба и държавата се заела сериозно с проблема.

Още по темата

"Приватизацията освен, че е разбойническа, решението, което е дадено при следващите разпродажби, то е минало през няколко собственика доколкото знам, е много интересно", коментира Борисов.

По думите му активите отиват за частниците, а вредният отпадък и утилизацията остава за данъкоплатеца.

"Добре ли е? Не само не е справедливо, просто звучи като виц, но е факт. В момента държавата чрез областния управител плаща тока, водата, охраната, наблюдението, което правим и виждате в какво положение са резервоарите. Следващите дни буквално започваме да ги разкарваме из цяла Европа", добави премиерът.

Той уточни, че на няколко пъти е говорил с главния прокурор.

"Даже сутринта, преди няколко минути, му звъннах да го питам все пак може ли това, което казвам, да се огласи с негово знание. Той е направил необходимите проверки с варненския окръжен прокурор и делата са доста напред в момента. Убеден съм, че тези, които са причинили този пладнешки грабеж, то вече свикнахме да са откраднали през годините с тази приватизация милиарди активи на държавата. Това предприятие е било уникално по своята същност на Балканите. До него идва директна тръба на "Нефтохим" от Бургас, за да не се возят по пътищата всякакви летливи и вредни материали. Всичко това е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат "Мерцедеси-Майбах" и ни дават оценка, което ме принуди да дойда и да покажа на хората вследствие на тази разбойническа приватизация колко милиарди е загубила държавата, но и продължаваме да плащаме", каза още Бойко Борисов.

По думите му никак не е честно държавата да събира пари, за да плаща за бакиите на бившите собственици на "Полимери" – Девня.

"Тук е купена инсталация, която всичко това да утилизира и те с цялото си нахалство я продават в Румъния. Взимат и от нея парите. Убеден съм, че главният прокурор ще направи така, че от срещу неизвестен извършител, каквото е в момента ограбването на цял завод, гордост на Балканите, да има известен", настоя Борисов.

Министър-председателят  поясни, че новият собственик на дружеството на практика е дошъл, за да го нареже завода и да го приключи.

"Това е историята на българския Преход, защото сега е много модерно да говорим. Надявам се, че с влизането на Антикорупционния закон и създаването на този орган, той ще се занимае не само с това, което е в момента, а и с подобни минали сделки, защото те носят много по-големи щети от всичко останало. Тук трябва да се има предвид, че на 200 км по-нагоре стоят 2 реактора за 3 млрд. лв. И там какво ще правим, а ги платихме следствие на тези големи шлемове, които заварих. Апелирам към колегите и политическата класа да бъдат малко по-скромни в изказванията си", заключи Бойко Борисов.


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
0
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 месеца
Добро утро, г-н другарю Борисов. От 3 мандата сте на власт и успяхте да разберете, че в България се извършват вече 28 години гигантски кражби. Всеки ден и всеки част. На всички ни е ясен закона за скачените съдове. Всеки ден по един бивш политик трябва да влиза за разследване в прокуратурата. Започнете с Костов, швед от Драгалевци.
177
0
 
0
 
! Отговори
КРУМ II преди 1 година
Да Закон за Защита на България
Трябва сега докато има в Парламента хора
които да го гласуват.
176
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господата нямали да платят 330000 лв за ток, вие искате да платят обезвреждането на цистерните с трихлоритан- ТРЯБВА ДА СИ ПОНЕСАТ НАКАЗАНИЕТО- ОПАСНИ СА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА ДЪРЖАВАТА- КЪДЕ СА ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ, КОИТО СА ИМ ПОЗВОЛИЛИ ДА СЕ ЧУВСТВАТ БЕЗНАКАЗАНИ..........НЯМА ТАКАВА НАГЛОСТ, НЯМА ТАКОВА БЕЗОЧИЕ- ТОВА КАТО НАСЛЕДСТВО ЛИ ВЪРВИ............
175
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е тя и държавата е във фалит.но премиер и министри се возят в ''Майбах'' а депутатите си гласуват нови заплати
174
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До бързозабравящите
Кой беше заедно с ББ в делгацията при посещението в Катар, вече не помня при кое правителство на герп,
Отговор: цялата фамилия Баневи, облечени в бяло, защо тогава не бб не говори с тези престъпници относно разграбването на Полимери, а ги водеше със себе си на екскурзия?
173
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забравили са го да му дадат, затова е бесен. Скоро ще му мине.
172
0
 
9
 
! Отговори
extremist преди 1 година
Приватизацията освен, че е разбойническа,...- СЛЕД КАТО ОТКРИТО ПРИЗНАВАШ ЧЕ СИ НАЯСНО КАК Е ПРОТЕКЛА "ПРИВАТИЗАЦИЯТА" ТИКВА, И СИ ТОЛКОВА ЗАГРИЖЕН ЗА БЪЛГАРИЯ ТО СЛЕДВА ДА ПРЕДПРИЕМЕШ ТЕЗИ ДЕЙСТВИЯ:
РАЗБОЙНИЧЕСКИТЕ СДЕЛКИ ДА СЕ АНУЛИРАТ, РАЗБОЙНИЧЕСКИТЕ ЗАКОНИ ДОВЕЛИ ДО ТЕЗИ КРАЖБИ ДА СЕ ЗАДРАСКАТ, РАЗБОЙНИЦИТЕ ДА БЪДАТ ПРАТЕНИ ПО ПАНДИЗИТЕ, , ВСИЧКИ ГЕПЕНИ ПАРИЦИ ДА СЕ ВЪРНАТ, ЗАВОДИТЕ ДА СЕ ПОСТРОЯТ ОТНОВО ! ДА СЕ БЪРШЕШ С ЦАЦАРКО Е ТОЧНО ОБРАТНОТО НА "ЗАГРИЖЕН", ПОЖАРНИКАРЧЕ НЕЗНАЧИТЕЛНО
171
2
 
11
 
! Отговори
extremist преди 1 година
Борисов бесен: Полимери – разграбено, босовете му – на "Мерцедес"-и - "НЕ СЪМ ОТ ТУКА , И СЪМ ЗА МАЛКО" НАЛИ ТАКА ТИКВА; ТИКВА ТОВА ПРЕДПРИЯТИЯ ГО ПОЗНАВАМ НА ПРЪСТИ И НЕ РАЗБИРАМ КВО СЕ ПРАВИШ НА ЗАГРИЖЕН. ПОТОКА ПО ТАЯ ТРЪБИЦА ИДВАЩА ОТ НЕФТОХИМ СПРЯ С БЛАГОСЛОВИЯТА НА ПРИЯТЕЛЧЕТО ТИ ЗЛАТЕВ И С ТВОЕ ЗНАНИЕ КОГА БЕШЕ ОЩЕ ПОЖАРНИКАР....В ПОЛИЦИЯТА
170
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя ще ми говори за преход. От 26 години преход 10 години са при тебе , бе Борисов. Две в незавършен кметски мандат на София и осем в незавършени три мандата мин.председател.
Е - тоя преход е твое дело и на съпартииците ти комунисти, дето сега са гербери.
169
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борсов, възмутен ли си? Не са ти дали %? Само за себе си са мислели, колко жалко. Не може така, всеки трябва да се отчита, нали така?
168
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оо , изтървал е да вземе сладкото от Полимери. Споко Боко, ще дадат и работата ще заспи.
Утре друга песен ще запееш.
Само ти се чудя, пък като гледам и ти си в несвяст, като знаеш колко стотици милйончета ей така , безплатно са влезли в друг джоб.
Ма ти си знаеш - като при суджука , брато - прокурор, данъчни, НАП и ще дадат моло и драго, за да се отърват.
Ако не ги самоубиеш междувременно.
167
2
 
26
 
! Отговори
Кольо преди 1 година
Че тя цяла България е разграбена, а управлаващите са на мерцедеси, които ние сме им купили...
166
2
 
13
 
! Отговори
Един от. Многото преди 1 година
Откри америка добре, че е само това предприятие
165
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешник
164
2
 
14
 
! Отговори
П.Петров преди 1 година
До "-"
"Ако" цапа и мирише, а "ще" съм го чувал толкова пъти , че в граматиката на българския език трябва да се въведе ново глаголно време - "бъдеще не състоящо"
Колкото Суджука ще влезе в затвора, толкова и олигарх.
Пък ти си вЕрвай и запали свещ, но е по-вероятно гръм да ги удари, отколкото български съд да раздаде справедливост !
163
4
 
15
 
! Отговори
П.Петров преди 1 година
Не актьор, не циркаджия, а маймун от класа ...
162
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-наглия крадец в държавата завидя на останалите крадци!
161
1
 
20
 
! Отговори
Christo Dimitrov преди 1 година
Абе обяснете ми най-накрая - плюещите били платени, хвалещите били платени... кажете ми къде и кои плащат повече, та да се запиша и аз? И без това си губя времето в интернет, поне келепир да има :)
160
15
 
6
 
! Отговори
иван преди 1 година
за полимери са виновни комунистите и Тодор Живков този завод никога не е произвеждал нищо така си взимаха заплати и бяха в тежест на държавата.Всичките ни химически заводи бяха на загуба и СДС направи много добре че ги закри и продаде.
159
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Приватизацията освен, че е разбойническа, решението, което е дадено при следващите разпродажби, то е минало през няколко собственика доколкото знам, е много интересно", ГРАНДИОЗНО!!!
Коментирам аз.