Борисов бесен: Полимери – разграбено, босовете му – на "Мерцедес"-и

Премиерът помоли прокуратурата да разследва този "пладнешки грабеж"
7 авг 2017 11:00,
203
Борисов бесен: Полимери – разграбено, босовете му – на "Мерцедес"-и
Снимка: архив, Булфото

Всичко в завода "Полимери" е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат "Мерцедеси-Майбах" и ни дават оценка, обяви пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в бившия завод "Полимери" – Девня.

Премиерът обяви, че иска да успоки хората в региона и самата Варна, защото предприятието е станало екологична бомба и държавата се заела сериозно с проблема.

Още по темата

"Приватизацията освен, че е разбойническа, решението, което е дадено при следващите разпродажби, то е минало през няколко собственика доколкото знам, е много интересно", коментира Борисов.

По думите му активите отиват за частниците, а вредният отпадък и утилизацията остава за данъкоплатеца.

"Добре ли е? Не само не е справедливо, просто звучи като виц, но е факт. В момента държавата чрез областния управител плаща тока, водата, охраната, наблюдението, което правим и виждате в какво положение са резервоарите. Следващите дни буквално започваме да ги разкарваме из цяла Европа", добави премиерът.

Той уточни, че на няколко пъти е говорил с главния прокурор.

"Даже сутринта, преди няколко минути, му звъннах да го питам все пак може ли това, което казвам, да се огласи с негово знание. Той е направил необходимите проверки с варненския окръжен прокурор и делата са доста напред в момента. Убеден съм, че тези, които са причинили този пладнешки грабеж, то вече свикнахме да са откраднали през годините с тази приватизация милиарди активи на държавата. Това предприятие е било уникално по своята същност на Балканите. До него идва директна тръба на "Нефтохим" от Бургас, за да не се возят по пътищата всякакви летливи и вредни материали. Всичко това е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат "Мерцедеси-Майбах" и ни дават оценка, което ме принуди да дойда и да покажа на хората вследствие на тази разбойническа приватизация колко милиарди е загубила държавата, но и продължаваме да плащаме", каза още Бойко Борисов.

По думите му никак не е честно държавата да събира пари, за да плаща за бакиите на бившите собственици на "Полимери" – Девня.

"Тук е купена инсталация, която всичко това да утилизира и те с цялото си нахалство я продават в Румъния. Взимат и от нея парите. Убеден съм, че главният прокурор ще направи така, че от срещу неизвестен извършител, каквото е в момента ограбването на цял завод, гордост на Балканите, да има известен", настоя Борисов.

Министър-председателят  поясни, че новият собственик на дружеството на практика е дошъл, за да го нареже завода и да го приключи.

"Това е историята на българския Преход, защото сега е много модерно да говорим. Надявам се, че с влизането на Антикорупционния закон и създаването на този орган, той ще се занимае не само с това, което е в момента, а и с подобни минали сделки, защото те носят много по-големи щети от всичко останало. Тук трябва да се има предвид, че на 200 км по-нагоре стоят 2 реактора за 3 млрд. лв. И там какво ще правим, а ги платихме следствие на тези големи шлемове, които заварих. Апелирам към колегите и политическата класа да бъдат малко по-скромни в изказванията си", заключи Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
4
 
32
 
! Отговори
breh преди 6 години
А защо не вземеш Лукойл от руснаците? - там 1$ го продадахте - нямаше ли далавера - няма ли за разследване?
127
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А вашият пладнешки грабеж КОЙ ще разследва?
126
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добрата отбрана е нападението.Бочко добре знае това.
125
9
 
27
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Когато ви ракрият далаверите през годините веднага говориш пред медиите все едно, че не си част от тях. Много умно. Но да управляваш една страна се изисква повече от умението да прибираш на хората суджуците.
124
6
 
33
 
! Отговори
без пардон преди 6 години
Другарят Борисов бесен: суджуците разграбени, босовете им от Добрич на "Мерцедес"-и
123
4
 
34
 
! Отговори
Къде преди 6 години
си спал досега, бе, сладък?! На луната ли си бил, на Марс ли? Кого мислиш, че лъжеш, освен себе си?
122
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВасилевМного си доверчив,Василев.Това да не е магазин за краставици,та да скрие някой лев печалба.Не са толкова прости,та да не си вържат нещата.То и Марешки се опита да баламосво с "по-евтино" гориво с 5 ст.,но не му се получи.Златото ни изнасят за 1% комисион.А водата? Продават я почти на цената на тока.Да не я правят.Който иска,да продава евтин бензин,ще купувам от него.Но никой не иска да се мине.
121
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде да спазваме хигиена и не споменаваме думата Русия,по не и по време което хората обядват.
120
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я да помислим.Ако Бойко взема 3-4 хиляди лева заплата,колко трябва да получава бившата м-ка на регионалното развитие за да може да си купи чантичка за 18 хиляди лева?Предполага се,че е под неговата заплата.Ако е около 3 000 лв.са и трябвали 6-7 месеца без да яде,пие,облича и никакви сметки за плащане,за да си купи златната чантичка.Народе,спиш ли или мозъчните ти гънки съвсем са се опънали?
119
3
 
18
 
! Отговори
Боян преди 6 години
Ха... Сетила се Мара, да се побара!
118
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА В ПИПАЛАТА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ТУМОР!
117
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя напоследък все е бесен.Както казваше един друг:тишината в спалнята ражда безумия.Намерете му една булка,белким се успокои и престане да се занимава с глупости.Ако някой посмее да разследва неговите далавери,сигурно ще му осигурят доживотна присъда в компанията на бай Ставри.
116
1
 
16
 
! Отговори
уж офтопик преди 6 години
Имаше един такъв виц на времето по случай разширяването на ЕС - "Под председателството на Албания и Македония, Германия и Англия напуснаха ЕС". Сега председателстваме ние и Литва, та се не знае, какво ни чака догодина
115
5
 
16
 
! Отговори
по света и у нас преди 6 години
Бизнеса с "Лукойл" бил мръсен,защото Русия трябва да се срине,та да купуваме шистов газ със стомни от щатите или от арабеските,които са само формални "собственици",които канят истинския изрусен собственик да играе танц със саби по чаршаф.В Гърция да не е по евтин бензина,та пълним колите на границата,преди да влезем там.
114
4
 
16
 
! Отговори
До 128 преди 6 години
При мен тоя опъваше маркуча сега е Министър председател..... Искал да стане следовател ама с 2 на изпита не става..... Така че оцеляват ама при мен не можеха да надскочат възможностите си
113
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво стана с горивата, картелите .... или минаха изборите и ги забравихме... много шум, много обещания, уж всичко бяха видели и разкрили
112
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойкоооо,а нещо да кажеш за приватизацията на БТК и Булгартабак по твое време за жълти стотинки????А в Булгартабак по това време беше и съпруга на Цецка Цачева.Колко ли е намазал от приватизацията и той.Май излиза ,че крадеца вика дръжте крадеца.
111
2
 
25
 
! Отговори
Бай Тошо преди 6 години
Национализация и Народен Съд за всички управници последните 27г. Единствено Жан Виденов бих пощадил..... Да не забравя и НПо-тата Народният съд и за тях
110
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата краде по 10 бона всеки месец за заплатата си от държавния бюджет без да е доказала че върши работа за 10 бона. За 8 години е откраднал 1 милион лева за заплати.
109
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бай ТошоТе такива като него оцеляват при всички режими и се нагаждат.... и говорят, говорят и другите им вярват, вярват.....мъка, много мъка има по тази земя