Борисов бесен: Полимери – разграбено, босовете му – на "Мерцедес"-и

Премиерът помоли прокуратурата да разследва този "пладнешки грабеж"
7 авг 2017 11:00,
203
Борисов бесен: Полимери – разграбено, босовете му – на "Мерцедес"-и
Снимка: архив, Булфото

Всичко в завода "Полимери" е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат "Мерцедеси-Майбах" и ни дават оценка, обяви пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в бившия завод "Полимери" – Девня.

Премиерът обяви, че иска да успоки хората в региона и самата Варна, защото предприятието е станало екологична бомба и държавата се заела сериозно с проблема.

Още по темата

"Приватизацията освен, че е разбойническа, решението, което е дадено при следващите разпродажби, то е минало през няколко собственика доколкото знам, е много интересно", коментира Борисов.

По думите му активите отиват за частниците, а вредният отпадък и утилизацията остава за данъкоплатеца.

"Добре ли е? Не само не е справедливо, просто звучи като виц, но е факт. В момента държавата чрез областния управител плаща тока, водата, охраната, наблюдението, което правим и виждате в какво положение са резервоарите. Следващите дни буквално започваме да ги разкарваме из цяла Европа", добави премиерът.

Той уточни, че на няколко пъти е говорил с главния прокурор.

"Даже сутринта, преди няколко минути, му звъннах да го питам все пак може ли това, което казвам, да се огласи с негово знание. Той е направил необходимите проверки с варненския окръжен прокурор и делата са доста напред в момента. Убеден съм, че тези, които са причинили този пладнешки грабеж, то вече свикнахме да са откраднали през годините с тази приватизация милиарди активи на държавата. Това предприятие е било уникално по своята същност на Балканите. До него идва директна тръба на "Нефтохим" от Бургас, за да не се возят по пътищата всякакви летливи и вредни материали. Всичко това е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат "Мерцедеси-Майбах" и ни дават оценка, което ме принуди да дойда и да покажа на хората вследствие на тази разбойническа приватизация колко милиарди е загубила държавата, но и продължаваме да плащаме", каза още Бойко Борисов.

По думите му никак не е честно държавата да събира пари, за да плаща за бакиите на бившите собственици на "Полимери" – Девня.

"Тук е купена инсталация, която всичко това да утилизира и те с цялото си нахалство я продават в Румъния. Взимат и от нея парите. Убеден съм, че главният прокурор ще направи така, че от срещу неизвестен извършител, каквото е в момента ограбването на цял завод, гордост на Балканите, да има известен", настоя Борисов.

Министър-председателят  поясни, че новият собственик на дружеството на практика е дошъл, за да го нареже завода и да го приключи.

"Това е историята на българския Преход, защото сега е много модерно да говорим. Надявам се, че с влизането на Антикорупционния закон и създаването на този орган, той ще се занимае не само с това, което е в момента, а и с подобни минали сделки, защото те носят много по-големи щети от всичко останало. Тук трябва да се има предвид, че на 200 км по-нагоре стоят 2 реактора за 3 млрд. лв. И там какво ще правим, а ги платихме следствие на тези големи шлемове, които заварих. Апелирам към колегите и политическата класа да бъдат малко по-скромни в изказванията си", заключи Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
20
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Ако си бяхме направили приватизацията 1991 г. сега нямаше да има подобни новини. Щяхме да се на нивото на Чехия и Унгария, а не последна дупка на кавала. Ама червените **** много хитро извъртяха народа и и му го сложиха за пореден път с приватизацията 1997 г.
7
2
 
17
 
! Отговори
аз не ям суджуци преди 6 години
схемата суджуци за купуване на избиратели.ибирателите избират суджукаджиите.суджукаджиите далаверят полимерибоклуците от полимери и суджуците ги плащат пак избирателите.то всички плащаме за мафиотските далавери.
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имена, нещо... Или само шумиме?
5
13
 
6
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Нека да бъдем малко по-премерени в изказванията си. Партията ни е на власт от 2009г., а това с приватизацията е отпреди това и е част от лошото наследство което заварихме, защото и ние можехме да си я приватизираме. Самото предприятие си е затворено отдавна, нормално е да се разпродава на парче, защото явно няма да се развива такава излишна дейност в наши дни, вече е демокрация и нямаме нужда от това производтво планитрано и изградено при комунизма.
4
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Собственика с майбаха е учредителя на "Евразийска България", конкурент по рубладжийство на Шиши. Конкурентите се отстраняват.
3
4
 
46
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
На това му се казва след "дъжд качулка". А да попитам БХ къде спа последните 10 г. Да е премиер от няколко месеца да му се върже човек, ама той е от...2009 г.
2
0
 
54
 
! Отговори
БАЙ МИЛЕ преди 6 години
ВСИЧКИ СТЕ ЗА ВЪЖЕТО....ВАШ'ТА М****ЕДИН ДА ВИСНЕ И БАЯ НАРОД ЩЕ СИ ПОМИСЛИ ПРЕДИ ДА КРАДНЕ...
1
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Под всичко това има нечии подписи.....