Плевнелиев за Радев: Пасивен е, позицията му не се чува!

Не отворил вратата на президентството, за да чуе мнението на хората
298

Президентът (2012 г. - 2017 г.) Росен Плевнелиев разкритикува наследника си на "Дондуков" 2 Румен Радев и го обвини в пасивност.

Конкретният повод за това стана искането на над 20 екоорганизации, които призоваха Радев да наложи вето върху промените в Закона за защита на околната среда, приети от парламента в последния ден преди депутатите да излязат в лятна ваканция.

Още по темата

С поправките в закона отпада касационният контрол върху решенията за приемане на оценка за въздействие върху околната среда за обекти от национално значение, обявени с решение на МС.

"Радев е крайно пасивен с действията си, тъй като нито позицията му се чува, нито се организират различни срещи с представители на обществените групи, за да може президентската институция да отвори вратите си за мненията на всички", упрекна го Плевнелиев в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Той коментира и договора за добросъседство с Македония, който беше подписан през миналата седмица в Скопие от премиера Бойко Борисов и колегата му Зоран Заев.

Според него това е само един къс хартия, който обаче трябва да бъде преобразен в резултат.

"Важно е България да бъде активната страна, да водим ден по ден приоритетите си и да помогнем за реализацията на югозападната ни съседка. Трябва да гледаме прагматично напред и двата народа да работят заедно", отсече той.

Плевнелиев коментира и казуса с фалиралата КТБ и отсече, че няма как да приеме за жертва бивш шеф на банка, през чието управление са източени милиарди.

"За пореден път българският народ беше обран пред очите на целия свят и всички, участвали в "кражбата на века", трябва да понесат своите последици", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
0
 
0
 
! Отговори
Хайдутов преди 6 години
Простофил! Гнусен и нахален тип! Прилича на Коня...
233
0
 
1
 
! Отговори
до к.242 преди 6 години
Кои сте "всички вие", че както разбирам сте този сбиротъкм останал извън парламента,. Добре че от БТВ и НОВА ви канят да се преброите колко сте останали. Та дори и Зелените са повече от вас и по-силно крякат.
232
4
 
0
 
! Отговори
вива Плевньов преди 6 години
он мое Росен да се гньете за каде руските московци, ама сека вечер маа кроул с две кухи леики от Варна ди Иличовск да наточи от дискаунтната гас за печката.они че да га му бъцнат некоя гас канела у оньо срамнио орган дека има една "О"-образна срамна и смърдяща устна като всеки деПераст.
231
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както вече казах преди, да плуваш срещу течението е трудно, но резултатите никога не закъсняват. Росен без нито едно правомощие в сферата на изпълнителната власт създаде цял един сектор в българската икономика и вдигна брутния вътрешен продукт на страната. И изобщо не се огъна пред престъпния модел на управление. Сегашният президент е просто част от този модел, при това без да е изобщо наясно какво всъщност означава да си президент ! Мъка...
230
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чуде се, защо от позитано 20 хвърлят толкова усилия и платени ***, да очернят този човек....може би, той изказва мнението на всички НАС, а именно, че бъдещето на България е с ЕС и САЩ и това дразни много хората, подчинени на решетников и оная лъжливата лидерка на престъпната комунистическа партия в БГ
229
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свърши работното време на позитано 20 и никола мирчев 28 и МУУрзилажа спря да очерня един достоен човек
228
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не искаме ново руско робство, знаем какво са ни причинили гадните руснаци по време на втората световна война и в окупацията след това. русия ВЪН от България!
227
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевнелиев бе достоен и независим Президент, не се поддаваше на КГБ/решетников. Беше независим и справедлив. Само суперлативи мога да кажа, за него. А за Муpзилките, които пищят против него - ходете си в русия. Тук е България и ние не желаме ново руско робство! Иначе знам, че за вас чичо радко и кака деси - селският елит е много добър за вас..имахме си един такъв тато...същия селски пияница
226
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПартизанкатаНе знам, какво очаквате от президент, в България, с тези му правомощия. Единствено, го слушат пияндурниците на Нова Година. Безгласна карта, като остатъците от монархия в северна Европа.
225
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевнелиев е един от малкото ни достойни държавни ръководители, за разлика от сегашният ни ***, назначен от москва. МУУ.рзилажът е ясно, защо реве - заповеди от решетников и г-жа Лъжа, все пак МУУ-тата от това изкарват копейки.ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ДОСТОЕН ЧОВЕК И БЕШЕ ПРЕЗИДЕНТ ЗА ПРИМЕР! ЖАЛКО, ЧЕ И СЕГА НЕ НИ Е ДЪРЖАВЕН ГЛАВА,а си имаме това смешно генералче
224
2
 
7
 
! Отговори
Партизанката преди 6 години
Нито пилота, нито Плевньо са президенти. България е имала само двама достойни лидери - Стамболийски и Виденов(макар да не са президенти). И двамата са "затрити" набързо. Вторият бе очернен от костовистите - *** и обра цялата помия. Тук не визирам български ханове и царе, говоря за новата ни история. Истината е, че фашистите бяха дядовци на комунистите, които са бащи на всички сегашни. Тоест, един безкраен порочен кръг.
223
13
 
1
 
! Отговори
Жалко... преди 6 години
Пак не случихме с президент. Боко пак опитоми поредния президент. Жалко...
222
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я обратно в канала!
221
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти си пасивен, ве плевел!
220
0
 
19
 
! Отговори
extremist преди 6 години
"За пореден път българският народ беше обран пред очите на целия свят и всички, участвали в "кражбата на века", трябва да понесат своите последици" - ГЛЕДАТЕ : "ЗАГРИЖЕНИЯ ЗА СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ БОРИСОВ" , ЕПИЗОД 2; ТИ КАКВО НАПРАВИ ПО ВЪПРОСА , КОГАТО МОЖЕШЕ НЕ-УВАЖЕМИ БИВШ ОБИТАТЕЛЮ НА ПРЕЗИДЕНСТВОТО ??? ИЛИ ЧАКАЙ ДА ПОЗНАЯ: "ТЕ ПРЕДИШНИТЕ СА ВИНОВНИ..."
219
2
 
31
 
! Отговори
DNS преди 6 години
Плевнюююю :)) остави ни намира вече.. Народът обича Радев...
218
1
 
25
 
! Отговори
Психолог преди 6 години
Има 2-3 положителни изказвания за Плевнелиев с много минуси. Всички отсанали мнения за Радев са положителни, присъединявам се към тях. Към Плевнелиев няма никакво уважение. Би трябвало да разбере (ако може), че изказванията му се приемат подигравателно и негативно. Прилича ми на една голяма куха калинка.
217
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ха-ха-хаГрешиш. Боко Суджука е най-дресираната руска болонка и се прави на умрела, когато трябва в прав текст да каже, че Русия е агресор. А Плевнелиев има мъжеството да го каже.
216
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВВА сега си имаме Пухльо!
215
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВВ Напротив по-жалък президент от *** Радев не е имало. Като прибавиш и жената, за която насила го ожениха миналата година нещата придобиват трагикомичен характер.